19 °C Athens, GR
30/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Εγκαινιάστηκε στη Νέα Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Π. Τσαπανίδου: Στις 21 Μαΐου έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής Αμαλιάδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – 5 συλλήψεις Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Ναός του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Λαμία για το 1ο πολυθεματικό Συνέδριο «Star Forum» Επετειακή εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821 Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ Επιστρέφει στη χώρα ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στον Λευκό Οίκο η επέτειος της 25ης Μαρτίου Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αλεξάνδρεια

Με λαμπρότητα η Εορτή των Χριστουγέννων στο Σύδνεϋ

Με λαμπρότητα η Εορτή των Χριστουγέννων στο Σύδνεϋ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 12 / 2022 , 16:15 από news_room

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Χριστού στο Σύδνεϋ, σε όλες τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Ωστόσο, ο παιάνας των Χριστουγέννων «Χριστός γεννάται δοξάσατε» αντήχησε στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη απόφαση για μετατροπή της Κοινότητας σε Ενορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Σε αυτή τη χαρμόσυνη και συνάμα ιστορική στιγμή, τα ευσεβή μέλη της Ενορίας είχαν κοντά τους τον Ποιμενάρχη τους, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, ο οποίος προεξήρχε την Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων, πλαισιούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Στυλιανό Σκούτα, και από άλλους ιερείς της πόλεως του Σύδνεϋ.

Εκκλησιάστηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, με τη σύζυγό του, η νέα Εμπορική Ακόλουθος της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Χρυσούλα Προκοπάκη, και ο Άρχων Δικαιοφύλαξ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, κ. Αθανάσιος Κεχαγιόγλου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου για την εορτή των Χριστουγέννων, ενώ προ της Απολύσεως ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε στο εκκλησίασμα σύντομο λόγο, όπου προέτρεψε να καταφεύγουμε στον Χριστό κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και δοκιμασίες στη ζωή μας. «Η Γέννηση του Χριστού αποτελεί ελπίδα για κάθε άνθρωπο και για όλον τον κόσμο», υπογράμμισε εισαγωγικά και διαβεβαίωσε όλους ότι ο Κύριος θα εισακούσει τις προσευχές τους, όταν προσφεύγουν σε Αυτόν με θερμή καρδιά και πίστη.

Επίσης, τους παρότρυνε να μην φοβούνται μπροστά στις δυσκολίες, υπενθυμίζοντας εξάλλου πως η φράση «μη φοβού» παρουσιάζεται 365 φορές μέσα στη Βίβλο, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα να φοβόμαστε, διότι έχουμε τον Χριστό στη ζωή μας».

Κατακλείοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν, να έχουν πλούσια την ευλογία του Θεού στη ζωή τους και στις οικογένειές τους.

Με λαμπρότητα η Εορτή των Χριστουγέννων στο Σύδνεϋ Με λαμπρότητα η Εορτή των Χριστουγέννων στο Σύδνεϋ Με λαμπρότητα η Εορτή των Χριστουγέννων στο Σύδνεϋ Με λαμπρότητα η Εορτή των Χριστουγέννων στο Σύδνεϋ Με λαμπρότητα η Εορτή των Χριστουγέννων στο Σύδνεϋ Με λαμπρότητα η Εορτή των Χριστουγέννων στο Σύδνεϋ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

O Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Α/Στράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης επισκέφθηκε τη Γ. Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 / 7 / 2021 , 21:21 από news_room O Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας Στο πλαίσιο της επίσκεψης είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς Φορείς Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, επισκέφθηκε […]

Μόρφου Νεόφυτος Χριστέ μου, αξίωσέ με να σε αγαπήσω Το ένα τάλανο

Μόρφου Νεόφυτος: Άραγε πιστεύουμε στην Άνω ζωή;

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 10 / 2021 , 20:25 από news_room Μόρφου Νεόφυτος: Άραγε πιστεύουμε στην Άνω ζωή; Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴ Θεία Λειτουργία τῆς ἑορτῆς τοῦ Ὁσίου Ἰωάννου τοῦ Λαμπαδιστοῦ, ποὺ τελέσθηκε στὴν ὁμώνυμη πανηγυρίζουσα ἱερὰ μονὴ παρὰ τῆς κοινότητος Καλοπαναγιώτη τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (4.10.2021). Ψάλλει […]

Pin It on Pinterest