33 °C Athens, GR
20/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πενήντα χρόνια κατοχής. Χρόνια εγκαρτέρησης Χαιρετισμός Επισκόπου Μεσαορίας στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου DEELforHOST Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Τραμπ Kυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο Συναντήσεις με συνδέσμους του τομέα της οινογαστρονομίας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού Πλήθος πιστών από την Λέρο στον πρώτο εορτασμό της Οσίας Γαβριήλιας της Κωνσταντινουπολίτιδος Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος στη Λιθουανία Λιτανέυτηκε ο Άγιος Αιμιλιανός στον Λόφο Σκουζέ Μνημόσυνο πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ

Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι

Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 3 / 2023 , 10:14 από news_room

Μέσα σε κλίμα κατάνυξις την Τρίτη, 28/3/2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι, τελέστηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος της ΑΘΜ Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ. κ. Θεόδωρον Β’.

Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε για το έργο που επιτελείται εδώ και 50 χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας, εξήρε τους κόπους, τις θυσίες, αλλά και τους αγώνες του Σεβασμιωτάτου, κ. Μελετίου, καθώς και ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Σεβασμιώτατος, κράτησε την Εκκλησία της Κατάνγκας ανόθευτη στις διάφορες προκλήσεις και δοκιμασίες. Απευθυνόμενος στους Ιερείς ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο σπαουδαίο έργο που επιτελούν και οτι είναι γνήσια τέκνα του πρεσβυγενούς Πατριαρχείου μας, τους οποίους κάλεσε να συνεχίσουν να διακονούν αδιατάρακτα τις πατρίδες τους, παραβλέποντας τους συγχρόνους πνευματικούς Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, οι οποίοι επιζητούν να επιφέρουν δι’ αργυρίων, προσκαίρων υποσχέσεων, ψευδών και συκοφαντιών, την επικατάρατη διάσπαση του αρράφου χιτώνος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στην Αφρική, του συγχωρούντος κάθε λάθος και αμάρτημα, πλην της αγνωμοσύνης. Ευχαρίστησε όλους, κλήρο και λαό για την προετοιμασία και τους κόπους που κατέβαλαν, για να υποδεχθούν με πολύ αγάπη και σεβασμό τον πνευματικό τους Πατέρα.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Μακαριώτατος συγκινημένος τέλεσε εξαετές μνημόσυνο στη μνήμη της μητέρας του Κλεοπάτρας. Τον Μακαριώτατο τον πλαισίωναν οι Μητροπολίτες, Σεβ. Μέμφιδος, κ. Νικόδημος, Κατάνγκας, κ. Μελέτιος, Κανάνγκας, κ. Χαρίτων και Θεοφ. Επίσκοπος Κωνστατιανής, κ. Κοσμάς, ως και οι Πατριαρχική Επίτροποι, Κισανγκάνι, Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Διαμαντόπουλος και Αρχιμ. π. Τιμόθεος Τumba, Πατριαρχικός Επίτροπος Γκόμα.

Μετά το πέρας της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος παρακολούθησε την εορταστική εκδήλωση που ετοίμασαν τα παιδιά των σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως. Πλήθος παιδιών παρέλασαν μπροστά από το Μακαριώτατο με πολύ σεβασμό και χαρά, αναγωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον Πνευματκό τους Πατέρα ως νόμιμο και κανονικό Πατριάρχη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος συγκινημένος τέλεσε τρισάγιο μπροστά στον τάφο του μακαριστού π. Κοσμά Γρηγοριάτη. Απευθυνόμενος προς στο ποίμνιο επαίνεσε το έργο που επιτέλεσε ο π. Κοσμάς και το τέλος αυτού του μεγάλου πνευματικού του έργου σφραγίστηκε πρόωρα με τον θάνατό του.

Έπειτα, κατευθύνθηκε προς τον νοσοκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως “Κοσμάς και Δαμιανός”, όπου εξήρε το έργο που επιτελούν οι γιατροί του νοσοκομείου μέσα σε δύσκολες συνθήκες και τους προέτρεψε με τον ίδιο ζήλο και με πολύ αγάπη να βοηθούν και να περιποιούνται τους ασθενείς.

Επίσης, ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον  Εντιμ. Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος ε.τ. κ. Γεράσιμο Ντούνη, κατευθύνθηκε στο γυναικείο μοναστήρι της Ιεράς Μητροπόλεως και τέλεσε τριάσαγιο στην μακαριατή Θεανώ Μουσδελεκίδου, η οποία είχε αφιερώσει τη ζωή της, στο ιεραποστολικό έργο.

Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι

Σχετικά Άρθρα

Νέα χρονιά στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής – Ξεκινούν οι εγγραφές στον Βόλο & στα Παραρτήματα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 / 8 / 2021 , 13:27 από news_room Ξεκινούν την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τη νέα χρονιά 2021-2022 στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, την αρχαιότερη στον Ελλαδικό χώρο, που συμπληρώνει φέτος 75 χρόνια ζωής. Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία, είναι πενταετούς φοιτήσεως και παρέχει τίτλους […]

Ο Τζο Μπάιντεν θα ξεκαθαρίσει τις «κόκκινες γραμμές» του στη συνάντηση με τον Πούτιν

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 15 / 6 / 2021 , 0:05 από news_room Το ΝΑΤΟ είναι ενωμένο και «η Αμερική επέστρεψε» δήλωσε απόψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας, στις Βρυξέλλες, της πρώτης στην οποία συμμετείχε αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι στο περιθώριο της […]