33 °C Athens, GR
17/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο

Ιδρύεται Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των Επαγγελματιών των ΜΜΕ

Ιδρύεται Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των Επαγγελματιών των ΜΜΕ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 1 / 2023 , 20:44 από news_room

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με σκοπό την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των Επαγγελματιών των ΜΜΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, συμφώνησαν τα ιδρυτικά μέλη, στη διάρκεια της συνάντησης τους με τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη.

«Η ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των Επαγγελματιών των ΜΜΕ, που θα τελεί υπό την επιστημονική ευθύνη του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας, του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, φιλοδοξούμε να αποτελέσει πρότυπο σε διεθνές επίπεδο”, είπε ο κ. Γαλαμάτης.

“Η ίδρυσή του εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών, που υλοποιούμε ως Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, με τη δημιουργία Ομάδας Εργασίας Συντονισμού (Task Force), για τη Διασφάλιση της Προστασίας, της Ασφάλειας και της Ενίσχυσης της Θέσης των Δημοσιογράφων και άλλων Επαγγελματιών των Μέσων Ενημέρωσης, πρωτοβουλία που έχει αναγνωριστεί από την ΕΕ και από μια σειρά από κράτη μέλη ως πρωτοποριακή”, τόνισε και συνέχισε:

“Ειδικά στην περίπτωση αυτή, φέρνουμε κοντά τους φορείς και τις ενώσεις των δημοσιογράφων με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β΄ βαθμού. Δρούμε από κοινού. Προχωράμε σε μια πράξη προάσπισης και προαγωγής του δημοσιογραφικού έργου, αλλά και υποστήριξης των μέσων ενημέρωσης, πράξη που συνιστά βασικό προαπαιτούμενο της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης και των fake news.

Επιπλέον δε, η ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου καθιστά τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία ευρύτερα, σημείο διεθνούς αναφοράς, για μια από τις πιο σημαντικές σύγχρονες προκλήσεις του χώρου των ΜΜΕ, αλλά και πόλο έλξης μεγάλου αριθμού επαγγελματιών του, προκειμένου να εκπαιδευτούν».

Όπως είπε ο κ. Γαλαμάτης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις για το πλαίσιο λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου. Θα υπάρχουν δύο τομείς, ο εκπαιδευτικός και ο ερευνητικός.

“Είναι κάτι που έλειπε και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα συνδράμει στο ακαδημαϊκό κομμάτι. Το Κέντρο αυτό θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια στην περιοχή της βαλκανικής και σε όλη την Ευρώπη και άρα εκτός από την ακαδημαϊκή διπλωματία μιλάμε και για τη δημοσιογραφική διπλωματία”, σημείωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

“Είναι μία πολύ σημαντική Πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης την οποία υποστηρίζουμε όλες οι αρχές, οι θεσμοί και οι φορείς της περιοχής, γιατί πάρα πολύ απλά θα δοθεί η δυνατότητα στους δημοσιογράφους από όλη την περιοχή, όχι μόνο εντός της Ελλάδας, να επιμορφωθούν και να ενημερωθούν για ζητήματα ασφάλειας. Έτσι θα επιτελούν με ασφάλεια το καθήκον τους, το λειτούργημά τους και ταυτόχρονα θα είναι θωρακισμένοι έναντι οποιασδήποτε απειλής”, είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Για μια “εξαιρετική πρωτοβουλία” της Γ. Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Γαλαμάτη έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Επισήμανε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει τον χώρο που θα φιλοξενήσει την έδρα του Διεθνούς Κέντρου και ανακοινώσεις για αυτό θα γίνουν το επόμενο διάστημα και τόνισε:”Είναι μία ακόμα προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε στην πόλη μας να υπάρχει επισκεψιμότητα αναγνωρισιμότητα να είναι ένα διεθνές κέντρο για τους δημοσιογράφους και είναι σημαντικό ότι συμβάλλουμε και εμείς σε αυτό”.

“Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική, διότι υλοποιείται κάτι που από καιρό θα έπρεπε να είχε γίνει”, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας και Θράκης Νίκος Καρράς, σημειώνοντας ότι και οι πέντε Ενώσεις Συντακτών της χώρας συμφώνησαν στη δημιουργία του Κέντρου.

“Είναι για μας μία μεγάλη χαρά και τιμή γιατί κεφαλαιοποιείται μία προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει πριν τρία χρόνια, με την ΕΣΗΕΜΘ και με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης. Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Γαλαμάτη ο οποίος υποστήριξε ουσιαστικά τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου όπως και όλες τις αρχές, τον Δήμο, την Περιφέρεια, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ΕΡΤ, την ΕΣΗΕΜΘ και όλες τις δημοσιογραφικές Ενώσεις. Γιατί, ουσιαστικά, καθιστά τη Θεσσαλονίκη ένα κέντρο εξελίξεων, ένα κέντρο καινοτόμο, το οποίο κεφαλαιοποιεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου”, υπογράμμισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Νίκος Παναγιώτου.

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης επισήμανε τα εξής:”Η λογική της εξωστρέφειας στην οποία θέλουμε να δώσουμε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και η συγκυρία της προεδρίας στη Βαλκανική Ενωση των Πρακτορείων Ειδήσεων (αυτή την περίοδο ο κ. Περδικάρης είναι πρόεδρος της Βαλκανικής Ενωσης) υπαγόρευσε τη λογική με την οποία είχαμε προτείνει να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ένα κέντρο εκπαίδευσης ουσιαστικά για τους δημοσιογράφους των Βαλκανίων. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μία πρωτοβουλία η οποία θα λειτουργήσει παραγωγικά προς αυτή την κατεύθυνση για αυτό ακριβώς και τη στηρίζουμε. Σίγουρα τα αποτελέσματα τα οποία μπορούν να έρθουν θα είναι το ίδιο παραγωγικά και για το δημοσιογραφικό αποτέλεσμα, αλλά και κυρίως για την ακεραιότητα, την εκπαίδευση, τον επαγγελματισμό των δημοσιογράφων οι οποίοι θα συμμετέχουν και θα απολαύσουν τα κέρδη από αυτή την πρωτοβουλία”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Απόστολος Βεϊζαδές είπε ότι “η πρωτοβουλία αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί προστατεύει τους δημοσιογράφους, βοηθάει στη δημιουργία αξιόπιστων ειδήσεων και ταυτόχρονα διευρύνει το δημοκρατικό κεκτημένο”.

Η συνάντηση έγινε στο Διοικητήριο και συμμετείχαν: Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας και Θράκης Νίκος Καρράς, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Αιμίλιος Περδικάρης, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Φίλιος Στάγκος ως εκπρόσωπος του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ) Απόστολος Βεϊζαδές και ο διευθυντής Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ Νίκος Παναγιώτου.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Η φαρμακοβιομηχανία Merck ζητεί άδεια επείγουσας χρήσης για το χάπι της κατά της COVID-19

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 11 / 10 / 2021 , 17:27 από news_room ΗΠΑ: Η φαρμακοβιομηχανία Merck ζητεί άδεια επείγουσας χρήσης για το χάπι της κατά της COVID-19 Η φαρμακευτική εταιρία Merck ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτηση για άδεια επείγουσας χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες του φαρμάκου της που λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία ασθενών με […]

Ιστοσελίδα στην Ινδία παρουσιάζεται ως η πραγματική ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 8 / 2021 , 20:45 από news_room H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) θα ήθελε να επισύρει την προσοχή του κοινού στο γεγονός ότι, όπως έχει περιέλθει στην αντίληψή της, η ιστοσελίδα της έχει αντιγραφεί παράνομα από άλλη ιστοσελίδα που φιλοξενείται από εταιρεία με έδρα την Ινδία, με αποτέλεσμα να προσομοιάζει με […]