25 °C Athens, GR
25/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες της εποχής ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026

Νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου:« Η Εκκλησία είναι το καταφύγιο όλων των ανθρώπων για όλα τους τα προβλήματα»

Νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου:« Η Εκκλησία είναι το καταφύγιο όλων των ανθρώπων για όλα τους τα προβλήματα»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 12 / 2022 , 23:26 από news_room

«Ιδιαίτερη η συγκίνηση μου και η χαρά μου που έρχομαι και πάλι εδώ στην Πάφο την οποία 27χρόνια την αγάπησα και δεν θα ήθελα να την αποχωριστώ και δεν θα είναι εύκολος ο αποχωρισμός».

Προσπάθειες θα καταβάλει ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεώργιος ώστε ο ελληνισμός να παραμείνει στον τόπο του που για 3.500 χρόνια τώρα κατοικεί. Είπε επίσης ότι

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος επισκεφθηκε σήμερα την Ιερά Μητρόπολη Πάφου ευχαρίστησε όλους για την ψήφο τους και την δυναμική που ανέπτυξαν στην Πάφο, ώστε να μπεί στο τριπρόσωπο και ακολούθως η Ιερά Σύνοδος να τον επιλέξει.

Είναι, είπε, «ιδιαίτερη η συγκίνηση μου και η χαρά μου που έρχομαι και πάλι εδώ στην Πάφο την οποία 27χρόνια την αγάπησα και δεν θα ήθελα να την αποχωριστώ και δεν θα είναι εύκολος ο αποχωρισμός».

Η θέση του Αρχιεπισκόπου, ανέφερε, αποτελεί θέση μεγαλύτερης ευθύνης και μέσα απ’ αυτήν θα μπορέσει να καταφέρει πιο εύκολα και τους προγραμματισμούς του και τις επιδιώξεις του για το καλό και του κόσμου αλλά κυρίως και της πατρίδας μας. Τουλάχιστον, είπε, «να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε ο κόσμος μας, ο ελληνισμός, να παραμείνει στον τόπο του που για 3.500 χρόνια τώρα κατοικεί».

Ερωτηθείς για τον Μητροπολιτικό θρόνο και την πλήρωση της θέσης ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Γεώργιος ανέφερε πως μετά την ενθρόνιση που θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου του 2023, θα μπει το θέμα της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη Πάφου, θα εκδηλωθούν οι υποψήφιοι και ακολούθως θα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν και ποιος θα είναι ο καταλληλότερος.

Από το μυαλό μας μπορεί να περνά κάτι αλλά δεν βρήκε ακόμα την μορφοποίηση του για να μπορεί να εκδηλωθεί και στα μικρόφωνα, πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως είναι το καλό του κόσμου γιατί η Εκκλησία είναι το καταφύγιο όλων των ανθρώπων για όλα τους τα προβλήματα, προσθέτοντας πως τα προβλήματα του ανθρώπου είναι και πνευματικά και υλικά.

Ως πνευματικό ον ο άνθρωπος καταλαβαίνουμε ότι δεν άλλαξε και πολύ από την στιγμή που φάνηκε πάνω στην γη, είπε. Τι περισσότερο, συνέχισε, «είπαμε από τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη τον Πλάτωνα».

«Εκείνο που προοδεύσαμε ήταν στον υλικό τομέα στην τεχνολογία και η διαφορά είναι ότι δεν έγινε μια ισσόροπη ανάπτυξη και στον έναν και στον άλλο τομέα», πρόσθεσε.

Για αυτό, είπε, πρέπει η Εκκλησία πρέπει να βρεί τρόπους να στηρίξει και στον πνευματικό τομέα και στον υλικό τομέα όλους τους ανθρώπους.

Είπε ακόμη πως το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί. Πρόσθεσε πως στην Κύπρο θα πρέπει να αναπτύξουμε τον εθνικό ρόλο της εκκλησίας η οποία πρέπει να σταθεί ανάχωμα σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για τουρκοποίηση του τόπου.

Σ’ αυτό θα έχουμε την στήριξη ολόκληρου του ελληνικού κυπριακού λαού, ιδιαίτερα όμως αυτής της περιοχής της Πάφου που πάντα στάθηκε μπροστά σε όλους τους εθνικούς αγώνες του τόπου, ανέφερε καταληκτικά.

ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Το elafibranor της Ipsen λαμβάνει έγκριση από την ΕΕ IPSEN ELAFIBRANOL MEDICINE

Το elafibranor της Ipsen λαμβάνει έγκριση από την ΕΕ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 25 / 11 / 2024 , 13:53 από news_room Αθήνα, Ελλάδα, 25 Νοεμβρίου 2024 – Η Ipsen (Euronext: IPN; ADR: IPSEY) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε υπό όρους το elafibranor για τη θεραπεία της πρωτοπαθούς χολικής χολαγγειίτιδας (PBC) σε ενήλικες. Αυτό το ορόσημο σηματοδοτεί την πρώτη νέα […]

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η κηδεία της Μαίρης Λίντα στο Γηροκομείο Αθηνών. Συγγενείς, φίλοι και προσωπικότητες του πολιτισμού τίμησαν τη μνήμη της σπουδαίας ερμηνεύτριας.

Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 7 / 2026 , 14:55 από news_room Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στη Μαίρη Λίντα – Οικογένεια, φίλοι και άνθρωποι του πολιτισμού αποχαιρέτησαν τη σπουδαία ερμηνεύτρια Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε το τελευταίο αντίο στη σπουδαία ερμηνεύτρια Μαίρη Λίντα, μια από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, η οποία άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Έφυγε η θρυλική […]