Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 12 / 2022 , 1:09 από news_room
ΓΑΛΛΙΑ | Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από την κυβέρνηση «να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των Γάλλων», αντιμετωπίζοντας μια έκρηξη κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα, δήλωσε την Τετάρτη το Παλάτι των Ηλυσίων.
Ο Φρανσουά Μπραούν, υπουργός Υγείας, δήλωσε ότι είναι «έτοιμος να μελετήσει όλα τα χρήσιμα μέτρα» σχετικά με το αίτημα του κ. Μακρόν που δεν αφορά μόνο τη Γαλλία, αλλά και «σε ευρωπαϊκή κλίμακα».
Στην Κίνα, από το τέλος της «πολιτικής μηδενικού Covid», τα κρούσματα αυξάνονται δραστικά. «Ακόμα κι αν θέλω να περάσω από ιατρική εξέταση και να βάλω αναπνευστήρα, δεν μπορώ, γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί και νοσοκόμες», δήλωσε γιατρός σε νοσοκομείο στο Πεκίν στην ισπανική εφημερίδα El Pais.
Στο ίδιο κλίμα και ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Orazio Schillaci, ο οποίος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η χώρα θα επιβάλει υποχρεωτικό αντιγονικό τεστ για ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα. «Αυτό το μέτρο φαίνεται να είναι απαραίτητο… για την προστασία του ιταλικού πληθυσμού», δικαιολόγησε επίσης σε δελτίο τύπου.
Adrien Fillon – Γάλλος ανταποκριτής για το Adologala.gr
Άρθρο του Ανταποκριτή του Adologala.gr στην Γαλλία Adrien Fillon – Φωτογραφία άρθρου: President Macron at the Elysee Palace, on December 13/22. Photo by Adrien Fillon ©