Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Με επιτυχία οι 52οι Ετήσιοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μητρόπολης Νιου Τζέρσεϊ Αλεξάνδρεια: Ξεκινήσαν οι εργασίες του Θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Επαναπατρισμός δύο κλεμμένων θρησκευτικών κειμηλίων από ναούς της κατεχόμενης Κύπρου Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο Διδυμότειχο Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι

Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 3 / 2023 , 10:14 από news_room

Μέσα σε κλίμα κατάνυξις την Τρίτη, 28/3/2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι, τελέστηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος της ΑΘΜ Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ. κ. Θεόδωρον Β’.

Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε για το έργο που επιτελείται εδώ και 50 χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας, εξήρε τους κόπους, τις θυσίες, αλλά και τους αγώνες του Σεβασμιωτάτου, κ. Μελετίου, καθώς και ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Σεβασμιώτατος, κράτησε την Εκκλησία της Κατάνγκας ανόθευτη στις διάφορες προκλήσεις και δοκιμασίες. Απευθυνόμενος στους Ιερείς ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο σπαουδαίο έργο που επιτελούν και οτι είναι γνήσια τέκνα του πρεσβυγενούς Πατριαρχείου μας, τους οποίους κάλεσε να συνεχίσουν να διακονούν αδιατάρακτα τις πατρίδες τους, παραβλέποντας τους συγχρόνους πνευματικούς Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, οι οποίοι επιζητούν να επιφέρουν δι’ αργυρίων, προσκαίρων υποσχέσεων, ψευδών και συκοφαντιών, την επικατάρατη διάσπαση του αρράφου χιτώνος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στην Αφρική, του συγχωρούντος κάθε λάθος και αμάρτημα, πλην της αγνωμοσύνης. Ευχαρίστησε όλους, κλήρο και λαό για την προετοιμασία και τους κόπους που κατέβαλαν, για να υποδεχθούν με πολύ αγάπη και σεβασμό τον πνευματικό τους Πατέρα.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Μακαριώτατος συγκινημένος τέλεσε εξαετές μνημόσυνο στη μνήμη της μητέρας του Κλεοπάτρας. Τον Μακαριώτατο τον πλαισίωναν οι Μητροπολίτες, Σεβ. Μέμφιδος, κ. Νικόδημος, Κατάνγκας, κ. Μελέτιος, Κανάνγκας, κ. Χαρίτων και Θεοφ. Επίσκοπος Κωνστατιανής, κ. Κοσμάς, ως και οι Πατριαρχική Επίτροποι, Κισανγκάνι, Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Διαμαντόπουλος και Αρχιμ. π. Τιμόθεος Τumba, Πατριαρχικός Επίτροπος Γκόμα.

Μετά το πέρας της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος παρακολούθησε την εορταστική εκδήλωση που ετοίμασαν τα παιδιά των σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως. Πλήθος παιδιών παρέλασαν μπροστά από το Μακαριώτατο με πολύ σεβασμό και χαρά, αναγωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον Πνευματκό τους Πατέρα ως νόμιμο και κανονικό Πατριάρχη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος συγκινημένος τέλεσε τρισάγιο μπροστά στον τάφο του μακαριστού π. Κοσμά Γρηγοριάτη. Απευθυνόμενος προς στο ποίμνιο επαίνεσε το έργο που επιτέλεσε ο π. Κοσμάς και το τέλος αυτού του μεγάλου πνευματικού του έργου σφραγίστηκε πρόωρα με τον θάνατό του.

Έπειτα, κατευθύνθηκε προς τον νοσοκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως “Κοσμάς και Δαμιανός”, όπου εξήρε το έργο που επιτελούν οι γιατροί του νοσοκομείου μέσα σε δύσκολες συνθήκες και τους προέτρεψε με τον ίδιο ζήλο και με πολύ αγάπη να βοηθούν και να περιποιούνται τους ασθενείς.

Επίσης, ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον  Εντιμ. Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος ε.τ. κ. Γεράσιμο Ντούνη, κατευθύνθηκε στο γυναικείο μοναστήρι της Ιεράς Μητροπόλεως και τέλεσε τριάσαγιο στην μακαριατή Θεανώ Μουσδελεκίδου, η οποία είχε αφιερώσει τη ζωή της, στο ιεραποστολικό έργο.

Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι

Σχετικά Άρθρα

Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή στις 22 Μαρτίου για εργαζόμενους στον Τουρισμό & Καλλιτέχνες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 3 / 2021 , 2:01 από news_room Νέα πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ και οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 σε 54.876 δικαιούχους. Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους […]

Έναρξη εργασιών διεθνούς Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2022» στη Λεμεσό

Έναρξη εργασιών διεθνούς Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2022» στη Λεμεσό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 10 / 2022 , 16:57 από news_room Έναρξη εργασιών διεθνούς Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2022» στη Λεμεσό Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κήρυξε σήμερα τις εργασίες του διεθνούς Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2022» που πραγματοποιούνται στη Λεμεσό και στις οποίες συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο ΓΓ του […]

Pin It on Pinterest