12 °C Athens, GR
29/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Θεμελιώθηκε το εξωκλήσιο των Αγίων Βασιλείου και Αγάπης στην Αγία Νάπα Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Στρόβολο Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Δεν είναι δυνατόν να ζούμε ως κοινωνία σε περιβάλλον ένοπλης βίας Ξάνθη: Βρέθηκε ο ιερέας που είχε εξαφανιστεί από τη Δευτέρα Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Σύμης Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του νονού» με παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες H Άνδρος στην κορυφή της λίστας με τα 7 καλύτερα νησιά του κόσμου για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για την καταστροφή αποχωρητήριων στην Τάλα Φωτιά σε δύο οχήματα τα ξημερώματα στην Πάφο

Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης

Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 2 / 2023 , 4:00 από news_room

Η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Νιου Τζέρσεϊ πραγματοποιεί τους Ετήσιους Εορτασμούς της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων, για τις Περιφέρειες Βόρειου Νιου Τζέρσεϊ και Delaware.

Νέα Ιερσέη | Westfield, New Jersey | Το Σαββατοκύριακο 21 – 22 Ιανουαρίου 2023 η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Νιου Τζέρσεϊ, με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου Αμερικής, ξεκίνησε τους Ετήσιους περιφερειακούς εορτασμούς της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων. Στην Μητρόπολη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Περιφέρειας Βόρειας Νιου Τζέρσεϊ στην εκκλησία του Ss. Nicholas, Constantine and Helen Greek Orthodox Church in Roseland, New Jersey με πάνω από 600 παρευρισκόμενους και την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή εκδήλωση στο Delaware Valley στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Λουκά στο Broomall της Πενσυλβάνια με συμμετοχή Ορθοδόξων πιστών.

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν σε αυτές τις υπέροχες εκδηλώσεις απόλαυσαν μια όμορφη βραδιά καθώς εκατοντάδες παιδιά από την ενορία Ελληνικών Σχολείων της περιοχής έδειξαν τα απίστευτα ταλέντα τους και την αγάπη τους για την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό προσφέροντας ποιήματα, θεατρικά έργα, τραγούδια, διαλόγους και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Βασικός ομιλητής για τη γιορτή του Βόρειου Νιου Τζέρσεϊ ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Πρόξενος General of Greece in New York και για τον εορτασμό της κοιλάδας του Ντέλαγουερ ήταν ο κ. Μιχαήλ Φιρίλας, Γενικός Πρόξενος του, προσφέροντας και οι δύο πολύ συγκινητικές ομιλίες για τη σημασία αυτής της θρησκευτικής και πολιτιστικής γιορτής.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Οικονόμιδης καλωσόρισε όλες αυτές τις ετήσιες εκδηλώσεις και ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Μήδειας Απόστολος , εξέφρασε τις ευλογίες και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου, και προσέφερε τα συγχαρητήρια του σε όλους τους μαθητές, τους Δασκάλους, Διευθυντές, Διαχειριστές των Ελληνικών Σχολείων και όλους τους γονείς για το αφοσιωμένο και πιστό έργο τους στο να μάθουν περισσότερα για τον πολιτισμό τους και την ορθόδοξη πίστη τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες δόθηκαν στους προέδρους των εκδηλώσεων, τον Σεβ. Οικονομό π. Γιώργο Κιτίρη και την κα Σοφία Λογοθέτη για το Βόρειο Νιου Τζέρσεϊ και τον Σεβ. Πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Κοντό, μαζί με την κ. Αγγελική Μεσσαρή Δημητρή για τον εορτασμό της κοιλάδας του Delaware.

Επιπλέον,  εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου τιμήθηκε  η κ. Ρίτα Φιτανίδη των SS. Νικολάου, Κωνσταντίνου και Ελένης Ενορίας για την πολυετή αφοσιωμένη υπηρεσία της ως εκπαιδευτικός του Ελληνικού Σχολείου στη νεολαία.

Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου

Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 19 / 3 / 2023 , 22:07 από news_room Την Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Κεχαριτωμένη Παναγία μας, τέλεσε την κατά το έθος στον Mητροπολιτικό Ιερό Nαο Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Μέμφιδος στην Ηλιούπολη Καΐρου η Α.Θ.Μακαριότητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος […]

Δείπνο γνωριμίας από την διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπ. Παιδείας

Δείπνο γνωριμίας από την διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπ. Παιδείας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 11 / 2021 , 2:45 από news_room Την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αλλιώτικο δείπνο είχαν την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021, οι προσκεκλημένοι και προσκεκλημένες της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) που παρευρέθηκαν στην Α’ […]

Pin It on Pinterest