11 °C Athens, GR
29/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Θεμελιώθηκε το εξωκλήσιο των Αγίων Βασιλείου και Αγάπης στην Αγία Νάπα Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Στρόβολο Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Δεν είναι δυνατόν να ζούμε ως κοινωνία σε περιβάλλον ένοπλης βίας Ξάνθη: Βρέθηκε ο ιερέας που είχε εξαφανιστεί από τη Δευτέρα Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Σύμης Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του νονού» με παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες H Άνδρος στην κορυφή της λίστας με τα 7 καλύτερα νησιά του κόσμου για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για την καταστροφή αποχωρητήριων στην Τάλα Φωτιά σε δύο οχήματα τα ξημερώματα στην Πάφο

Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας

Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 2 / 2023 , 7:30 από news_room

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το εσπέρας της 2ας Φεβρουαρίου 2023, ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων εν Σπέτσαις, εις τον περικαλλή Ι. Ναόν Των ,πλησίον του Ι. Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Ο κ. Εφραίμ προσφώνησε αδελφικά και καρδιακά τους Αγίους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για τον κόπο του ταξιδίου.

Τον Θ. Λόγο εκήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος Ιεροκήρυξ – εφημέριος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Βουλευτής κ. Μελλάς, ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Π. Λυράκης και οι λοιπές Αρχές της Νήσου .

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον οικείο Ποιμενάρχη για την ευγενική πρόσκληση και ευχήθηκε τα δέοντα δια την παρελθούσα Ονομαστική Του εορτή.

Τη 3η Φεβρουαρίου 2023 τελέσθηκε με λαμπρότητα Τρισαρχιερατική Θ. Λειτουργία για την Ιερά μνήμη των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, στον περικαλλή Ι. Ναό εν Σπέτσαις.

Της Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος ο Γ’ και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Εφραίμ.

Τον Θ. Λόγον εκήρυξε εμπνευσμένα και διδακτικά απευθυνόμενος ιδιαίτερα προς τους νέους., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών έχων το χάρισμα του λόγου.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε Δοξολογία και ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Ιεροκήρυξ Αρχμ. π. Γρηγόριος Νανακούδης ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς, τις αρχές, τους χορηγούς, τους συνεργάτες και απένειμε δια των χειρών του Σεβασμιωτάτου κ. Εφραίμ, τον Σταυρό των τριών Νεομαρτύρων εις τον Σεβασμιώτατο Άγιο Φθιώτιδος .

Εγκαινιάσθηκε δε και η νέα εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου από τα χέρια του Άγιου Φθιώτιδος.

Εν συνεχεία τιμήθηκε ο τ. Εκκλησιαστικός Σύμβουλος του Ι. Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου κ. Διονύσιος Καρύδης δια την πολυετή προσφορά του.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και το κέρασμα στο Αρχονταρίκι του Ι. Μητροπολιτικού Ναού.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, οι Βουλευτές της Α Πειραιά και Νήσων. κ. Ν. Δούνια,κ Ι. Μελλάς κ. Ν. Μανωλάκος ,η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργία Γενιά, ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Π.Λυράκης και οι λοιπές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Την μεσημβρίαν παρετέθη από τον Δήμο Σπετσών επίσημο γεύμα.

Την οργάνωση της Ιεράς πανηγύρεως είχε ο Πανοσ Αρχιμ π. Γρηγορίος Νανακούδης, Ιεροκήρυξ.

Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συνέρχεται αύριο & μεθαύριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 8 / 2021 , 23:31 από news_room Συνέρχεται την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως. Ακολουθήστε μας :

Βραβεύση πρωτευσάντων μαθητών από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ

Βράβευση πρωτευσάντων μαθητών από τον Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 2 / 2021 , 14:26 από news_room Βράβευση πρωτευσάντων μαθητών από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ Πραγματοποιήθηκε τήν Δευτέρα 1.2.2021 καί σήμερα Τετάρτη 3.2.2021, σέ ξεχωριστές ἡμέρες – τηρουμένων ὅλων τῶν μέτρων κατά τῆς πανδημίας, ἡ βραβεύση (καί ἡ ἀπονομή τιμητικῶν ἐπαίνων) τῶν πρωτευσάντων μαθητῶν […]

Pin It on Pinterest