22 °C Athens, GR
26/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό των Αθηνών Έναρξη εργασιών Μικτής επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου στην Αίγυπτο Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επίκληση του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε πανεπιστημιακές διαδικασίες Γ΄ Πανελλήνιο συνέδριο στελεχών κατασκηνώσεων Συναντήσεις 23ης Μαϊου 2024, Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Ιράν: Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας στη συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσί Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ταξιδεύει στην Αίγυπτο Ο ποδηλάτης δρόμου Αλέξανδρος Αγρότης, επίτιμος πρεσβευτής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου Ο Β. Πούτιν θέλει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία στις σημερινές γραμμές του μετώπου, δηλώνουν πηγές στο Reuters Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023

Επίσκεψη του Υπουργού Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο και υπογραφή Προγράμματος Συνεργασίας

Επίσκεψη του Υπουργού Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο και υπογραφή Προγράμματος Συνεργασίας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 12 / 3 / 2023 , 11:17 από news_room

Υπεγράφη χθές, Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, στο Υπουργείο Οικονομικών, Πλαίσιο Προγράμματος Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας. Η υπογραφή του Πλαισίου Προγράμματος Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών κ. Μάκη Κεραυνού με τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid Α. Al-Falih, στην παρουσία του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων κ. Ευγένιου Ευγενίου.

Η συνομολόγηση του υπό αναφορά Πλαισίου αποσκοπεί στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα επενδύσεων και επήλθε ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης των σημαντικών προοπτικών επενδυτικής συνεργασίας αμφοτέρων πλευρών.

Η συνεργασία, βάσει του υπογραφέντος Πλαισίου, διαλαμβάνει για την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών σε σχέση με τις ευκαιρίες και πρωτοβουλίες για επενδύσεις, την πραγματοποίηση επισκέψεων ειδικών στις δύο χώρες, τη συνεργασία στην έρευνα σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος και τη διοργάνωση κοινών συνεδρίων και σεμιναρίων στον τομέα των επενδύσεων.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε επίσης χθές το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid Al-Falih.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω εμβάθυνση και επέκταση της διμερούς συνεργασίας, η οποία ενισχύεται συνεχώς από το 2017 και εντεύθεν.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας αναφέρθηκαν ακόμη στη σημασία της υπογραφής σήμερα του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και του Υπουργείου Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τονίστηκε, επίσης, η βούληση των δύο χωρών για συνεργασία, μεταξύ άλλων, στους τομείς της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, των Οικονομικών Υπηρεσιών και της Ενέργειας.

Σημειώθηκε, εξάλλου, η βούληση εκατέρωθεν να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των υπόλοιπων συμφωνιών που εκκρεμούν σε τομείς, όπως ο Τουρισμός και η Ανώτερη Εκπαίδευση, και σημειώθηκε η αμοιβαία επιθυμία όπως οι Κυβερνήσεις των δύο χωρών θεσμοθετήσουν ένα πλαίσιο συνεργασίας, έτσι ώστε πέραν της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασαν ικανοποίηση για το γεγονός ότι τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε πρόσκληση προς τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας για να επισκεφθεί την Κύπρο.

Επίσκεψη του Υπουργού Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο και υπογραφή Προγράμματος Συνεργασίας Επίσκεψη του Υπουργού Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο και υπογραφή Προγράμματος Συνεργασίας Επίσκεψη του Υπουργού Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο και υπογραφή Προγράμματος Συνεργασίας

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος

Η εορτή του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 1 / 2022 , 23:25 από news_room Με χαρά, συγκίνηση και απλότητα κατά την μοναστηριακή τάξη, εορτάσαμε την κοίμηση του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού στο φερώνυμο Ιερό Ησυχαστήριό μας στο Τρίκορφο Φωκίδος στις 2 Ιανουαρίου 2022. Την παραμονή της εορτής 1η Ιανουαρίου στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στις 6.00 […]

Στ. Πέτσας: Πέντε εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό στη Θεσσαλία

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 23:34 από news_room Με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές που προκλήθηκαν από τους πρόσφατους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή. Συγκεκριμένα, με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, τα χρήματα θα διατεθούν […]