30 °C Athens, GR
24/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Οι Τρίτοι Χαιρετισμοί στην Μητρόπολη Κερκύρας

Οι Τρίτοι Χαιρετισμοί στην Μητρόπολη Κερκύρας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 3 / 2023 , 12:22 από news_room

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας,Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, χοροστάτησε στην ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών στην Κασσιώπη, στην Βόρεια Κέρκυρα.

Ο Ιερός Ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας, είναι κι ένας εκ των ιστορικών ιερών ναών, αφού παλαιότερα ήταν μοναστήρι της Παναγίας, και ακριβώς σ αυτό τον ιερό ναό, συντελέστηκε το θαύμα της οματώσεως του τυφλού Στεφάνου, από την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο ιερός ναός ήτο κατάμεστος από τους πιστούς, παρόντος του Δημάρχου της Βόρειας Κέρκυρας, κ. Γεωργίου Μαχειμάρη και άλλων τοπικών παραγόντων. Στον ιερό ναό εφημερεύει ο ρέκτης εφημέριος πρωτ. π. Ιωάννης Σαλβάνος.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του προς το πλήρωμα της εκκλησίας, έλαβε αφορμή από ένα τροπάριο του κανόνος του Ακαθίστου ύμνου « Ἐκ σοῦ ἡ δρόσος ἀπέσταξε, φλογμὸν πολυθεΐας ἡ λύσασα· ὅθεν βοῶμέν σοι· Χαῖρε ὁ πόκος ὁ ἔνδροσος, ὃν Γεδεὼν Παρθένε προεθεάσατο»

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το ως άνω τροπάριο και υπεγράμμισε ότι ο ένδροσος πόκος, τον οποίο είδε ο Γεδεών στην Παλαιά Διαθήκη μέσα στο αλώνι με το άχυρο, προεικόνισε τον Ιησούν Χριστόν, ο οποίος συνελήφθη από την Παναγία μας, και η μέχρι τότε πολυθεΐα που επικρατούσε στους λαούς διελύθη, εφόσον πλέον ο αληθινός θεός, ο Ήλιος της Δικαιοσύνης ανέτειλε στην ανθρωπότητα και διέλυσε όλη την ειδωλολατρίαν.

Ο άνθρωπος μετά την πτώση του από την αγάπη του Θεού, που παρά το γεγονός ότι είχε αισθανθεί τον εαυτό του ως δυνατόν και ανεζήτησε την ανεξαρτησία του από τον Θεό, εν τούτοις ένοιωσε την αδυναμία στο να επιβιώσει, και γι αυτό ανεζήτησε υποκατάστατα του αληθινού Θεού.

Η αιτία της υπάρξεως μας είναι ο αληθινός θεός, ο δημιουργός και κτίστης του σύμπαντος κόσμου. Όσο λοιπόν ο άνθρωπος της οποιασδήποτε εποχής πιστεύσει στην αυτοδυναμία του, είναι αδύνατον να πορευθεί στη ζωή του ως αυθύπαρκτη παρουσία.

Επειδή ακριβώς ο αληθινός Θεός αντιλαμβάνεται αυτή τη αδυναμία του ανθρώπου, θέλησε πάλι εξ αγάπης να αναδημιουργήσει τον πεπτωκότα άνθρωπο στην αγάπη του Θεού.

Το προαιώνιο σχέδιο του Θεού, εκπληρώνεται στην συνεργασία με το πρόσωπο της υπεραγίας Θεοτόκου. Αλλά για να μπορέσει ο πεπτωκός άνθρωπος να αντιληφθεί τούτο το προαιώνιον σχέδιο του Θεού, απέστειλε προφήτας, δικαίους, κριτές, προκειμένου να προετοιμάσουν την ανθρωπότητα.

Ο Γεδεών λοιπόν, ήταν εκείνος ο οποίος είδε ακριβώς την προεικόνιση του Υιού και Λόγου του Θεού, στον ένδροσο πόκο, ο οποίος ήτο στημένος στο κέντρο της Ξηράς άλωνος.

Η Πολυθεΐα της εποχής εκείνης, έλαβε πέρας. Σήμερα όμως η στείρα πνευματικά εποχή μας, η οποία αυτονομήθηκε εκ νέου από τον αληθινό Θείο, πελαγοδρομεί μέσα σε μια νεα ειδολολατρία.

Αυτή λοιπόν είναι η νέα μάστιγα της ανθρωπότητος η οποία δέχτηκε την αγάπη του Θεού και την δυνατότητα της κοινωνίας μαζί του, και ο σύγχρονος άνθρωπος εκ νέου αποφασίζει να ζήσει τον κολασμό του-τον χωρισμό του από τον Θεό.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Η ακαταστασία της ανθρωπότητας επάνω σε όλον τον πλανήτη, μας φέρνουν κοντά στα προφητικά λόγια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, «ὅταν δὲ ἀκούσητε πολέμους καὶ ἀκαταστασίας, μὴ πτοηθῆτε, ἐγερθήσεται ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατὰ τόπους καὶ λιμοὶ καὶ λοιμοὶ ἔσονται, φόβητρά τε καὶ σημεῖα ἀπ᾿ οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται.» Βέβαια, και πάλι ο Θεός μας προειδοποιεί βλέποντας εκ νέου την πτώση του ανθρώπου.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι θα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε στην πνευματική μας ζωή, να ανανήψουμε πνευματικά, και μέσα στο σώμα της Αγίας μας εκκλησίας να ζήσουμε την εν Χριστώ ενότητα και αγάπη, εγκαταλείποντες την κάθε νεοειδωλολατρία η οποία μας αποπροσανατολίζει από τον έναν και αληθινό Θεό.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Επίδοσης Ξιφών σε Αξιωματικούς

Τελετή Επίδοσης Ξιφών σε Αξιωματικούς

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 7 / 2 / 2022 , 17:26 από news_room Την Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, η τελετή διαβεβαίωσης και επίδοσης ξιφών στους Υπαξιωματικούς, στους οποίος απονεμήθηκε ο βαθμός του Ανθυπολοχαγού. Τα ξίφη παρέδωσε στους νέους Αξιωματικούς ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, στην παρουσία του Αρχηγού […]

Εκσυγχρονίζεται το νομοθετικό πλαίσιο για την Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 2 / 2022 , 21:33 από news_room Κοινό Δελτίο Τύπου Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Εκσυγχρονίζεται το νομοθετικό πλαίσιο για την Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών με πρωτοβουλία των Υπουργών Μ. Βορίδη και Κυριάκου Πιερρακάκη Οι Υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας […]