11 °C Athens, GR
29/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Θεμελιώθηκε το εξωκλήσιο των Αγίων Βασιλείου και Αγάπης στην Αγία Νάπα Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Στρόβολο Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Δεν είναι δυνατόν να ζούμε ως κοινωνία σε περιβάλλον ένοπλης βίας Ξάνθη: Βρέθηκε ο ιερέας που είχε εξαφανιστεί από τη Δευτέρα Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Σύμης Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του νονού» με παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες H Άνδρος στην κορυφή της λίστας με τα 7 καλύτερα νησιά του κόσμου για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για την καταστροφή αποχωρητήριων στην Τάλα Φωτιά σε δύο οχήματα τα ξημερώματα στην Πάφο

Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 5 / 3 / 2023 , 4:54 από news_room

Ειρηνική επίσκεψη στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής πραγματοποιεί από το απόγευμα της 3ης Μαρτίου ε.ε. η Α.Μ. ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ.Επιφάνιος, συνοδευόμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Βιννύτσης κ.Συμεών και Μπίλα Τσέρκβα κ.Ευστράτιο και άλλους κληρικούς.

Στον διεθνή αερολιμένα του Καΐρου τον Μακαριώτατο υπεδέχθησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου και Γουινέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος της ΑΘΜ στη Αθήνα, ο Μ.Εκκλησιάρχης, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ.Στέφανος Σουλινιώτης, ο Εξοχ. κ.Πρέσβυς της Ουκρανίας στο Κάϊρο, καθώς και ο Εντιμ.κ.Πρόξενος της Ουκρανίας στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Το πρωί της 4ης Μαρτίου, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου μετέβη στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου όπου εψάλη δέηση, παρουσία Ελληνικών Κοινοτικών αρχών, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου. Αμέσως μετά τον Μακ.Προκαθήμενο προσεφώνησε στην Αίθουσα του Θρόνου ο Σεβ. Πατριαρχικός Επίτροπος, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ.Νικόδημος. Ακολούθησε η αντιφώνηση του Μακαριωτάτου, ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ξενάγηση στους χώρους της Επιτροπείας, όπου και το ενδιαίτημα του διατελέσαντος Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως.

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος και η συνοδεία, αφού επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου, πραγματοποίησαν προσκύνημα στην πολυαιώνιο Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου. Μετά την τελεσθείσα Δέηση, κατά την οποία τον Μακαριώτατο Κίεβου προσφώνησε ο Καθηγούμενος, Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Δαμασκηνό Αλαζραί, έλαβε χώρα ανταλλαγή δώρων, τέλεση Τρισαγίου στους τάφους των Πατριαρχών Αλεξανδρείας από τον Μητροπολίτη κ.Επιφάνιο, περιήγηση στα Μουσεία της Μονής και επίσημο γεύμα.

Τοι απόγευμα της 4ης Μαρτίου ο Μακαριώτατος Κιέβου, συνοδευόμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιο και Μέμφιδος κ. Νικόδημο, αφίχθη οδικώς στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο, περιστοιχούμενο από τους Σεβ. Μητροπολίτες Γέροντα Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Γενικό Πατριαρχικό Επίτροπο, Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονα, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πηλουσίου κ. Νάρκισσο, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας και Πανιερ. Ταμιάθεως κ. Γερμανό, Προϊστάμενο της Ι. Μονής.

Μετά την τελεσθείσα Δοξολογία ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης προσεφώνησε τον Ουκρανό Προκαθήμενο αναφερθείς στην ιστορική διαδρομή, ως και στην καθοριστική συμβολή του παλαιφάτου Αποστολικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου στην δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας της Αλεξανδρινής. Τόνισε επίσης την σπουδαιότητα της ενότητος και της ειρηνικής συνεργασίας των Εκκλησιών στον σύγχρονο ταραχώδη κόσμο.

Αντιφωνών ο Μακαριώτατος Κιέβου κ. Επιφάνιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την εγκάρδια υποδοχή, ενώ υπεγράμμισε την πολύτιμη αξία του ιεραποστολικού και ανθρωπιστικού του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου στην Αφρική, μαζί με το οποίο πάντοτε η κατ’ αυτόν Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας θα συμπορεύεται εν αγάπη και ομονοία.

Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Φωτογραφίες κ.Βασιλείου Πουλαρίκα, Κάϊρο

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική φάση της Αεροναυτικής Άσκησης «ΜΕDUSA 11»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική φάση της Αεροναυτικής Άσκησης «ΜΕDUSA 11»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 11 / 2021 , 21:46 από news_room Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, παρακολούθησε σήμερα την αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 11», η οποία διεξάγεται στην περιοχή της Κρήτης με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο […]

Η Έλληνο-Αμερικανική κοινότητα γιορτάζει τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Εκδήλωση στις 6 Ιουνίου 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 5 / 2021 , 0:42 από news_room Ανακοίνωση από την AHEPA προς όλους τους Έλληνες και τους Φιλέλληνες απανταχού της γής: Ανακοινώνοντας την ιστορική εκδήλωση, “Sail to Freedom NYC”, μια παγκόσμια γιορτή έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιουνίου 2021 στις 2:30 μ.μ. EST (9:30 μ.μ. EEST) […]

Pin It on Pinterest