30 °C Athens, GR
22/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοινωθέν της δεύτερης τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου Οικουμενική Παράκληση με τίτλο: «Θεραπεύοντας τις Πληγές της Σκλαβιάς» στον Άγιο Νικόλαο Νέας Υόρκης Εκδήλωση Μνήμης δέκα χρόνων από την εκδημία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Λυκούργου Αγγελόπουλου στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά θα εορτάσει Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος τα ονομαστήριά του Χορευτική παράσταση με τίτλο: Κύπρος – Μισός αιώνας άσβεστης μνήμης» στην Ι.Μ. Δημητριάδος Ο Προφήτης Ελισσαίος 14 νέα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας Οι Συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι συλλήψεις μετά την ανακοίνωση του Τζό Μπαϊντεν, μειώθηκαν κατά 25% Εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο

Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης

Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 2 / 2023 , 4:00 από news_room

Η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Νιου Τζέρσεϊ πραγματοποιεί τους Ετήσιους Εορτασμούς της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων, για τις Περιφέρειες Βόρειου Νιου Τζέρσεϊ και Delaware.

Νέα Ιερσέη | Westfield, New Jersey | Το Σαββατοκύριακο 21 – 22 Ιανουαρίου 2023 η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Νιου Τζέρσεϊ, με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου Αμερικής, ξεκίνησε τους Ετήσιους περιφερειακούς εορτασμούς της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων. Στην Μητρόπολη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Περιφέρειας Βόρειας Νιου Τζέρσεϊ στην εκκλησία του Ss. Nicholas, Constantine and Helen Greek Orthodox Church in Roseland, New Jersey με πάνω από 600 παρευρισκόμενους και την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή εκδήλωση στο Delaware Valley στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Λουκά στο Broomall της Πενσυλβάνια με συμμετοχή Ορθοδόξων πιστών.

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν σε αυτές τις υπέροχες εκδηλώσεις απόλαυσαν μια όμορφη βραδιά καθώς εκατοντάδες παιδιά από την ενορία Ελληνικών Σχολείων της περιοχής έδειξαν τα απίστευτα ταλέντα τους και την αγάπη τους για την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό προσφέροντας ποιήματα, θεατρικά έργα, τραγούδια, διαλόγους και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Βασικός ομιλητής για τη γιορτή του Βόρειου Νιου Τζέρσεϊ ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Πρόξενος General of Greece in New York και για τον εορτασμό της κοιλάδας του Ντέλαγουερ ήταν ο κ. Μιχαήλ Φιρίλας, Γενικός Πρόξενος του, προσφέροντας και οι δύο πολύ συγκινητικές ομιλίες για τη σημασία αυτής της θρησκευτικής και πολιτιστικής γιορτής.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Οικονόμιδης καλωσόρισε όλες αυτές τις ετήσιες εκδηλώσεις και ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Μήδειας Απόστολος , εξέφρασε τις ευλογίες και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου, και προσέφερε τα συγχαρητήρια του σε όλους τους μαθητές, τους Δασκάλους, Διευθυντές, Διαχειριστές των Ελληνικών Σχολείων και όλους τους γονείς για το αφοσιωμένο και πιστό έργο τους στο να μάθουν περισσότερα για τον πολιτισμό τους και την ορθόδοξη πίστη τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες δόθηκαν στους προέδρους των εκδηλώσεων, τον Σεβ. Οικονομό π. Γιώργο Κιτίρη και την κα Σοφία Λογοθέτη για το Βόρειο Νιου Τζέρσεϊ και τον Σεβ. Πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Κοντό, μαζί με την κ. Αγγελική Μεσσαρή Δημητρή για τον εορτασμό της κοιλάδας του Delaware.

Επιπλέον,  εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου τιμήθηκε  η κ. Ρίτα Φιτανίδη των SS. Νικολάου, Κωνσταντίνου και Ελένης Ενορίας για την πολυετή αφοσιωμένη υπηρεσία της ως εκπαιδευτικός του Ελληνικού Σχολείου στη νεολαία.

Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στους Αγίους Τόπους

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στους Αγίους Τόπους

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 28 / 3 / 2022 , 2:02 από news_room Τήν Κυριακήν, 14ην /27ην Μαρτίου 2022, Κυριακήν τῆς Σταυροπροσκυνήσεως, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς προσκυνήσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ εἰς τόν Πανίερον Ναόν τῆς Ἀναστάσεως. Ἡ ἑορτή αὐτή ἔχει καθιερωθῆ  ὑπό τῆς Ἐκκλησίας νά ἑορτάζηται εἰς τό μέσον τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς διά νά […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την ημέρα των Ευχαριστιών – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 11 / 2021 , 17:52 από news_room Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την ημέρα των Ευχαριστιών – Adologala.gr Ἀρχιεπισκοπικὴ ἐγκύκλιος γιὰ τὴν ἡμέρα τῶν Εὐχαριστιῶν.   25 Νοεμβρίου 2021 Πρὸς τοὺς Σεβασμιωτάτους καὶ Θεοφιλεστάτους Ἀρχιερεῖς, τοὺς Εὐλαβεστάτους Ἱερεῖς καὶ Διακόνους, τοὺς Μοναχοὺς καὶ τὶς Μοναχές, τοὺς Προέδρους καὶ τὰ Μέλη τῶν Κοινοτικῶν […]