3 °C Athens, GR
05/02/2023

Τελευταια Νέα
Νάουσα: Θυρανοίξια πρώτου Παρεκκλησίου Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου Αθηνών Ιερώνυμος: «Η προσπάθεια του Κέντρου Έρευνας & Μελέτης Βοιωτίας είναι ακόμα στην αρχή» Κορίνθου Διονύσιος: Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ώστε με την χάρη του Θεού να κατορθώσουμε να «θεοποιηθούμε» Οικουμενικός Πατριάρχης: Μόνο μέσω του διαλόγου θα τερματιστούν οι πράξεις βίας και τρόμου Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο Έρευνα: Πιθανότητα αύξησης των καταστροφικών πλημμυρών στην Ελλάδα Η Μόνικα Μπελούτσι επισκέφθηκε το προξενείο μας στη Νέα Υόρκη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία & Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών Επίσκεψη του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου σε Αεροπορία & Αστυνομία «Ιερός πόλεμος» για το Κοράνι Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Τον Μητροπολίτη Ζάχλε Αντώνιο δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ιερά Λείψανα των Αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Θησείου Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Σύναξη Ιεροψαλτών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Να έχουμε έγνοια για την κατεχόμενη και την ελεύθερη Κύπρο Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Κανονικά έκλεισαν οι κάλπες στις 18.00, αρχίζει η καταμέτρηση Επιμνημόσυνη δέηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον μακαριστό Ιεράρχη Περγάμου Ιωάννη Η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης Ψήφισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Όποιος και να βγεί, να εγκύψει στα προβλήματα του τόπου» Yπ. Δικαιοσύνης : Η εκλογική διαδικασία προχωρεί ομαλά – Δύο χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός Αναπροσαρμογή λειτουργίας του Δημοσίου λόγω κακοκαιρίας – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών Θεία Λειτουργία στο Σικάγο των ΗΠΑ προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου Εισαγωγή στο Άγιο Τριώδιο Προεδρικές Εκλογές: Κούρσα για 1+2 Κίνα κατά ΗΠΑ: «Σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών» η κατάρριψη του μπαλονιού

Νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου:« Η Εκκλησία είναι το καταφύγιο όλων των ανθρώπων για όλα τους τα προβλήματα»

Νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου:« Η Εκκλησία είναι το καταφύγιο όλων των ανθρώπων για όλα τους τα προβλήματα»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 12 / 2022 , 23:26 από news_room

«Ιδιαίτερη η συγκίνηση μου και η χαρά μου που έρχομαι και πάλι εδώ στην Πάφο την οποία 27χρόνια την αγάπησα και δεν θα ήθελα να την αποχωριστώ και δεν θα είναι εύκολος ο αποχωρισμός».

Προσπάθειες θα καταβάλει ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεώργιος ώστε ο ελληνισμός να παραμείνει στον τόπο του που για 3.500 χρόνια τώρα κατοικεί. Είπε επίσης ότι

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος επισκεφθηκε σήμερα την Ιερά Μητρόπολη Πάφου ευχαρίστησε όλους για την ψήφο τους και την δυναμική που ανέπτυξαν στην Πάφο, ώστε να μπεί στο τριπρόσωπο και ακολούθως η Ιερά Σύνοδος να τον επιλέξει.

Είναι, είπε, «ιδιαίτερη η συγκίνηση μου και η χαρά μου που έρχομαι και πάλι εδώ στην Πάφο την οποία 27χρόνια την αγάπησα και δεν θα ήθελα να την αποχωριστώ και δεν θα είναι εύκολος ο αποχωρισμός».

Η θέση του Αρχιεπισκόπου, ανέφερε, αποτελεί θέση μεγαλύτερης ευθύνης και μέσα απ’ αυτήν θα μπορέσει να καταφέρει πιο εύκολα και τους προγραμματισμούς του και τις επιδιώξεις του για το καλό και του κόσμου αλλά κυρίως και της πατρίδας μας. Τουλάχιστον, είπε, «να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε ο κόσμος μας, ο ελληνισμός, να παραμείνει στον τόπο του που για 3.500 χρόνια τώρα κατοικεί».

Ερωτηθείς για τον Μητροπολιτικό θρόνο και την πλήρωση της θέσης ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Γεώργιος ανέφερε πως μετά την ενθρόνιση που θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου του 2023, θα μπει το θέμα της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη Πάφου, θα εκδηλωθούν οι υποψήφιοι και ακολούθως θα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν και ποιος θα είναι ο καταλληλότερος.

Από το μυαλό μας μπορεί να περνά κάτι αλλά δεν βρήκε ακόμα την μορφοποίηση του για να μπορεί να εκδηλωθεί και στα μικρόφωνα, πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως είναι το καλό του κόσμου γιατί η Εκκλησία είναι το καταφύγιο όλων των ανθρώπων για όλα τους τα προβλήματα, προσθέτοντας πως τα προβλήματα του ανθρώπου είναι και πνευματικά και υλικά.

Ως πνευματικό ον ο άνθρωπος καταλαβαίνουμε ότι δεν άλλαξε και πολύ από την στιγμή που φάνηκε πάνω στην γη, είπε. Τι περισσότερο, συνέχισε, «είπαμε από τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη τον Πλάτωνα».

«Εκείνο που προοδεύσαμε ήταν στον υλικό τομέα στην τεχνολογία και η διαφορά είναι ότι δεν έγινε μια ισσόροπη ανάπτυξη και στον έναν και στον άλλο τομέα», πρόσθεσε.

Για αυτό, είπε, πρέπει η Εκκλησία πρέπει να βρεί τρόπους να στηρίξει και στον πνευματικό τομέα και στον υλικό τομέα όλους τους ανθρώπους.

Είπε ακόμη πως το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί. Πρόσθεσε πως στην Κύπρο θα πρέπει να αναπτύξουμε τον εθνικό ρόλο της εκκλησίας η οποία πρέπει να σταθεί ανάχωμα σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για τουρκοποίηση του τόπου.

Σ’ αυτό θα έχουμε την στήριξη ολόκληρου του ελληνικού κυπριακού λαού, ιδιαίτερα όμως αυτής της περιοχής της Πάφου που πάντα στάθηκε μπροστά σε όλους τους εθνικούς αγώνες του τόπου, ανέφερε καταληκτικά.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μπάιντεν: Έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 5 / 2021 , 20:54 από news_room Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε έκκληση σήμερα για αποκλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, καθώς εντείνονται οι συγκρούσεις στη Γάζα, τονίζοντας ότι θέλει να δει μια σημαντική μείωση στις πυραυλικές επιθέσεις. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, […]

50η επέτειος Αρχιερωσύνης του Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστασίου

50η επέτειος Αρχιερωσύνης του Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστασίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 12 / 2022 , 22:22 από news_room 50 χρόνια Αρχιεροσύνης – Θ. Λειτουργία Καθεδρικός Τιράνων19 11 2022 Στις 19 Νοεμβρίου 2022 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τη χειροτονία εις Επίσκοπον Ανδρούσης για τη θέση του Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Αναστάσιου (Γιαννουλάτου), […]

Pin It on Pinterest