Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Διαλόγου Ρωμαιοκαθολικών-Ορθοδόξων στην Καθέδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος Ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος παρακολούθησε άσκηση πυρόσβεσης Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές από σπίτια στη ΒΑ Αττική Επιστολή συμπαθείας και συμπαραστάσεως απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πάπα Ρώμης Το ενοριακό έργο το θέμα της Ιερατικής εννέα περιφερειών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Για την πολυετή μέριμνά του στην προστασία του περιβάλλοντος τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Στο δικαστήριο για δεύτερη ημέρα ο πρίγκιπας Χάρι, για την υπόθεση υποκλοπών Δωδεκανησιακά καφενεία και «Σπίτια» στην Αμερική Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Σιών

Υπό την προεδρία του Δήμου Αθηναίων η δεύτερη ετήσια Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού

Υπό την προεδρία του Δήμου Αθηναίων η δεύτερη ετήσια Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 12 / 2022 , 17:38 από news_room

Την περασμένη εβδομάδα, δημοτικοί αρχηγοί από περισσότερες από 50 πόλεις και 23 χώρες συγκλήθηκαν στην Αθήνα, στην Ελλάδα, για τη δεύτερη ετήσια Σύνοδο Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού, υπό την προεδρία του Δήμου Αθηναίων και του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, και συνδιοργανωτής του Κίνησης Καταπολέμησης Αντισημιτισμού ( CAM) και Centre for Jewish Impact (CJI), σε συνεργασία με τις Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής (JFNA), την Εβραϊκή Κοινότητα Αθηνών και το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα (KIS).

Στο τέλος της συνόδου κορυφής, οι συμμετέχοντες δήμαρχοι υπέγραψαν κοινή δήλωση υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή τους για «καταπολέμηση του αντισημιτισμού σε όλες του τις εκδηλώσεις με μια προσέγγιση προσανατολισμένη στις πόλεις» σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η επιβολή του νόμου και οι διαθρησκειακές σχέσεις, μεταξύ άλλων, και εκφράζοντας την υποστήριξή τους για τη χρήση του ορισμού εργασίας της Διεθνούς Συμμαχίας Μνήμης του Ολοκαυτώματος (IHRA) Ο αντισημιτισμός ως «οδηγός και εκπαιδευτικό εργαλείο».

«Αυτή η εκδήλωση δεν είναι απλώς μια πράξη προβληματισμού, αλλά και γεννήτρια μεταμορφωτικής δράσης», είπε ο δήμαρχος Μπακογιάννη. «Η ανεκτικότητα, η ενσυναίσθηση και ο σεβασμός ξεκινούν από το σπίτι – στις κοινότητές μας, τις πόλεις μας και τις πόλεις μας, από τη βάση. Σύνοδοι κορυφής όπως αυτή παρέχουν μια πολύτιμη ευκαιρία να μοιραστούμε και να μάθουμε ο ένας τις εμπειρίες του άλλου για την οικοδόμηση πιο ανεκτικών και ανθεκτικών κοινωνιών».

Στο εναρκτήριο δείπνο της συνόδου κορυφής πραγματοποιήθηκε ο κύριος λόγος της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία είπε: «Σε μια εποχή που ο αντισημιτισμός αυξάνεται παγκοσμίως, είναι ηθικό μας καθήκον να μετατρέπουμε τη μνήμη καθημερινά σε δράση, να καλλιεργούμε την ιστορική γνώση, αναλογιστείτε τις αιτίες που γέννησαν τον ναζισμό, τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και κάθε είδους φυλετικές, θρησκευτικές και κοινωνικές προκαταλήψεις».

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς -ο οποίος έλαβε το Βραβείο CAM Civic Leadership- κάλεσε τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το ρόλο που διαδραματίζουν οι πλατφόρμες τους στην υποκίνηση μίσους, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, λέγοντας: «Χρειάζεται όχι μόνο να χτίσουμε μια καλύτερη υδρόγειο για τα παιδιά μας , αλλά φτιάξτε καλύτερα παιδιά για τον κόσμο μας. Αυτή τη στιγμή, τα παιδιά μας έχουν καταληφθεί από αυτούς που βάζουν το κέρδος πάνω από τη δημόσια ασφάλεια και την ψυχική τους σταθερότητα. Πρέπει να διεκδικήσουμε ξανά τα παιδιά μας».

Η σύνοδος περιλάμβανε επίσης επίσημη κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος της Ελλάδος, καθώς και επίσκεψη στην ιστορική συναγωγή Beit Shalom της Εβραϊκής Κοινότητας της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε σειρά συζητήσεων για θέματα που σχετίζονται με τον αντισημιτισμό.

Στο δείπνο λήξης της συνόδου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CAM Sacha Roytman Dratwa παρουσίασε ένα νέο σχέδιο έξι σημείων για τους δημοτικούς ηγέτες να αναλάβουν αποτελεσματική δράση για την καταπολέμηση του θρησκευτικού φανατισμού και την ασφάλεια και την καλλιέργεια της εβραϊκής ζωής στις πόλεις τους.

Το σχέδιο καλεί τους δημάρχους και τις δημοτικές αρχές να :
  1. Ορίστε έναν συντονιστή υπεύθυνο για τις επαφές με την εβραϊκή κοινότητα της πόλης και την οργάνωση της ανταπόκρισης σε δημοτικό επίπεδο σε περιστατικά αντισημιτισμού.
  2. Υιοθετήστε τον Εργασιακό Ορισμό του Αντισημιτισμού του IHRA —το πιο έγκυρο, περιεκτικό και ευρέως αποδεκτό εργαλείο που χρησιμοποιείται για να οριοθετήσει τις σύγχρονες εκδηλώσεις του αντισημιτισμού σε όλο το ιδεολογικό φάσμα.
  3. Διαθέστε δημοτικούς πόρους για πρωτοβουλίες που προάγουν τη διαθρησκειακή ανοχή, κατανόηση και αρμονία.
  4. Εφαρμόστε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για τον αντισημιτισμό, με τους δημοτικούς αξιωματούχους να μιλούν ομοιόμορφα για να καταδικάσουν κάθε τοπική πράξη μίσους Εβραίων.
  5. Καταστρώστε ένα εκπαιδευτικό σχέδιο για την εκπαίδευση του δημοτικού προσωπικού και του προσωπικού επιβολής του νόμου πώς να εντοπίζουν και να αντιδρούν σε όλες τις μορφές σύγχρονου αντισημιτισμού.
  6. Γιορτάστε τον Μήνα Εβραϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εβραϊκού Πολιτισμού με ετήσιο δημοτικό προγραμματισμό για την ανάδειξη της πλούσιας και ιστορικής ιστορίας του εβραϊκού λαού στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και τη θετική συμβολή των Εβραίων στον αμερικανικό και ευρωπαϊκό πολιτισμό και κοινωνία.

Υπό την προεδρία του Δήμου Αθηναίων η δεύτερη ετήσια Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού Υπό την προεδρία του Δήμου Αθηναίων η δεύτερη ετήσια Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού Υπό την προεδρία του Δήμου Αθηναίων η δεύτερη ετήσια Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού Υπό την προεδρία του Δήμου Αθηναίων η δεύτερη ετήσια Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού Υπό την προεδρία του Δήμου Αθηναίων η δεύτερη ετήσια Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού

Πηγή: adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Τ. Θεοδωρικάκος: Στους δρόμους της Αττικής 100 νέα περιπολικά

Τ. Θεοδωρικάκος: Στους δρόμους της Αττικής 100 νέα περιπολικά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 11 / 2021 , 5:34 από news_room Στους δρόμους της Αττικής βγήκαν τις νύχτες, από την 1η Νοεμβρίου, τα επιπλέον εκατό νέα πλήρως επανδρωμένα περιπολικά, που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Ακόμα, ενισχύθηκαν με τους 1.000 αστυνομικούς τα αστυνομικά τμήματα του λεκανοπεδίου, […]

Το ρήγμα από την Ουκρανία στην Αφρική

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 1 / 2022 , 6:54 από news_room † Ἀναστάσιος, Ἀρχιεπίσκοπος Tιράνων, Δυρραχίου καί πάσης Ἀλβανίας Από την έναρξη της εκκλησιαστικής κρίσεως στην Ουκρανία, προφορικώς και γραπτώς έχουμε επισημάνει ότι τα εκκλησιαστικά ρήγματα και σχίσματα δεν τα επουλώνει ο χρόνος. Αντιθέτως τα  βαθαίνει και τα σκληραίνει. Η πρόσφατη […]

Pin It on Pinterest