9 °C Athens, GR
01/02/2023

Τελευταια Νέα
Νάουσα: Θυρανοίξια πρώτου Παρεκκλησίου Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου Αθηνών Ιερώνυμος: «Η προσπάθεια του Κέντρου Έρευνας & Μελέτης Βοιωτίας είναι ακόμα στην αρχή» Κορίνθου Διονύσιος: Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ώστε με την χάρη του Θεού να κατορθώσουμε να «θεοποιηθούμε» Οικουμενικός Πατριάρχης: Μόνο μέσω του διαλόγου θα τερματιστούν οι πράξεις βίας και τρόμου Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο Έρευνα: Πιθανότητα αύξησης των καταστροφικών πλημμυρών στην Ελλάδα Η Μόνικα Μπελούτσι επισκέφθηκε το προξενείο μας στη Νέα Υόρκη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία & Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών Επίσκεψη του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου σε Αεροπορία & Αστυνομία «Ιερός πόλεμος» για το Κοράνι Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Τον Μητροπολίτη Ζάχλε Αντώνιο δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ιερά Λείψανα των Αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Θησείου Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Σύναξη Ιεροψαλτών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Να έχουμε έγνοια για την κατεχόμενη και την ελεύθερη Κύπρο Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Κοινή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Ο ΠτΔ πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα – Θα μεταβεί στο Μάτι Ανοίγει η πλατφόρμα στήριξης ευάλωτων δανειοληπτών Τη «μεγαλύτερη φυλακή της Αμερικής» αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ρεκόρ 55 ετών για αγορές χρυσού από κεντρικές τράπεζες Κοπή Πίτας & σύμφωνο συνεργασίας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Σερρών Θεολόγος: «Οι τρεις Ιεράρχες αξεπέραστα πρότυπα φιλομάθειας και αρετής» Στη δράση της ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Η εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ι.Μ. Πατρών Ο Εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών & προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης

Ιδρύεται Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των Επαγγελματιών των ΜΜΕ

Ιδρύεται Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των Επαγγελματιών των ΜΜΕ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 1 / 2023 , 20:44 από news_room

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με σκοπό την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των Επαγγελματιών των ΜΜΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, συμφώνησαν τα ιδρυτικά μέλη, στη διάρκεια της συνάντησης τους με τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη.

«Η ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των Επαγγελματιών των ΜΜΕ, που θα τελεί υπό την επιστημονική ευθύνη του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας, του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, φιλοδοξούμε να αποτελέσει πρότυπο σε διεθνές επίπεδο”, είπε ο κ. Γαλαμάτης.

“Η ίδρυσή του εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών, που υλοποιούμε ως Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, με τη δημιουργία Ομάδας Εργασίας Συντονισμού (Task Force), για τη Διασφάλιση της Προστασίας, της Ασφάλειας και της Ενίσχυσης της Θέσης των Δημοσιογράφων και άλλων Επαγγελματιών των Μέσων Ενημέρωσης, πρωτοβουλία που έχει αναγνωριστεί από την ΕΕ και από μια σειρά από κράτη μέλη ως πρωτοποριακή”, τόνισε και συνέχισε:

“Ειδικά στην περίπτωση αυτή, φέρνουμε κοντά τους φορείς και τις ενώσεις των δημοσιογράφων με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β΄ βαθμού. Δρούμε από κοινού. Προχωράμε σε μια πράξη προάσπισης και προαγωγής του δημοσιογραφικού έργου, αλλά και υποστήριξης των μέσων ενημέρωσης, πράξη που συνιστά βασικό προαπαιτούμενο της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης και των fake news.

Επιπλέον δε, η ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου καθιστά τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία ευρύτερα, σημείο διεθνούς αναφοράς, για μια από τις πιο σημαντικές σύγχρονες προκλήσεις του χώρου των ΜΜΕ, αλλά και πόλο έλξης μεγάλου αριθμού επαγγελματιών του, προκειμένου να εκπαιδευτούν».

Όπως είπε ο κ. Γαλαμάτης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις για το πλαίσιο λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου. Θα υπάρχουν δύο τομείς, ο εκπαιδευτικός και ο ερευνητικός.

“Είναι κάτι που έλειπε και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα συνδράμει στο ακαδημαϊκό κομμάτι. Το Κέντρο αυτό θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια στην περιοχή της βαλκανικής και σε όλη την Ευρώπη και άρα εκτός από την ακαδημαϊκή διπλωματία μιλάμε και για τη δημοσιογραφική διπλωματία”, σημείωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

“Είναι μία πολύ σημαντική Πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης την οποία υποστηρίζουμε όλες οι αρχές, οι θεσμοί και οι φορείς της περιοχής, γιατί πάρα πολύ απλά θα δοθεί η δυνατότητα στους δημοσιογράφους από όλη την περιοχή, όχι μόνο εντός της Ελλάδας, να επιμορφωθούν και να ενημερωθούν για ζητήματα ασφάλειας. Έτσι θα επιτελούν με ασφάλεια το καθήκον τους, το λειτούργημά τους και ταυτόχρονα θα είναι θωρακισμένοι έναντι οποιασδήποτε απειλής”, είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Για μια “εξαιρετική πρωτοβουλία” της Γ. Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Γαλαμάτη έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Επισήμανε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει τον χώρο που θα φιλοξενήσει την έδρα του Διεθνούς Κέντρου και ανακοινώσεις για αυτό θα γίνουν το επόμενο διάστημα και τόνισε:”Είναι μία ακόμα προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε στην πόλη μας να υπάρχει επισκεψιμότητα αναγνωρισιμότητα να είναι ένα διεθνές κέντρο για τους δημοσιογράφους και είναι σημαντικό ότι συμβάλλουμε και εμείς σε αυτό”.

“Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική, διότι υλοποιείται κάτι που από καιρό θα έπρεπε να είχε γίνει”, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας και Θράκης Νίκος Καρράς, σημειώνοντας ότι και οι πέντε Ενώσεις Συντακτών της χώρας συμφώνησαν στη δημιουργία του Κέντρου.

“Είναι για μας μία μεγάλη χαρά και τιμή γιατί κεφαλαιοποιείται μία προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει πριν τρία χρόνια, με την ΕΣΗΕΜΘ και με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης. Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Γαλαμάτη ο οποίος υποστήριξε ουσιαστικά τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου όπως και όλες τις αρχές, τον Δήμο, την Περιφέρεια, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ΕΡΤ, την ΕΣΗΕΜΘ και όλες τις δημοσιογραφικές Ενώσεις. Γιατί, ουσιαστικά, καθιστά τη Θεσσαλονίκη ένα κέντρο εξελίξεων, ένα κέντρο καινοτόμο, το οποίο κεφαλαιοποιεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου”, υπογράμμισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Νίκος Παναγιώτου.

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης επισήμανε τα εξής:”Η λογική της εξωστρέφειας στην οποία θέλουμε να δώσουμε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και η συγκυρία της προεδρίας στη Βαλκανική Ενωση των Πρακτορείων Ειδήσεων (αυτή την περίοδο ο κ. Περδικάρης είναι πρόεδρος της Βαλκανικής Ενωσης) υπαγόρευσε τη λογική με την οποία είχαμε προτείνει να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ένα κέντρο εκπαίδευσης ουσιαστικά για τους δημοσιογράφους των Βαλκανίων. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μία πρωτοβουλία η οποία θα λειτουργήσει παραγωγικά προς αυτή την κατεύθυνση για αυτό ακριβώς και τη στηρίζουμε. Σίγουρα τα αποτελέσματα τα οποία μπορούν να έρθουν θα είναι το ίδιο παραγωγικά και για το δημοσιογραφικό αποτέλεσμα, αλλά και κυρίως για την ακεραιότητα, την εκπαίδευση, τον επαγγελματισμό των δημοσιογράφων οι οποίοι θα συμμετέχουν και θα απολαύσουν τα κέρδη από αυτή την πρωτοβουλία”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Απόστολος Βεϊζαδές είπε ότι “η πρωτοβουλία αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί προστατεύει τους δημοσιογράφους, βοηθάει στη δημιουργία αξιόπιστων ειδήσεων και ταυτόχρονα διευρύνει το δημοκρατικό κεκτημένο”.

Η συνάντηση έγινε στο Διοικητήριο και συμμετείχαν: Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας και Θράκης Νίκος Καρράς, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Αιμίλιος Περδικάρης, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Φίλιος Στάγκος ως εκπρόσωπος του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ) Απόστολος Βεϊζαδές και ο διευθυντής Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ Νίκος Παναγιώτου.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Κίνα αίρει σήμερα την καραντίνα για τους ξένους ταξιδιώτες

Η Κίνα αίρει σήμερα την καραντίνα για τους ξένους ταξιδιώτες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 8 / 1 / 2023 , 13:00 από news_room Η Κίνα αίρει σήμερα την υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, βάζοντας τέλος σε τρία χρόνια απομόνωσης που επέβαλε στον εαυτό της την ίδια στιγμή που βρίσκεται αντιμέτωπη στο εσωτερικό με μια έξαρση των κρουσμάτων της Covid-19. […]

Οικουμενικός Πατριάρχης Προσευχόμαστε για τη διατήρηση της ειρήνης στην Ουκρανία

Οικουμενικός Πατριάρχης: Προσευχόμαστε για τη διατήρηση της ειρήνης στην Ουκρανία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 2 / 2022 , 22:04 από news_room Έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ακολουθήσουν την οδό του διαλόγου και να επικρατήσει η ειρήνη, η σταθερότητα και η δικαιοσύνη στην Ουκρανία, απηύθυνε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, 13 Φεβρουαρίου 2022, Κυριακή του […]

Pin It on Pinterest