Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Με επιτυχία οι 52οι Ετήσιοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μητρόπολης Νιου Τζέρσεϊ Αλεξάνδρεια: Ξεκινήσαν οι εργασίες του Θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Επαναπατρισμός δύο κλεμμένων θρησκευτικών κειμηλίων από ναούς της κατεχόμενης Κύπρου Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο Διδυμότειχο Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αλεξάνδρεια

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αλεξάνδρεια

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 3 / 2023 , 22:31 από news_room

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομογενειακών οργανισμών και συλλόγων της Αλεξάνδρειας είχε το βράδυ της 27ης Μαρτίου 2023 ο Εξοχώτατος κ.Μαργαρίτης Σχινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα πλαίσια επισήμου επισκέψεώς του στην Αίγυπτο.

Ο Εξοχώτατος κ. Σχινάς αφίχθη οδικώς από το Κάϊρο στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας (ΕΝΟΑ), όπου παρεκάθησε σε δείπνο, το οποίο προσέφερε προς τιμήν του το Αιγυπτιακό Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρείας.

Τον υψηλό επισκέπτη προσεφώνησαν καταλλήλως η Ερίτιμος Πρόεδρος του ΕΝΟΑ και του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας κα. Λιλίκα-Ειρήνη Θλιβίτη, προς τον οποίο προσέφερε αναμνηστικό αργυρό δίσκο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ως εκπρόσωπος του ευρισκομένου σε ιεραποστολική αποδημία στο Κονγκό Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ.Θεοδώρου Β’ και ο κ.Ahmed El Wakil, Πρόεδρος του Αιγυπτιακού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μεγάλης Πόλεως.

Αντιφωνών ο κ.Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε ευχαριστίες για την θερμή υποδοχή και εξεδήλωσε τόσο το έντονο ενδιαφέρον της Ε.Ε για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της με το Αιγυπτιακό κράτος, όσο και την αμείωτη στήριξη προς το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και τον Ελληνισμό της Αιγύπτου, υπογραμμίζοντας το ρόλο τους ως σπουδαίων πολυαιωνίων πρεσβευτών του Ελληνικού πνεύματος και ως ακαταλύτων συνδέσμων σταθερής συνεργασίας της Ε.Ε. με την Νειλοχώρα.

Κατά την διάρκεια του δείπνου ο κ. Σχινάς είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμονα περί του εν γένει πολυμερούς έργου του παλαιφάτου Πατριαρχείου στην Αφρική και των αναφυομένων σε αυτό προσκομμάτων.

Στο δείπνο παρεκάθησαν, εκτός των προαναφερθέντων προσώπων, ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στο Καΐρο κ.Christian Berger, ο Εντιμολογιώτατος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρειας κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, o Αξιότιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ.Ανδρέας Βαφειάδης, μέλη του Αιγυπτιακού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Επιχειρηματιών και υψηλόβαθμοι συνεργάτες του κ. Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις Βρυξέλλες.

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αλεξάνδρεια Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αλεξάνδρεια Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αλεξάνδρεια Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αλεξάνδρεια

Σχετικά Άρθρα

Η Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Νέα Ιωνία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 19 / 9 / 2021 , 17:55 από news_room Με τη δέουσα ιεροπρέπεια η προσφυγική Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την Εθνική Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής. Την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, 19 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε […]

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη του Κουβέιτ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 8 / 2021 , 22:53 από news_room Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε, σήμερα, τον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο κ. Waleed Ahmad Al-Kandari. Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στάση αρχών του Κουβέιτ όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, […]

Pin It on Pinterest