9 °C Athens, GR
01/02/2023

Τελευταια Νέα
Νάουσα: Θυρανοίξια πρώτου Παρεκκλησίου Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου Αθηνών Ιερώνυμος: «Η προσπάθεια του Κέντρου Έρευνας & Μελέτης Βοιωτίας είναι ακόμα στην αρχή» Κορίνθου Διονύσιος: Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ώστε με την χάρη του Θεού να κατορθώσουμε να «θεοποιηθούμε» Οικουμενικός Πατριάρχης: Μόνο μέσω του διαλόγου θα τερματιστούν οι πράξεις βίας και τρόμου Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο Έρευνα: Πιθανότητα αύξησης των καταστροφικών πλημμυρών στην Ελλάδα Η Μόνικα Μπελούτσι επισκέφθηκε το προξενείο μας στη Νέα Υόρκη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία & Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών Επίσκεψη του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου σε Αεροπορία & Αστυνομία «Ιερός πόλεμος» για το Κοράνι Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Τον Μητροπολίτη Ζάχλε Αντώνιο δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ιερά Λείψανα των Αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Θησείου Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Σύναξη Ιεροψαλτών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Να έχουμε έγνοια για την κατεχόμενη και την ελεύθερη Κύπρο Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Κοινή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Ο ΠτΔ πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα – Θα μεταβεί στο Μάτι Ανοίγει η πλατφόρμα στήριξης ευάλωτων δανειοληπτών Τη «μεγαλύτερη φυλακή της Αμερικής» αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ρεκόρ 55 ετών για αγορές χρυσού από κεντρικές τράπεζες Κοπή Πίτας & σύμφωνο συνεργασίας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Σερρών Θεολόγος: «Οι τρεις Ιεράρχες αξεπέραστα πρότυπα φιλομάθειας και αρετής» Στη δράση της ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Η εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ι.Μ. Πατρών Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης

Καναδά Σωτήριος: «Υπάρχει μεγάλη ηθική κατολίσθηση, οι πιστοί πρέπει να προχωρήσουμε αντίθετα στο ρεύμα»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 3 / 1 / 2023 , 14:57 από news_room

Οι διαπιστώσεις για το έτος 2022 είναι περισσότερο από θλιβερές. Η τεχνολογία και οι επιστήμες έχουν προοδεύσει πολύ. Θα περίμενε κανείς αυτό να είναι θετικό εκατό τοις εκατό. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι έχει πολύ καλά στοιχεία και είναι πραγματική πρόοδος. Το πρόβλημα είναι, ότι συνδυάζεται με τη ροπή προς την αθεΐα. Είναι υπεύθυνοι οι επιστήμονες; Πιστεύω όχι. Μερικοί βεβαίως είναι υπεύθυνοι. Φαίνεται, ότι οι άνθρωποι ερμηνεύουν τα πράγματα κατά τον δικό τους τρόπο και προχωρούν σε διαπιστώσεις και ενέργειες οι οποίες δεν συμφωνούν με την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι, ότι ο Θεός είναι ο Δημιουργός πάντων. Ο Θεός έδωκε μυαλά στον άνθρωπο και εργάζεται στην επιστήμη και στην τεχνολογία και προοδεύει. Αν δεν είχε θεόσδoτα μυαλά, δεν θα ήταν άνθρωπος, θα ήταν ένα άλλο ζώο. Δεν θα μπορούσε να έχει πρόοδο στην επιστήμη και στις τέχνες. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν και εκείνοι για τους οποίους η Γραφή λέγει: «Είπεν άφρων εν τη καρδία αυτού ουκ έστι Θεός» .

Η ειρήνη στον κόσμο δεν υπάρχει στον βαθμό που έπρεπε να υπάρχει. Ο κάθε άνθρωπος δεν έχει ειρήνη στον εαυτό του ή τουλάχιστον όση έπρεπε να έχει. Γιατί δεν έχει; Φαίνεται, διότι δεν είναι συμφιλιωμένος με τον Δημιουργό του, αλλά και με τα δημιουργήματα του Θεού. Πόσο ο Χριστός μίλησε για την ωφέλεια της ειρήνης. «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται» και «Ειρήνην την εμήν δίδωμι υμίν». Όταν δεν υπάρχει ειρήνη μύρια κακά έπονται.

Πόλεμοι: Ποιος και πως μπορεί να εξηγήσει οποιοδήποτε πόλεμο, ιδιαίτερα όμως, τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Δύο συγγενείς λαοί, ομόθρησκοι και όμως αλληλοσπαράζονται. Ποιος νους μπορεί να το εξηγήσει αυτό ή να το χωρέσει. Δεν είναι μόνο ο πόλεμος Ρωσίας- Ουκρανίας. Παντού ακαταστασίες. Ας ρίξει κάποιος μια ματιά στη θεοκρατία του Ιράν και στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν και πολλά άλλα.

Ανηθικότητα: Φαίνεται, ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την αξία της ηθικής. Όχι βέβαια όλοι. Πως μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο της τόσης έκλυσης των ηθών; Σεξουαλική ανηθικότητα. Διαφθορά στο έπακρον. Αισχροκέρδεια. Επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου; Μπορεί κανείς να συνεχίσει και να υποδείξει τόσα άλλα ανήθικα και απαράδεκτα.

Μελετώντας τα ανωτέρω, μας καταλαμβάνει κατάθλιψη. Προχωρούμε για την απογοήτευση; Ίσως είμαστε έτοιμοι να τα παραδώσουμε όλα; Είναι αυτό η σωστή γραμμή; Ασφαλώς όχι. Υπήρξε Α’ και Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Τι επηκολούθησε; Ειρήνη και επιστροφή στον Θεό. Και σε αυτή την ζοφερή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, δεν πρέπει να το σκεφθούμε καλύτερα; Είναι η διαστροφή και η καταστροφή απόλυτη; Ασφαλώς όχι. «Ζη Κύριος ο Θεός». Προς τα εκεί πρέπει να στραφούμε. Εκεί, στον Θεό να επιστρέψουμε. Αυτή η επιστροφή στον Θεό είναι η πραγματική λύση. Κανένας μας να μη σκιαχτεί. Όσοι πιστεύουμε, να βάλουμε την πίστη μας και την προσευχή σε ενέργεια. Ο Θεός είναι Παρών. Δεν θα μας εγκαταλείψει.

Ατενίζοντας το έτος 2023 πρέπει να προγραμματίσουμε. Οι πιστοί να μείνουμε συνδεδεμένοι με τον Θεό. Με πίστη ισχυρή. Με προσευχή αδιάλειπτη. Με διάθεση να νικήσουμε. Ναι, να πάμε αντίθετα στο ρεύμα. Να εφαρμόσουμε τις εντολές του Θεού. Αγάπη. Ειρήνη. Φιλανθρωπία και ελεημοσύνη. Να προγραμματίσουμε αυτά, αλλά να μην μείνουν πρόγραμμα. Να τεθούν σε καθημερινή εφαρμογή. Υπάρχει μεγάλη κατολίσθηση. Ο ανήφορος είναι μεγάλος. Όσοι πιστοί να προχωρήσουμε αντίθετα στο ρεύμα. Το εγχείρημα φαίνεται δύσκολο, αλλά δεν είμαστε μόνοι. Μαζί μας είναι ο Θεός. «Ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών». Οι μη πιστεύοντες να το σκεφθούν καλύτερα. Να μελετήσουν το σύμπαν. Με σύνεση να επισκεφθούν τη διάνοιά τους. Να χρησιμοποιήσουν το νου τους και να βρουν τον Θεό.

Εύχομαι και προσεύχομαι το έτος 2023 να είναι έτος ευτυχίας, προόδου, επιστροφής στον Θεό. Θα είναι, εφ’ όσον ο καθένας που πιστεύει στον Θεό κάμει το καθήκον του. Ο Θεός δεν εγκαταλείπει αυτούς που Τον αγαπούν. Δεν εγκαταλείπει τον κόσμο. Ο Θεός είναι πάντοτε μαζί μας.

Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές εν Χριστώ Τεχθέντι

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου - Εύβοιας

Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου – Εύβοιας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 8 / 2022 , 4:27 από news_room Τα επίσημα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκιάθου-Εύβοιας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης Σκιάθου που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου. Τη διασύνδεση εγκαινίασαν η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος […]

Η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε αίτηση υπαγωγής της τιτλοποίησης Sunrise II στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων «Ηρακλής»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 7 / 8 / 2021 , 20:52 από news_room Στην πορεία ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων με την κωδική ονομασία «Sunrise II», συνολικής λογιστικής αξίας €2,6δις, η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε την 05.08.2021 αίτηση βάσει του ν.4649/2019 για την ένταξη της τιτλοποίησης αυτής στο πρόγραμμα […]

Pin It on Pinterest