Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνελήφθησαν 4 άτομα που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα Πεντηκοστή με τα μέλη της διεθνούς θεολογικής επιτροπής διαλόγου στην Αλεξάνδρεια Ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Ρουμανίας Δανιήλ: Οι δεσμοί με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρούνται εδώ και αιώνες «Η μάνα μας η Ορθόδοξος Εκκλησία» Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στους Αγίους Τόπους Η εορτή της Πεντηκοστής στην «πόλη των εκκλησιών» ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Απόψεις: Έκλεισαν τα καφενεία για τους μεσήλικες και χάθηκαν οι προεκλογικές συζητήσεις – Freddo Espresso και στα 90! Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο Ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο – Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης

Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, εν μέσω επιχείρησης κατά της διαφθοράς

Ο Ταρέκ Ελ Αϊσάμι, υπουργός Πετρελαίου και σημαίνουσα μορφή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την παραίτησή του, εν μέσω επιχείρησης των αρχών κατά της διαφθοράς, στο πλαίσιο της οποίας έχουν συλληφθεί μεταξύ άλλων στενοί συνεργάτες του. «Εξαιτίας των ερευνών που έχουν αρχίσει να διενεργούνται για σοβαρά κρούσματα διαφθοράς στην PdVSA (σ.σ. τη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου), έλαβα την απόφαση να υποβάλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του υπουργού Πετρελαίου για να υποστηρίξω πλήρως, να συνοδεύσω και να ενισχύσω αυτή τη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Ελ Αϊσάμι μέσω Twitter. Η αστυνομία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως έχει αρχίσει να διενεργεί έρευνα για φερόμενη κατάχρηση κεφαλαίων ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τουλάχιστον έξι δημόσιοι λειτουργοί τέθηκαν υπό κράτηση, οι τρεις εκ των οποίων, σύμφωνα με τον Τύπο, είναι πρόσωπα συνδεόμενα με τον κ. Ελ Αϊσάμι. «Αποφάσισα να κάνω δεκτή την παραίτηση για να διευκολυνθούν οι έρευνες που πρέπει να καταλήξουν στην εξακρίβωση της αλήθειας και στην τιμωρία αυτών που ευθύνονται», ανέφερε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης. Ο Ταρέκ Ελ Αϊσάμι, σε βάρος του οποίου επιβάλλονται κυρώσεις από τις ΗΠΑ, θεωρείται από τις πιο ισχυρές μορφές του «τσαβισμού» και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που ασκεί την εξουσία στη Βενεζουέλα. Υπήρξε αντιπρόεδρος της χώρας (2017-2018), υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, υπουργός Βιομηχανίας... Σύμφωνα με την εφημερίδα Ultimas Noticias, που θεωρείται προσκείμενη στην κυβέρνηση, τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια χάθηκαν το 2022, κατά τη διάρκεια προσπάθειας πώλησης πετρελαίου με τη χρήση κρυπτονομισμάτων, για την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων. Από το 2017, ο πετρελαϊκός τομέας στη Βενεζουέλα έχει γίνει αντικείμενο 25 και πλέον ερευνών για διαφθορά, που οδήγησαν σε συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στην PdVSA και δυο πρώην υπουργών Πετρελαίου , των Εουλόχιο ντελ Πίνο και Νέλσον Μαρτίνες. Ο τελευταίος πέθανε ενώ ήταν κρατούμενος. Άλλος πρώην υπουργός Πετρελαίου και άλλοτε άνθρωπος της εμπιστοσύνης του θανόντα πρώην προέδρου Ούγο Τσάβες, ο Ραφαέλ Ραμίρες, κατηγορείται επίσης για κατάχρηση από τις αρχές της Βενεζουέλας, που ζητούν -μάταια μέχρι σήμερα- την έκδοσή του από την Ιταλία, όπου διέφυγε. «Θα καθαρίσουμε τελείως την PdVSA από όλους αυτούς τους μηχανισμούς, από κάθε τέτοια βαρβαρότητα, απ’ όλους όσοι κλέβουν τα χρήματα του λαού, με δρακόντεια μέτρα αναδιάρθρωσής της στο κορυφαίο επίπεδο, κάτι που έχουμε ήδη ξεκινήσει», υποσχέθηκε ο σοσιαλιστής πρόεδρος Μαδούρο.

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 / 3 / 2023 , 9:04 από news_room

Ο Ταρέκ Ελ Αϊσάμι, υπουργός Πετρελαίου και σημαίνουσα μορφή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την παραίτησή του, εν μέσω επιχείρησης των αρχών κατά της διαφθοράς, στο πλαίσιο της οποίας έχουν συλληφθεί μεταξύ άλλων στενοί συνεργάτες του.

«Εξαιτίας των ερευνών που έχουν αρχίσει να διενεργούνται για σοβαρά κρούσματα διαφθοράς στην PdVSA (σ.σ. τη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου), έλαβα την απόφαση να υποβάλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του υπουργού Πετρελαίου για να υποστηρίξω πλήρως, να συνοδεύσω και να ενισχύσω αυτή τη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Ελ Αϊσάμι μέσω Twitter.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως έχει αρχίσει να διενεργεί έρευνα για φερόμενη κατάχρηση κεφαλαίων ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τουλάχιστον έξι δημόσιοι λειτουργοί τέθηκαν υπό κράτηση, οι τρεις εκ των οποίων, σύμφωνα με τον Τύπο, είναι πρόσωπα συνδεόμενα με τον κ. Ελ Αϊσάμι.

«Αποφάσισα να κάνω δεκτή την παραίτηση για να διευκολυνθούν οι έρευνες που πρέπει να καταλήξουν στην εξακρίβωση της αλήθειας και στην τιμωρία αυτών που ευθύνονται», ανέφερε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης.

Ο Ταρέκ Ελ Αϊσάμι, σε βάρος του οποίου επιβάλλονται κυρώσεις από τις ΗΠΑ, θεωρείται από τις πιο ισχυρές μορφές του «τσαβισμού» και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που ασκεί την εξουσία στη Βενεζουέλα. Υπήρξε αντιπρόεδρος της χώρας (2017-2018), υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, υπουργός Βιομηχανίας…

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ultimas Noticias, που θεωρείται προσκείμενη στην κυβέρνηση, τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια χάθηκαν το 2022, κατά τη διάρκεια προσπάθειας πώλησης πετρελαίου με τη χρήση κρυπτονομισμάτων, για την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων.

Από το 2017, ο πετρελαϊκός τομέας στη Βενεζουέλα έχει γίνει αντικείμενο 25 και πλέον ερευνών για διαφθορά, που οδήγησαν σε συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στην PdVSA και δυο πρώην υπουργών Πετρελαίου , των Εουλόχιο ντελ Πίνο και Νέλσον Μαρτίνες. Ο τελευταίος πέθανε ενώ ήταν κρατούμενος.

Άλλος πρώην υπουργός Πετρελαίου και άλλοτε άνθρωπος της εμπιστοσύνης του θανόντα πρώην προέδρου Ούγο Τσάβες, ο Ραφαέλ Ραμίρες, κατηγορείται επίσης για κατάχρηση από τις αρχές της Βενεζουέλας, που ζητούν -μάταια μέχρι σήμερα- την έκδοσή του από την Ιταλία, όπου διέφυγε.

«Θα καθαρίσουμε τελείως την PdVSA από όλους αυτούς τους μηχανισμούς, από κάθε τέτοια βαρβαρότητα, απ’ όλους όσοι κλέβουν τα χρήματα του λαού, με δρακόντεια μέτρα αναδιάρθρωσής της στο κορυφαίο επίπεδο, κάτι που έχουμε ήδη ξεκινήσει», υποσχέθηκε ο σοσιαλιστής πρόεδρος Μαδούρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Επέστρεψε ο κόσμος στης Εκκλησίες; - Adologala.gr

Επέστρεψε ο κόσμος στης Εκκλησίες; – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 / 5 / 2022 , 21:49 από news_room Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα στο adologala.gr: Πολλά ερωτήματα γεννώνται αν οι πιστοί έχουν επιστρέψει μετά την “απομάκρυνση” τους από τις λατρευτικές και ευχαριστιακές εκδηλώσεις ιερών ναών και μοναστηριών. Όταν μιλούμε για “απομάκρυνση” δεν εννοούμε φυσικά κάποιο άλλο γεγονός από […]

Το ποσοστό ανεργίας του HK φθάνει στο υψηλό 15 ετών στα 5,9%

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 6 / 2020 , 13:51 από Η ανεργία του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε σε υψηλό 15 ετών 5,9 τοις εκατό τους τρεις μήνες έως τον Μάιο. Το ποσοστό ανεργίας ξεπέρασε την κορυφή του 5,5% μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, ανέφερε το Τμήμα Απογραφής και Στατιστικής. Το εποχικά […]

Pin It on Pinterest