32 °C Athens, GR
20/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και παιδιά από το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στον Αρχιεπίσκοπο Είκοσι έτη ποιμαντικής διακονίας Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου Η Λουιζιάνα έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαιτεί να εμφανίζονται οι Δέκα Εντολές σε κάθε τάξη του δημόσιου σχολείου Αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος O Μητροπολίτης Λέρου στο 2ο Σχολείο Χώρας Καλύμνου Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει το “Κοινό Ανακοινωθέν για ένα Πλαίσιο Ειρήνης” για την Ουκρανία Προβολή συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου: Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi – Δωρεάν Είσοδος Penny Marathon: Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα

Σερρών Θεολόγος: «Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών»

Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 31 / 12 / 2022 , 23:43 από news_room

Το τέλος του λήγοντος και την επί θύραις είσοδό μας στο νέο έτος 2023 καλάνδισαν στον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, σήμερα το πρωΐ, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο Επισκοπείο Σερρών, με τις γλυκόλαλες φωνές τους τα παιδιά των κατηχητικών Συνάξεων του ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Ν. Σκοπού, του «Λυκείου Ελληνίδων» Σερρών, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σερρών, αλλά και πολλά μικρά παιδιά.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε γλυκίσματα και ευλογίες στα παιδιά, τους Κατηχητές και τους υπευθύνους συνοδούς, που έσπευσαν να ψάλλουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Σεβ. Ποιμενάρχη τους, επικαλούμενος πλούσια την χάρη του αγίου Θεού στην ζωή τους, υγεία και πρόοδο.

Ακολούθως, στις 6:00 το απόγευμα, τελέσθηκε ο μέγας, πανηγυρικός Εσπερινός της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της εορτής του Αγ. Βασιλείου του μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, στον πανηγυρίζοντα, ομώνυμο ιερό Ναό Κ. Λευκώνος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. Ομιλητής στον Εσπερινό της εορτής ήταν ο αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Βλάχος, υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Εκκλησίας των Σερρών, ο οποίος με ωραίο και δυνατό λόγο αναφέρθηκε στον Άγιο Βασίλειο της πίστεως και στην γνωστή καρικατούρα του εμπορίου και του κέρδους. Αναφέρθηκε επίσης στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης που πραγματοποιείται στο όνομα του Κυρίου και προς ανακούφιση των εμπεριστάτων αδελφών μας.

Μετά την ευλόγηση της εόρτιας αρτοκλασίας, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, ως Πρόεδρος του Δ. Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου «Παναγία η Πονολύτρια», προσέφερε συνολικώς 40 υποτροφίες σε ισάριθμους φοιτητές και φοιτήτριες της Μητροπολιτικής περιφερείας Σερρών και Νιγρίτης, οι οποίοι επιδεικνύουν ιδιαίτερη έφεση για μάθηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική πρόβλεψη ήταν να δοθούν 20 υποτροφίες, οι οποίες τελικώς διπλασιάσθηκαν, λόγω των πραγματικών αναγκών, αλλά και του ιδιαιτέρως καλού αποτελέσματος του εφετεινού Εράνου Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, απευθυνόμενος προς το φιλέορτο εκκλησίασμα, υπεγράμμισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Καθώς ευρισκόμεθα λίγες μόνο ώρες πριν την είσοδό μας στο νέο έτος 2023, η σημερινή εόρτιος προσευχητική μας σύναξη, προσφέρεται για σκέψεις αναστοχασμού και πνευματικού προβληματισμού, που οδηγούν σε αποφάσεις ζωής.

Στην βαριά σημερινή ατμόσφαιρα της βαθειάς και πολυεπίπεδης κρίσεως, η Εκκλησία μας προβάλει το ήθος της πίστεως στον θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, τον Σωτήρα του κόσμου και της αγάπης, ως κινητηρίου δυνάμεως της ζωής μας, όπως τα έζησαν τα αιώνια πνευματικά Της πρότυπα, οι Άγιοι της πίστεώς μας, οι θεούμενοι άνθρωποι.

Πολλές είναι οι στιγμές, που η ζωή μας επιφυλάσσει δυσκολίες, θλίψεις, αντιξοότητες. Μέσα από αυτό τον δρόμο, τον σωτήριο και λυτρωτικό, διήλθαν όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, όπως ο Μέγας Βασίλειος, ο οποίος συνδύαζε άριστα στην ζωή του την ορθοδοξία με την ορθοπραξία, την πίστη με το ήθος, την θεωρία με την πράξη, την φιλοθεΐα με την φιλανθρωπία.

Στις δύσκολες σημερινές εποχές, χρήσιμο και ενισχυτικό είναι να ενθυμούμεθα ότι η θύρα της φιλανθρωπίας του Χριστού παραμένει πάντα ανοικτή. Το όνομα του θεανθρώπου Κυρίου μας Ιησού Χριστού είναι συνώνυμο της αληθείας, της στοργής, της ζωής και της αγάπης, το δε κάλεσμά Του καθολικό και σωτήριο».

Τέλος, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, ευχήθηκε ολοψύχως, ο ενανθρωπήσας Υιός και Λόγος του Θεού να χαρίζει δαψιλώς σε όλους από τον ακένωτο πλούτο της χρηστότητός Του, πλησμονή πίστεως, ελπίδος και αγάπης, ώστε το νέο πολιτικό έτος 2023, να είναι για τον ιερό κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες, τους άρχοντες, τον φιλόχριστο λαό του Θεού, τους νέους και τις νέες της επαρχίας μας, αλλά και την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο, έτος ευλογίας, μετανοίας, αγιασμού, σωτηρίας, ειρήνης, ευσταθείας, υγείας και προκοπής.

Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών Σερρών Θεολόγος Οι άγιοι, το πνευματικό αντίβαρο στην κρίση των ημερών

Σχετικά Άρθρα

Συλλήψεις και κατασχέσεις στη Δυτική Αττική

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 10 / 1 / 2021 , 3:58 από news_room Συνελήφθησαν (5) ημεδαποί, από τους οποίους (2) εμπλέκονται σε υποθέσεις άσκοπων πυροβολισμών και εξιχνιάστηκαν (14) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών σε βάρος πεζών στην ευρύτερη περιοχή Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και τη […]

Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης κεντρικός ομιλητής στη Διάσκεψη του ΟΟΣΑ με θέμα «Το lobbying στον 21ο αιώνα»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 5 / 2021 , 13:40 από news_room Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης κεντρικός ομιλητής στη Διάσκεψη του ΟΟΣΑ με θέμα «Το lobbying στον 21ο αιώνα: Διαφάνεια, Ακεραιότητα, Πρόσβαση» Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στη διάσκεψη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με θέμα: «Το lobbying στον […]