27 °C Athens, GR
25/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αθήνα: Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού μετά τις έντονες βροχοπτώσεις 52 χρόνια Δημοκρατίας: Το μήνυμα του ΠτΔ Κωνσταντίνου Τασούλα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες της εποχής

Η Κίνα προσφέρει έκτακτη βοήθεια 4,4 εκατ. δολαρίων στη σεισμόπληκτη Συρία

Ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και στη Συρία, όπου επίσης έχει συντελεστεί βιβλική καταστροφή από τον φονικό σεισμό, ετοιμάζεται να αναχωρήσει άμεσα, καθώς πριν από λίγο ενεργοποιήθηκε από τη Συρία το σχετικό αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας -σε απάντηση και κάποιων κριτικών που έχουν γίνει σχετικά με το γεγονός ότι εστάλη βοήθεια στην Τουρκία και όχι στην Συρία- η Ελλάδα είχε ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες από προχτές για την οργάνωση της αποστολής στην Συρία, ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, δεν μπορούσε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, καθώς είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση του αιτήματος για βοήθεια από την χώρα που έχει πληγεί από την καταστροφή. Όπως σημείωσε παράγοντας του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας είναι το κανάλι μέσω του οποίου τα κράτη - μέλη της ΕΕ μπορούν να διοχετεύσουν συντονισμένα και αποτελεσματικά ανθρωπιστική βοήθεια σε πληγείσες περιοχές. Μετά την υποβολή του αιτήματος από τη Συρία, η Ελλάδα προχωράει με γρήγορο ρυθμό στην αποστολή βοήθειας, σε συνεργασία και συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η βοήθεια συνίσταται στην αποστολή φαρμάκων, σκηνών και γενικώς εφοδίων για την στήριξη και περίθαλψη των ανθρώπων που έχουν μείνει άστεγοι και χρήζουν άμεσης συνδρομής, σύμφωνα με το αίτημα που έχει ενεργοποιήσει η Συρία.

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 2 / 2023 , 14:04 από news_room

Η Κίνα θα προσφέρει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 30 εκατ. γιουάν (4.4 εκατ. δολαρίων) στη σεισμόπληκτη Συρία, δήλωσε σήμερα σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία ξεπέρασε τους 8.700.

Η Μάο δήλωσε ότι 2 εκατ. δολάρια από την έκτακτη βοήθεια θα χρησιμοποιηθούν για ρευστότητα και τις απαραίτητες προμήθειες, προσθέτοντας ότι η Κίνα θα επιταχύνει τα υφιστάμενα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας.

Η Κίνα έχει ήδη δεσμευθεί να αποστείλει μια πρώτη δόση 40 εκατ. γιουάν έκτακτης βοήθειας προς την Τουρκία.

Η ομάδα διάσωσης για σεισμούς που έστειλε η Κίνα έφθασε στο αεροδρόμιο στα Άδανα της Τουρκίας νωρίς σήμερα, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο CCTV.

Η ομάδα με 82 μέλη μετέφερε 20 τόνους ιατρικών και άλλων απαραίτητων προμηθειών καθώς και εξοπλισμού, όπως επίσης και τέσσερις σκύλους-διασώστες, πρόσθεσε το CCTV.

Η ομάδα θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές, την κινεζική πρεσβεία στην Τουρκία, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλες υπηρεσίες για επιχειρήσεις όπως διασώσεις και παροχής ιατρικής βοήθειας, ανέφερε το δίκτυο.

Επιπλέον, ομάδες εθελοντών διασωστών, με τουλάχιστον 52 άτομα, από τις επαρχίες όπως η Γκουνγκντόνγκ, Τζιανγκσού, Τζιανγκσί και Τζετζιάνγκ, οδεύουν προς τις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας, σύμφωνα με το CCTV.

Ανθρωπιστική βοήθεια και στη Συρία στέλνει η Ελλάδα

Ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και στη Συρία, όπου επίσης έχει συντελεστεί βιβλική καταστροφή από τον φονικό σεισμό, ετοιμάζεται να αναχωρήσει άμεσα, καθώς πριν από λίγο ενεργοποιήθηκε από τη Συρία το σχετικό αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας -σε απάντηση και κάποιων κριτικών που έχουν γίνει σχετικά με το γεγονός ότι εστάλη βοήθεια στην Τουρκία και όχι στην Συρία- η Ελλάδα είχε ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες από προχτές για την οργάνωση της αποστολής στην Συρία, ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, δεν μπορούσε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, καθώς είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση του αιτήματος για βοήθεια από την χώρα που έχει πληγεί από την καταστροφή.

Όπως σημείωσε παράγοντας του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας είναι το κανάλι μέσω του οποίου τα κράτη – μέλη της ΕΕ μπορούν να διοχετεύσουν συντονισμένα και αποτελεσματικά ανθρωπιστική βοήθεια σε πληγείσες περιοχές.

Μετά την υποβολή του αιτήματος από τη Συρία, η Ελλάδα προχωράει με γρήγορο ρυθμό στην αποστολή βοήθειας, σε συνεργασία και συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η βοήθεια συνίσταται στην αποστολή φαρμάκων, σκηνών και γενικώς εφοδίων για την στήριξη και περίθαλψη των ανθρώπων που έχουν μείνει άστεγοι και χρήζουν άμεσης συνδρομής, σύμφωνα με το αίτημα που έχει ενεργοποιήσει η Συρία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Μητρόπολη Άρτης

Η Ιερά Μητρόπολη Άρτης για τον καυγά του Ιερέα στην Άρτα – Ανακοίνωση

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 4 / 2023 , 13:34 από news_room Η Ιερά Μητρόπολις Άρτης πληροφορηθείσα, ότι την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στην πόλη της Άρτας, δυστυχώς, έλαβε χώρα καυγάς, στον οποίο φέρεται ως εμπλεκόμενος και ένας Ιερέας, ενημερώνει, ότι ο εν λόγω Ιερέας δεν υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης. Η Ιερά Μητρόπολις Άρτης εκφράζει […]

Συνάντηση της ΠτΔ με την Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

Συνάντηση της ΠτΔ με την Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 4 / 2023 , 17:33 από news_room Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε την Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, η οποία πραγματοποιεί την ετήσια Γενική Συνέλευσή της στην Αθήνα, και ενημερώθηκε για τα θέματα που θα τεθούν, όπως είναι η επισφαλής θέση των δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο και […]