11 °C Athens, GR
29/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Θεμελιώθηκε το εξωκλήσιο των Αγίων Βασιλείου και Αγάπης στην Αγία Νάπα Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Στρόβολο Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Δεν είναι δυνατόν να ζούμε ως κοινωνία σε περιβάλλον ένοπλης βίας Ξάνθη: Βρέθηκε ο ιερέας που είχε εξαφανιστεί από τη Δευτέρα Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Σύμης Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του νονού» με παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες H Άνδρος στην κορυφή της λίστας με τα 7 καλύτερα νησιά του κόσμου για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για την καταστροφή αποχωρητήριων στην Τάλα Φωτιά σε δύο οχήματα τα ξημερώματα στην Πάφο

Στις 4 Μαρτίου ο νέος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ

Στις 4 Μαρτίου ο νέος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 1 / 2023 , 7:22 από news_room

Οι 108.229 υποψήφιοι διεκδικούν 5.124 θέσεις μονίμων που έχουν ζητηθεί από τους φορείς του Δημοσίου και έχουν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ 2Γ/2022, τον οποίο αναμένουν χιλιάδες υποψήφιοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 4 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η Αρχή. Εχουν καταθέσει αίτηση 108.229 υποψήφιοι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία στον διαγωνισμό θα οδηγήσει τους υποψηφίους στην κατάταξή τους σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 4765/2021).

Από τον συγκεκριμένο πίνακα στη συνέχεια θα επιλεγούν ανάλογα με τη σειρά κατάταξης οι διοριστέοι για τις 5.124 θέσεις μονίμων που έχουν ζητηθεί από τους φορείς του Δημοσίου και έχουν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί κατά το πρότυπο των Πανελλαδικών Εξετάσεων και ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης έχει δεσμευθεί ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα εκδοθούν εντός δύο μηνών από την πραγματοποίησή του, με στόχο οι προσληφθέντες να πιάσουν δουλειά από τον Σεπτέμβριο. Οι προσλήψεις αφορούν υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, οργανισμούς.

Σχετικά με τη γεωγραφική κατανομή των υποψηφίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ, το ένα τρίτο των αιτήσεων προέρχεται από τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής και τα 2/3 από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν η συντριπτική πλειονότητα των δηλώσεων προτίμησης των υποψηφίων Π.Ε. (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) αφορά τον κλάδο – ειδικότητα Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών/ Διοικητικοοικονομικών. Αντίστοιχα, πρώτος στις προτιμήσεις των υποψηφίων Τ.Ε. (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) είναι ο παρεμφερής κλάδος – η ειδικότητα Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών / Διοικητικού – Λογιστικού.

Η αυξημένη προτίμηση στους συγκεκριμένους κλάδους αφορά πιθανότατα το γεγονός ότι σε αυτούς γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία συμπεριλαμβανομένου του πτυχίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί Σάββατο εφόσον για τη διεξαγωγή των εξετάσεων θα χρησιμοποιηθούν σχολικές αίθουσες σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ενώ υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν πάνω από 15.000 επιτηρητές.

Τα εξεταστικά κέντρα θα στηθούν σε πολλές περιφέρειες της χώρας, ωστόσο είναι πολύ πιθανό κάποιοι υποψήφιοι να χρειαστεί να μετακινηθούν αρκετά μακριά από τον τόπο κατοικίας τους για να συμμετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία. Ειδικά για όσους βρίσκονται στα νησιά είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί να μετακινηθούν στην ενδοχώρα.

Πηγή: Kathimerini.gr – Foto: intime

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

H εορτή της Ινδίκτου στo Oικουμενικό Πατριαρχείο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 9 / 2021 , 18:06 από news_room Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική τάξη και παράδοση, εορτάστηκε την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου 2021, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η αρχή της Ινδίκτου – η εκκλησιαστική πρωτοχρονιά – και η Σύναξη προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παμμακαρίστου, […]

Από το Άργος Ορεστικό στην Μεσοποταμία (Εικόνες) - Adologala.gr

Από το Άργος Ορεστικό στην Μεσοποταμία (Εικόνες) – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 12 / 2021 , 0:25 από news_room Από το Άργος Ορεστικό στην Μεσοποταμία (Εικόνες) – Adologala.gr Τήν ἑβδομάδα μετά τήν ἐπίσκεψή του στό Ἄργος Ὀρεστικό, τήν ὑποδοχή πού τοῦ ἐπιφυλάχθηκε καί τήν ἀρχιερατική θεία Λειτουργία στόν Ἱερό Ναό τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. […]

Pin It on Pinterest