34 °C Athens, GR
22/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοινωθέν της δεύτερης τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου Οικουμενική Παράκληση με τίτλο: «Θεραπεύοντας τις Πληγές της Σκλαβιάς» στον Άγιο Νικόλαο Νέας Υόρκης Εκδήλωση Μνήμης δέκα χρόνων από την εκδημία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Λυκούργου Αγγελόπουλου στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά θα εορτάσει Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος τα ονομαστήριά του Χορευτική παράσταση με τίτλο: Κύπρος – Μισός αιώνας άσβεστης μνήμης» στην Ι.Μ. Δημητριάδος Ο Προφήτης Ελισσαίος 14 νέα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας Οι Συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι συλλήψεις μετά την ανακοίνωση του Τζό Μπαϊντεν, μειώθηκαν κατά 25% Εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο

Στην AHEPA το 27ο Φειδιππίδειο Bραβείο του «GAEPIS» και «Cosmos FM»

Στην AHEPA το 27ο Φειδιππίδειο Bραβείο του «GAEPIS» και «Cosmos FM»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 1 / 2023 , 22:36 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών, την AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) θα απονεμηθεί το 27ο Φειδιππίδειο Bραβείο των «GAEPIS» και «Cosmos FM». Η απονομή του βραβείου θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023, στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης.

Η ΑΗΕΠΑ,  συμπλήρωσε έναν αιώνα προσφοράς και δημιουργίας και την τιμητική τους θα έχει η νεότερη γενιά της οργάνωσης και συγκεκριμένα οι οργανώσεις «Θεραπαινίδες της Αθηνάς» (Maids of Athena) και οι «Υιοί του Περικλή» (Sons of Pericles), οι οποίες θα έχουν το δικό τους πάρτι σε πλαϊνή αίθουσα μαζί με τους νέους επαγγελματίες που έχουν ήδη ενταχτεί στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Next Generation» του «Cosmos – FM».

Η διοργάνωση ξεχωριστής εκδήλωσης για την νέα γενιά έχει ξεκινήσει λίγο πριν από την εποχή του κορωνοϊού και εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του «GAEPIS» για την προσέλκυση της νέας γενιάς, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της και για την προετοιμασία της να παραλάβει την σκυτάλη.

«Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά και να συνομιλήσετε με τους ηγέτες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας» αναφέρεται στην έκκληση της οργανωτικής επιτροπής.

Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο τέως ύπατος πρόεδρος της AHEPA και συνάμα πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης, Γιώργος Χωριάτης και αυτό έχει τον δικό του συμβολισμό.

Συμπρόεδροι της οργανωτικής επιτροπής είναι οι Γιώργος Παντελίδης, Δρ. Νικόλαος Ράλλης και Δημήτριος Ζιώζης. Παρουσιαστής της βραδιάς είναι ο πρόεδρος του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών και συνάμα παραγωγός του σταθμού Μιχάλης Στρατής.

Το κοινωφελές ραδιόφωνο «COSMOS FM» λειτουργεί υπό την αιγίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού GAEPIS, Inc. και εκπέμπει στα ελεύθερα ερτζιανά της Νέας Υόρκης (91.5 FM) για 36 συναπτά χρόνια, καθώς επίσης και στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του και τις διάφορες πλατφόρμες.

Φειδιππίδειο βραβείο

Από το 1994, το Διοικητικό Συμβούλιο του GAEPIS, Inc. και το Ελληνικό Κοινωφελές Ραδιόφωνο-Cosmos FM, απονέμουν το Φειδιππίδειο βραβείο σε ένα πρόσωπο ή έναν οργανισμό σε αναγνώριση ενεργειών για τη προασπιση και προώθηση του Ελληνισμού. Κατά την επιλογή τους παραλήπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε συνεισφορές στη διατήρηση και προώθηση του Ελληνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βραβείο εμπνεύστηκε από τον Αθηναίο αγγελιοφόρο Φειδιππίδη (Ημεροδρόμος Κήρυξ).

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης στάλθηκε από τον Μιλτιάδη το 490 π.Χ. να ζητήσει τη βοήθεια των Σπαρτιατών για την υπεράσπιση της Αθήνας από τους Πέρσες, που είχαν στρατοπεδεύσει στο Μαραθώνα. Ο Φειδιππίδης λέγεται ότι πέτυχε ένα απίστευτο κατόρθωμα, καθώς ετρεξε 200 χιλιόμετρα σε δύο ημέρες για να φτάσει στη Σπάρτη. Λίγους αιώνες μετά τη μάχη του Μαραθώνα, ο Λουκιανός σημείωσε επίσης ότι ο Φειδιππίδης έτρεξε στην Αθήνα για να ανακοινώσει τη νίκη στην πόλη που ανέμενε τα νέα της μάχης. Κατά την άφιξή του στην Αθήνα, ο Φιλιππίδης φώναζε, “Νενικήκαμεν!” και έπεσε νεκρός. Η αφοσίωση και η αντοχή του Φειδιππίδη στη μετάδοση των ειδήσεων αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον οργανισμό μας. Εργαζόμαστε για να προσφέρουμε στους Ελληνοαμερικανούς και του φιλέλληνες ποιοτική κάλυψη ελληνικών πολιτιστικών, κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων. Πιστεύουμε ότι μια καλύτερα ενημερωμένη Ελληνοαμερικανική και φιλελληνική κοινότητα θα είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει της προκλήσεις σχετικές με τη διατήρηση της Ελληνικής κληρονομιάς στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Οι αποδέκτες του Φειδιππίδειου βραβείου έχουν αφιερωθεί στη διατήρηση της ατελεύτητης πολιτιστικής κληρονομιάς, των παραδόσεων και εν γένει του Ελληνικού πολιτισμού.

Προηγούμενοι αποδέκτες του βραβείου περιλαμβάνουν τον Jules Dassin και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Δημήτριο και Γεωργία Καλοειδή, Μιχάλη Κακογιάννη, Τζον και Μάργκο Κατσαμιτίδη, Dennis Mehiel, το Ιδρυμα Α.Σ. Ωνάση, Καθηγητή Edmund Keely, Γερουσιαστή Παναγιώτη Σαρμπάνη, Κυριάκο Τσακόπουλο , Δρ. Ιωάννη Μπραδήμα, Σωκράτη Κόκκαλη, Δρ. Κωνσταντίνο Παπαδάκη, Θεόδωρο Σπυρόπουλο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Μάριο Φραγκούλη, Νίκο Μουγιάρη. Μερκούριο Αγγελιάδη, Μιχαήλ Ψαρρό, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης και τον Ανδρέα Μανάτο.

AHEPA (ahepa.org)

Η American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA) είναι μακράν η μεγαλύτερη ελληνοαμερικανική οργάνωση. Το εύρος της είναι διεθνές με παραρτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Η AHEPA ιδρύθηκε στις 26 Ιουλίου 1922, στην Ατλάντα της Τζόρτζια, από οραματιστές Αμερικανούς ελληνικής καταγωγής για να προστατεύσει τους Έλληνες από τα δεινά του φανατισμού και να τους βοηθήσει να ενσωματωθούν στην αμερικανική κοινωνία στις αρχές του 20ού αιώνα. Αν και το μεγαλύτερο μέρος των μελών αποτελείται από Αμερικανούς ελληνικής καταγωγής, η αίτηση για ένταξη είναι ανοιχτή σε όλους όσους πιστεύουν στην αποστολή του οργανισμού.

GAEPIS, Inc. – Cosmos FM (http://www.cosmosfm.org/)

Το Ελληνικό Κοινωφελές Ραδιόφωνο COSMOS FM εκπέμπει υπό την αιγίδα του Greek American Educational Public Information System, Inc. ενός μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού, που ιδρύθηκε το 1987 για να καλύψει τις ανάγκες των Ελληνοαμερικανών, εξυπηρετώντας την ποικιλόμορφη Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Το GAEPIS επιδιώκει να εκπληρώσει ανάγκες των μεταναστών από την Ελλάδα και την Κύπρο, τους Αμερικανούς ελληνικής καταγωγής και τις Φιλελληνες παρέχοντας ποιοτική κάλυψη θεμάτων, ενημερωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ελληνικά. Αυτό το δημόσιο μέσο λειτουργεί αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της κοινότητας στο σύνολό της.

Ελληνικό Κοινωφελές Ραδιόφωνο – Το COSMOS FM είναι το μόνο καθημερινό, δίγλωσσο μη εμπορικό ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης. Έχει πάνω από 5.000 μέλη υποστήριξης και προσεγγίζει πάνω από 200.000 Έλληνες και μη Έλληνες ακροατές κάθε εβδομάδα. Το COSMOS FM παρέχει 13 ώρες προγραμμάτων την εβδομάδα για 676 ετήσιες ώρες εκπομπής. Διαθέτει είκοσι και πλέον διαφορετικά προγράμματα στα ελληνικά και τα αγγλικά, συμπεριλαμβανομένων τοπικών, εθνικών και διεθνών ειδήσεων. νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο · και προγράμματα για την πολιτική, την επιστήμη, κοινωνικά ζητήματα, θρησκεία, υγεία, οικονομικά, μουσική, τέχνες, αθλητισμό θέματα της κοινότητάς μας. Τα προγράμματα παράγονται κυρίως από εθελοντές.

anamniseis.net

Σχετικά Άρθρα

Ενισχύεται η ευρωπαϊκή συνδρομή για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στη χώρα

Ενισχύεται η ευρωπαϊκή συνδρομή για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στη χώρα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 7 / 2023 , 17:19 από news_room Ενισχύονται περαιτέρω οι ομάδες Ευρωπαίων πυροσβεστών που συνδράμουν τους Έλληνες συναδέλφους τους στα μέτωπα των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα μας, μετά το σχετικό αίτημα συνδρομής που υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM). Ειδικότερα, σε συνέχεια του […]

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ερευνά πολυτελείς δαπάνες της National Rifle Association

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ερευνά πολυτελείς δαπάνες της National Rifle Association

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 2 / 2024 , 1:39 από news_room ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (AP) — Η μήνυση της Γενικής Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς κατά της National Rifle Association και των πρώην στελεχών της για χρόνια αμφισβητήσιμων δαπανών δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πολιτικό κυνήγι μαγισσών, υποστήριξε την Πέμπτη στο Μανχάταν ένας δικηγόρος […]