33 °C Athens, GR
19/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος O Μητροπολίτης Λέρου στο 2ο Σχολείο Χώρας Καλύμνου Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει το “Κοινό Ανακοινωθέν για ένα Πλαίσιο Ειρήνης” για την Ουκρανία Προβολή συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου: Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi – Δωρεάν Είσοδος Penny Marathon: Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα Ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσφέρει σε ορισμένους μετανάστες έναν νέο δρόμο για την ιθαγένεια στις ΗΠΑ Έκκληση του πατριάρχη Ιεροσολύμων και του αρχιεπισκόπου Αθηνών να σταματήσει ο πόλεμος Η πανήγυρις των 318 Πατέρων στο Σρούσμπερυ της Αγγλίας Eπετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Υποδοχή Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Δαμάστας στο Ηράκλειο Αττικής

Στη Διάσκεψη Υπουργών Πολιτισμού της Ευρώπης για τη Συμμαχία Νταβός, στην Ελβετία ο Υφυπουργός Γιάννης Τουμαζής

Στη Διάσκεψη Υπουργών Πολιτισμού της Ευρώπης για τη Συμμαχία Νταβός, στην Ελβετία ο Υφυπουργός Γιάννης Τουμαζής

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 17 / 1 / 2023 , 20:31 από news_room

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιάννης Τουμαζής συμμετείχε στη δεύτερη Διάσκεψη των Ευρωπαίων Υπουργών Πολιτισμού για τη Συμμαχία Νταβός (Davos Alliance), η οποία πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κ. Alain Berset, από τις 14 έως τις 16 Ιανουαρίου 2023, στο Νταβός της Ελβετίας. Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, εγκαινιάστηκε η Συμμαχία Baukultur του Νταβός, την προεδρία της οποίας θα έχει για πέντε χρόνια η Ελβετία, ενώ η γραμματεία της θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Οι Υπουργοί Πολιτισμού από 31 ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και μεγάλες εταιρείες από τον κατασκευαστικό κλάδο και τον κλάδο των ακινήτων, συγκεντρώθηκαν στο Νταβός για να εγκαινιάσουν τη Συμμαχία Baukultur του Νταβός, ένα δίκτυο διαλόγου μεταξύ όλων των μερών σε διεθνές επίπεδο.

Η Συμμαχία προτείνει την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων του σχεδιασμού και της κατασκευής. Στόχος της είναι η βιώσιμη και προσανατολισμένη στην ποιότητα διαχείριση των κτηρίων, των υποδομών, των δημόσιων χώρων και των τοπίων προς όφελος όλων. Η Συμμαχία επιδιώκει τους στόχους που καθορίζονται στη Διακήρυξη του Νταβός «Προς μια υψηλής ποιότητας Baukultur για την Ευρώπη», η οποία εγκρίθηκε το 2018 και βασίζεται στα κριτήρια που καθορίζονται στο Σύστημα Ποιότητας Davos Baukultur. Πολλές χώρες, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν ενσωματώσει τα κριτήρια στις αρχιτεκτονικές στρατηγικές και στις αστικές ατζέντες τους.

Οι ομάδες εργασίας στο πλαίσιο της Συμμαχίας συζήτησαν θέματα όπως η αστική ανάπτυξη, η κυκλική οικονομία, οι ενεργειακά αποδοτικές ανακαινίσεις και ένα σύστημα πιστοποίησης για να αναπτύξουν από κοινού προτάσεις για το πώς θα προχωρήσουν.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Τουμαζής τόνισε ότι, για ένα υψηλής ποιότητας δομημένο περιβάλλον, η ενσωμάτωση του πολιτισμού σε όλους τους τομείς της δημόσιας πολιτικής συνδέεται άμεσα με ολιστικές προσεγγίσεις σε σχέση με την πολιτιστική διακυβέρνηση.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι με πρωτοβουλία της Κύπρου και αξιοποιώντας την Κυπριακή Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2012, η αντίστοιχη προτεραιότητα της πολιτιστικής διακυβέρνησης έχει συμπεριληφθεί στο νέο Σχέδιο Εργασίας της ΕΕ για τον Πολιτισμό 2023-2026 με συγκεκριμένες δράσεις -ορισμένες από αυτές μάλιστα θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ το 2026.

Ο κ. Τουμαζής εξέφρασε την επείγουσα ανάγκη για τη διαφύλαξη της κληρονομιάς και του περιβάλλοντος, καθώς και την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εργαστούμε και να συζητήσουμε για την επίτευξη της υλοποίησης ενός καλά σχεδιασμένου περιβάλλοντος, που θα επιδιώκει μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους και που θα βασίζεται κυρίως στην συμπεριληπτικότητα και σε ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις.

Η Κυπριακή Δημοκρατία προσυπόγραψε το Μνημόνιο Davos Baukultur 2023 και την Ιδρυτική Πράξη της Συμμαχίας Davos Baukultur και επιδιώκει να συμβάλει στην υλοποίησή τους σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες της ΕΕ.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κ. Alain Berset, πραγματοποίησε διμερή συνάντηση μαζί του, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στους τομείς του Πολιτισμού.

Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

agion_fos_ypodoxi_athina_2024_elefsi_venizelos_eidiseis_simera_anastasi_pasxa_ellada_athens_greece_Vangelis_karpathakis

Στις 13:00 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 4 / 2024 , 7:46 από news_room Στις 13:00 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα ΕΛΛΑΔΑ | Στις 13:00 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου 4 Μαϊου 2024 θα ξεκινήσει η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα από την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. […]

Β. Κορέα: 800χιλ. πολίτες προσφέρθηκαν να καταταγούν εθελοντικά στις ένοπλες δυνάμεις για να πολεμήσουν κατά των ΗΠΑ

Β. Κορέα: 800χιλ. πολίτες προσφέρθηκαν να καταταγούν εθελοντικά στις ένοπλες δυνάμεις για να πολεμήσουν κατά των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 3 / 2023 , 12:36 από news_room Περίπου 800.000 πολίτες προσφέρθηκαν χθες Παρασκευή να καταταγούν εθελοντικά στις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας για να πολεμήσουν κατά των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα Rodong Sinmun, όργανο της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. Η αναφορά σε εθελοντική κατάταξη στις ένοπλες δυνάμεις ακολουθεί την […]