3 °C Athens, GR
05/02/2023

Τελευταια Νέα
Νάουσα: Θυρανοίξια πρώτου Παρεκκλησίου Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου Αθηνών Ιερώνυμος: «Η προσπάθεια του Κέντρου Έρευνας & Μελέτης Βοιωτίας είναι ακόμα στην αρχή» Κορίνθου Διονύσιος: Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ώστε με την χάρη του Θεού να κατορθώσουμε να «θεοποιηθούμε» Οικουμενικός Πατριάρχης: Μόνο μέσω του διαλόγου θα τερματιστούν οι πράξεις βίας και τρόμου Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο Έρευνα: Πιθανότητα αύξησης των καταστροφικών πλημμυρών στην Ελλάδα Η Μόνικα Μπελούτσι επισκέφθηκε το προξενείο μας στη Νέα Υόρκη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία & Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών Επίσκεψη του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου σε Αεροπορία & Αστυνομία «Ιερός πόλεμος» για το Κοράνι Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Τον Μητροπολίτη Ζάχλε Αντώνιο δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ιερά Λείψανα των Αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Θησείου Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Σύναξη Ιεροψαλτών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Να έχουμε έγνοια για την κατεχόμενη και την ελεύθερη Κύπρο Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Κανονικά έκλεισαν οι κάλπες στις 18.00, αρχίζει η καταμέτρηση Επιμνημόσυνη δέηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον μακαριστό Ιεράρχη Περγάμου Ιωάννη Η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης Ψήφισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Όποιος και να βγεί, να εγκύψει στα προβλήματα του τόπου» Yπ. Δικαιοσύνης : Η εκλογική διαδικασία προχωρεί ομαλά – Δύο χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός Αναπροσαρμογή λειτουργίας του Δημοσίου λόγω κακοκαιρίας – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών Θεία Λειτουργία στο Σικάγο των ΗΠΑ προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου Εισαγωγή στο Άγιο Τριώδιο Προεδρικές Εκλογές: Κούρσα για 1+2 Κίνα κατά ΗΠΑ: «Σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών» η κατάρριψη του μπαλονιού

Στη Διάσκεψη Υπουργών Πολιτισμού της Ευρώπης για τη Συμμαχία Νταβός, στην Ελβετία ο Υφυπουργός Γιάννης Τουμαζής

Στη Διάσκεψη Υπουργών Πολιτισμού της Ευρώπης για τη Συμμαχία Νταβός, στην Ελβετία ο Υφυπουργός Γιάννης Τουμαζής

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 17 / 1 / 2023 , 20:31 από news_room

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιάννης Τουμαζής συμμετείχε στη δεύτερη Διάσκεψη των Ευρωπαίων Υπουργών Πολιτισμού για τη Συμμαχία Νταβός (Davos Alliance), η οποία πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κ. Alain Berset, από τις 14 έως τις 16 Ιανουαρίου 2023, στο Νταβός της Ελβετίας. Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, εγκαινιάστηκε η Συμμαχία Baukultur του Νταβός, την προεδρία της οποίας θα έχει για πέντε χρόνια η Ελβετία, ενώ η γραμματεία της θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Οι Υπουργοί Πολιτισμού από 31 ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και μεγάλες εταιρείες από τον κατασκευαστικό κλάδο και τον κλάδο των ακινήτων, συγκεντρώθηκαν στο Νταβός για να εγκαινιάσουν τη Συμμαχία Baukultur του Νταβός, ένα δίκτυο διαλόγου μεταξύ όλων των μερών σε διεθνές επίπεδο.

Η Συμμαχία προτείνει την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων του σχεδιασμού και της κατασκευής. Στόχος της είναι η βιώσιμη και προσανατολισμένη στην ποιότητα διαχείριση των κτηρίων, των υποδομών, των δημόσιων χώρων και των τοπίων προς όφελος όλων. Η Συμμαχία επιδιώκει τους στόχους που καθορίζονται στη Διακήρυξη του Νταβός «Προς μια υψηλής ποιότητας Baukultur για την Ευρώπη», η οποία εγκρίθηκε το 2018 και βασίζεται στα κριτήρια που καθορίζονται στο Σύστημα Ποιότητας Davos Baukultur. Πολλές χώρες, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν ενσωματώσει τα κριτήρια στις αρχιτεκτονικές στρατηγικές και στις αστικές ατζέντες τους.

Οι ομάδες εργασίας στο πλαίσιο της Συμμαχίας συζήτησαν θέματα όπως η αστική ανάπτυξη, η κυκλική οικονομία, οι ενεργειακά αποδοτικές ανακαινίσεις και ένα σύστημα πιστοποίησης για να αναπτύξουν από κοινού προτάσεις για το πώς θα προχωρήσουν.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Τουμαζής τόνισε ότι, για ένα υψηλής ποιότητας δομημένο περιβάλλον, η ενσωμάτωση του πολιτισμού σε όλους τους τομείς της δημόσιας πολιτικής συνδέεται άμεσα με ολιστικές προσεγγίσεις σε σχέση με την πολιτιστική διακυβέρνηση.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι με πρωτοβουλία της Κύπρου και αξιοποιώντας την Κυπριακή Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2012, η αντίστοιχη προτεραιότητα της πολιτιστικής διακυβέρνησης έχει συμπεριληφθεί στο νέο Σχέδιο Εργασίας της ΕΕ για τον Πολιτισμό 2023-2026 με συγκεκριμένες δράσεις -ορισμένες από αυτές μάλιστα θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ το 2026.

Ο κ. Τουμαζής εξέφρασε την επείγουσα ανάγκη για τη διαφύλαξη της κληρονομιάς και του περιβάλλοντος, καθώς και την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εργαστούμε και να συζητήσουμε για την επίτευξη της υλοποίησης ενός καλά σχεδιασμένου περιβάλλοντος, που θα επιδιώκει μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους και που θα βασίζεται κυρίως στην συμπεριληπτικότητα και σε ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις.

Η Κυπριακή Δημοκρατία προσυπόγραψε το Μνημόνιο Davos Baukultur 2023 και την Ιδρυτική Πράξη της Συμμαχίας Davos Baukultur και επιδιώκει να συμβάλει στην υλοποίησή τους σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες της ΕΕ.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κ. Alain Berset, πραγματοποίησε διμερή συνάντηση μαζί του, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στους τομείς του Πολιτισμού.

Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Σουηδία: Ένας άνθρωπος έπεσε από τον έβδομο όροφο σε ένα συναυλιακό χώρο πέφτοντας πάνω σε δύο άλλους - Δύο νεκροί

Σουηδία: Ένας άνθρωπος έπεσε από τον έβδομο όροφο σε ένα συναυλιακό χώρο πέφτοντας πάνω σε δύο άλλους – Δύο νεκροί

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σήμερα σε συναυλιακό χώρο στη σουηδική πόλη Ουψάλα, όταν ένας άνθρωπος έπεσε από τον έβδομο όροφο, πέφτοντας πάνω σε δύο θεατές, ανακοίνωσε η αστυνομία. Χίλιοι θεατές είχαν συγκεντρωθεί στον συναυλιακό χώρο Uppsala Konsert & Kongress, ένα σύγχρονο πολυώροφο κτίριο, όπου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί […]

Τη Ρόδο και το Καστελόριζο επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 8 / 2021 , 23:39 από news_room Τη Ρόδο και το Καστελόριζο επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας – Adologala.gr Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής βρέθηκε στη Ρόδο και το Καστελόριζο, την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021. Υφυπουργός μετέβη στην 95 Ανώτερη Διοίκηση […]

Pin It on Pinterest