11 °C Athens, GR
29/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Θεμελιώθηκε το εξωκλήσιο των Αγίων Βασιλείου και Αγάπης στην Αγία Νάπα Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Στρόβολο Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Δεν είναι δυνατόν να ζούμε ως κοινωνία σε περιβάλλον ένοπλης βίας Ξάνθη: Βρέθηκε ο ιερέας που είχε εξαφανιστεί από τη Δευτέρα Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Σύμης Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του νονού» με παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες H Άνδρος στην κορυφή της λίστας με τα 7 καλύτερα νησιά του κόσμου για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για την καταστροφή αποχωρητήριων στην Τάλα Φωτιά σε δύο οχήματα τα ξημερώματα στην Πάφο

Ιστορική Πρώτη Σύναξη Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ

Ιστορική Πρώτη Σύναξη Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 29 / 1 / 2023 , 6:40 από news_room

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, συγκλήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, υπό την προεδρία του σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου. Οι ιεράρχες, δώδεκα συνολικά, εκπροσωπούν τις Ορθόδοξες εκκλησιαστικές επαρχίες υπό τη δικαιοδοσία της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, καθώς και τις Αμερικανικές Καρπαθορωσικές Ορθόδοξες και Αλβανικές Ορθόδοξες Επισκοπές.

«Ως ηγέτες των κοινοτήτων μας σε κάθε επίπεδο, έχουμε την ευθύνη και το προνόμιο να εκφράσουμε τις ανησυχίες του Οικουμενικού Θρόνου, και να προσφέρουμε υπεράσπιση των συμφερόντων Της», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στις εναρκτήριες του παρατηρήσεις. Αποκάλεσε τη Σύναξη μια επιπλέον ευκαιρία για τους ιεράρχες να ασχοληθούν μεταξύ τους και να μοιραστούν τις ιδέες τους: «Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχετε συμμετάσχει στις υπέροχες Σύναξες του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι. Είναι μια τρομερή ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες και προοπτικές με τους συναδέλφους μας της Μικράς Ασίας, καθώς και τους επισκόπους της παγκόσμιας Διασποράς. Μπορούμε να μάθουμε τόσα πολλά ο ένας από τον άλλον αν είμαστε ανοιχτοί σε φρέσκιες απόψεις. Γι’ αυτό, αφού συναντιόμαστε ως Σύνοδος των Επισκόπων, θεώρησα προκλητικό και συνετό να συγκεντρωθούμε σε Σύναξη, ως Ιεράρχες στις Ηνωμένες Πολιτείες του Πρώτου Θρόνου της Ορθοδοξίας. ”

Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τους ιεράρχες υπογράμμισε επίσης την ευθύνη τους να εκπροσωπούν και να εκφράζουν τις αρχές και το πνεύμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου – κυρίως, τον «υπερεθνικό χαρακτήρα».

«Για όσους υπάγονται στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η πολιτιστική ταυτότητα λειτουργεί στη βάση των ιερών κανών και μια υγιή εκκλησιολογία, χωρίς να αποτελεί κεντρικό κριτήριο για την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής», δήλωσε ο Πανσεβασμιώτατος.

Μετά τις εναρκτήριες παρατηρήσεις, ιεράρχες συζήτησαν και μοιράστηκαν πληροφορίες για τις αντίστοιχες επαρχίες τους και εξοικειώθηκαν με το έργο της επερχόμενης XII Συνέλευσης των Κανωνικών Ορθόδοξων Επισκόπων των ΗΠΑ, η οποία αποτελείται από όλους τους ενεργούς κανονικούς ορθόδοξους επισκόπους, κάθε δικαιοδοσίας, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συμμετέχοντες ιεράρχες σε αυτή την ιστορική πρώτη συνάντηση περιλαμβάνουν: Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, σεβ. Μητροπολίτης Ατλάντα Αλέξιος , Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νύσσης Γρηγόριος , Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Μοκισσού Δημητρίους, Ο.Γ. Επίσκοπος Σεβαστιανός Ζέλα, Ο.Γ. Επίσκοπος Μήδειας, Χ. Ιωακείμ της Αμισσού, Χ. Επίσκοπος Σπυρίδωνας Αμάστρις, Χ.Γ. Επίσκοπος Τιμόθεος , Χ.Γ. Επίσκοπος Φώκαιας Ιωάννης, Χ.Γ. Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας  , Χ.Γ. Επίσκοπος Κωνσταντίνου Σασσίμων. Αρκετοί επιπλέον ιεράρχες δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν για λόγους υγείας. Η Σύναξη Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ αναμένεται να συνεδριάζει κάθε χρόνο.

«Όπως δεν μπορεί να υπάρχει γιος χωρίς μητέρα, δεν μπορεί να υπάρξει ιεράρχης Κωνσταντινουπόλεως χωρίς τη Μητέρα, που είναι η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. “Αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει έλλειψη πίστης και αφοσίωσης στη Μεγάλη Εκκλησία από τους Σεβασμιώτατους και τις Χάριτες Σας. Ο καθένας από εσάς ασκεί, με τον τρόπο του, τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια του Οικουμενικού Θρόνου. ”

*Ανεπίσημη μετάφραση

Ιστορική Πρώτη Σύναξη Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ Ιστορική Πρώτη Σύναξη Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ Ιστορική Πρώτη Σύναξη Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ Ιστορική Πρώτη Σύναξη Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κίνημα Αλλαγής: Με ανεπαρκή και προσωρινά μέτρα δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 9 / 10 / 2021 , 17:08 από news_room Κίνημα Αλλαγής: Με ανεπαρκή και προσωρινά μέτρα δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια «Οι σημερινές συμπληρωματικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης εξαντλούνται και πάλι σε ανεπαρκή και προσωρινά μέτρα, που δεν προστατεύουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την ακρίβεια», αναφέρει […]

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 17 / 6 / 2022 , 6:26 από news_room Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πατριάρχη και την συνοδεία του εκφράζοντας την χαρά του για την συνάντηση τονίζοντας: «Χαιρόμαστε […]

Pin It on Pinterest