33 °C Athens, GR
21/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά θα εορτάσει Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος τα ονομαστήριά του Χορευτική παράσταση με τίτλο: Κύπρος – Μισός αιώνας άσβεστης μνήμης» στην Ι.Μ. Δημητριάδος Ο Προφήτης Ελισσαίος 14 νέα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας Οι Συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι συλλήψεις μετά την ανακοίνωση του Τζό Μπαϊντεν, μειώθηκαν κατά 25% Εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και παιδιά από το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στον Αρχιεπίσκοπο Είκοσι έτη ποιμαντικής διακονίας Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου

Γενική Κληρικολαϊκή σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης

Γενική Κληρικολαϊκή σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 5 / 1 / 2023 , 16:31 από news_room

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, στις 6:00 το απόγευμα, η γενική Σύναξη των κληρικών – Προέδρων και λαϊκών – Επιτρόπων των εκκλησιαστικών Συμβουλίων των ιερών Ναών και Παρεκκλησίων της κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησίας, στο ξενοδοχείο «Elpida Resort» της πόλεως των Σερρών.

Στην έναρξη της ως είρηται εσπερίδος, στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Βουλευτής Σερρών και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φ. Αραμπατζή, ο Αντιδήμαρχος Δημ. Αστυνομίας και Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Σερρών και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Εκκλησίας των Σερρών κ. Κ. Δινάκης, οι ιερείς Πρόεδροι και υπέρ τους 600 εκκλ. Συμβούλους, ομίλησε καταλλήλως ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Παλιούρας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης.

Ακολούθως, o Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, αφού ευλόγησε την κοπή της πατροπαράδοτης Αγιοβασιλειόπιτας, ομίλησε επικαίρως για το ιερό λειτούργημα του εκκλησιαστικού Επιτρόπου. Ο Σεβασμιώτατος, με τον μεστό αγιοπνευματικό του λόγο, ομίλησε για τις βασικές πνευματικές, εκκλησιολογικές, κανονικές και νομικές αρχές αυτού του εκκλησιαστικού έργου, για τον σκοπό της επιτροπικής διακονίας συνολικώς, τις προϋποθέσεις και προοπτικές της.

Μεταξύ άλλων ο Σεβ. ανέφερε: «Το έργο του εκκλησιαστικού Επιτρόπου, ως έκφραση της ποιμαντικής ευθύνης, διακονίας και αποστολής της Εκκλησίας μας για τον λαό του Θεού, είναι ανάγκη να υπηρετείται, ως ιερό και συμμετοχικό λειτούργημα του λαϊκού στοιχείου της Εκκλησίας μας, κατά την εντολή του Αποστόλου Παύλου, «Εὐσχημόνως καὶ κατὰ τάξιν» (Α’ Κορ. 14, 40). Ως έργο Χριστού, αφορά στην δόξα του Θεού και στην κατά Χριστόν ευστάθεια και προκοπή του εκκλησιαστικού Σώματος και ως εκ τούτου πρέπει να διακονείται με δοξολογική διάθεση, ταπεινό φρόνημα και υψηλή συναίσθηση της τιμής, της ευλογίας, αλλά και της ευθύνης έναντι του Κυρίου μας, της Εκκλησίας Του και του λαού του Θεοῦ.

Το σπουδαίο αυτό εκκλησιαστικό λειτούργημα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως προέκταση και συνέχεια της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας μας, της θ. Μυσταγωγίας, όπου τελεσιουργείται η χριστοποίηση και ο αγιασμός των μελών Της, διά της οποίας γινόμεθα σύσσωμοι και σύναιμοι μετά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Το ιερό αυτό έργο προϋποθέτει, προς ευόδωσίν του, χρηστότητα, βαθειά δηλαδή και καθαρή πίστη και αγάπη στον θείο Δομήτορα Χριστόν, αγιοπνευματικό ήθος και ποιότητα ζωής, ολόθυμη προσευχή, λειτουργική ζωή και εμπειρία, υπακοή στην Εκκλησία, τον εφημέριο και τον Επίσκοπο, επιμέλεια, εκκλησιαστικό και θυσιαστικό φρόνημα και ζήλο, έμπνευση, ταπείνωση, γνώση της συγχρόνου πραγματικότητος, σοβαρότητα, πνεύμα συνεργατικότητος, υπομονή, εργατικότητα.
Το έργο του εκκλησιαστικού Επιτρόπου, όταν επιτελείται με αυτές τις προϋποθέσεις είναι πράγματι μια δυνατή προσευχή προς τον Θεό και μία αξιόπιστη μαρτυρία και προσφορά της Εκκλησίας μας στον σύγχρονο κόσμο. Ο άγιος Θεός, είναι Εκείνος που ευλογεί τους κόπους και τις αγωνίες αυτού του έργου και το κάνει να καρποφορεί. Διότι σε όλα τα έργα της Εκκλησίας ισχύει η Παύλειος διαπίστωσις: ‘’οὐ τοῦ θέλοντος, οὐδέ τοῦ τρέχοντος, ἀλλά τοῦ ἐλεοῦντος Θεοῦ’’ (Ρωμ. 9,15-16)».
Σε αποστροφή του λόγου του ο Σεβ., δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει καρδιακώς όλους τους παρισταμένους, τους συνεργάτες του στον Αμπελώνα του Κυρίου, κληρικούς και λαϊκούς για την συνοδοιπορία των 20 ετών (2003-2023) στην Αρχιερατική διακονία του στην Εκκλησία των Σερρών και της Νιγρίτης.

«Δοξάζω τον άγιο Θεό, ο Οποίος με εκάλεσε να διακονήσω αρχιερατικώς και πρωτευθύνως, με την ευχή του αλησμόνητου αγίου Γέροντός μου, Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και των τιμίων μελών της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την ακριτική, αλλά πανένδοξη Μητρόπολη των Σερρών και της Νιγρίτης. Σεμνύνομαι εν Κυρίω, για τους καλούς μου συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς και τον ευγενικό και φιλόθεο λαό των Σερρών! Δοξάζω τον Κύριο, για την μεγάλη αυτή ευεργεσία Του. Ευχή και προσευχή μου, είναι να παραμείνω έως της εσχάτης μου αναπνοής αφοσιωμένος και πιστός δούλος του Κυρίου μου Ιησού Χριστού, απόστολος της αγάπης Του, μυσταγωγικός οικονόμος των θείων μυστηρίων Του, έντιμος και αποτελεσματικός εργάτης της Εκκλησίας Του, διάκονος του λαού του Θεού», είπε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε, «Προσευχηθείτε, λοιπόν, πατέρες και αδελφοί, ο Κύριος του θείου Αμπελώνος, ο Σωτήρας του κόσμου, Ιησούς Χριστός, να μου δίδει πλησμονή πίστεως και αγάπης, πνεύμα σοφίας, συνέσεως, ταπεινοφροσύνης, διακρίσεως, υπομονής και δυνάμεως, ώστε να εργάζομαι κατά το άγιο θέλημά Του για την σωτηρία και την κατά Χριστόν προκοπή όλων σας και εμού προσωπικώς. Ο Επίσκοπός σας, θα συνεχίσει, με την χάρη του Κυρίου μας, να εργάζεται μαζί σας με τις πτωχές του δυνάμεις, να αληθεύει εν αγάπη, να ομολογεί δι’ έργων και λόγων, Χριστόν Εσταυρωμένο και Αναστάντα, έχοντας προ των οφθαλμών του το ευάρεστον στον Κύριόν μας και το ωφέλιμον για σας όλους».

Τέλος, ο Σεβ. επέδωσε τα διοριστήρια έγγραφα στους εκκλησιαστικούς Συμβούλους για την επιτροπική περίοδο 2023-2025 και διένειμε σε όλους τη νέα ευσύνοπτη και λίαν διαφωτιστική, περί του ιερού αλλά και ευθυνοφόρου έργου του εκκλησιαστικού Επιτρόπου, έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, υπό τον τίτλο: «ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΑΞΙΝ. Το διακόνημα του Εκκλησιαστικού Συμβούλου», ευχόμενος πατρικώς πλούσια την ευλογία του Θεού στη ζωή και καρποφόρο αμητό στην διακονία τους.

Γενική Κληρικολαϊκή σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης Γενική Κληρικολαϊκή σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης Γενική Κληρικολαϊκή σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης Γενική Κληρικολαϊκή σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης Γενική Κληρικολαϊκή σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης Γενική Κληρικολαϊκή σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης Γενική Κληρικολαϊκή σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης Γενική Κληρικολαϊκή σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης Γενική Κληρικολαϊκή σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης

Σχετικά Άρθρα

Τ. Θεοδωρικάκος: Ο νόμος για τις πορείες εφαρμόζεται κατά γράμμα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 10 / 2021 , 18:04 από news_room Τ. Θεοδωρικάκος: Ο νόμος για τις πορείες εφαρμόζεται κατά γράμμα «Ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη, τον γενικό γραμματέα, Αθανάσιο Τσαγκάρη, και τον διευθυντή, […]

Οικονομική βοήθεια συγκεντρώνει ο IOCC για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας-Συρίας

Οικονομική βοήθεια συγκεντρώνει ο IOCC για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας-Συρίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 2 / 2023 , 7:11 από news_room Στο άκουσμα των ειδήσεων για τον σεισμό νωρίς το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου 2023, οι καρδιές του προσωπικού της IOCC πήγαν σε όλους τους πληγέντες. Στη συνέχεια ήρθαμε σε επαφή με εταίρους μέσα και γύρω από τις πληγείσες περιοχές. Οι τοπικοί μας εταίροι στη […]