34 °C Athens, GR
22/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοινωθέν της δεύτερης τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου Οικουμενική Παράκληση με τίτλο: «Θεραπεύοντας τις Πληγές της Σκλαβιάς» στον Άγιο Νικόλαο Νέας Υόρκης Εκδήλωση Μνήμης δέκα χρόνων από την εκδημία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Λυκούργου Αγγελόπουλου στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά θα εορτάσει Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος τα ονομαστήριά του Χορευτική παράσταση με τίτλο: Κύπρος – Μισός αιώνας άσβεστης μνήμης» στην Ι.Μ. Δημητριάδος Ο Προφήτης Ελισσαίος 14 νέα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας Οι Συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι συλλήψεις μετά την ανακοίνωση του Τζό Μπαϊντεν, μειώθηκαν κατά 25% Εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο

Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022

Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 31 / 12 / 2022 , 20:55 από news_room

Την τελευταία ημέρα του έτους 2022 και παραμονή της εορτής του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος επέλεξε να βρεθεί κοντά σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, επισκεπτόμενος τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων του Οργανισμού «Βασιλειάδα» στο προάστιο Lakemba του Σύδνεϋ.

Στις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης μονάδας ευρίσκεται Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο τιμάται επ’ ονόματι του Προστάτη του φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Σε αυτό τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Μεγάλου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, κληρικοί της πόλεως του Σύδνεϋ, ένοικοι της μονάδας, μέλη του προσωπικού και μέλη της διοίκησης της «Βασιλειάδας», μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος κ. Ιορδάνης Ιορδανίδης και ο Αντιπρόεδρος κ. Θεοδόσης Πενκλής, καθώς επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, και η Πολιτειακή Βουλευτής κ. Σοφία Κώτση.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, σε μια σεμνή οικογενειακή τελετή, ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα της «Βασιλειάδας» για τα στελέχη, το προσωπικό και τους ενοίκους της μονάδας Lakemba, στους οποίους απηύθυνε εγκάρδιες πατρικές ευχές ενόψει και της ελεύσεως του νέου έτους 2023. Επίσης, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμβάλλουν στην ευόδωση της υψηλής αποστολής του φιλανθρωπικού Οργανισμού, κάνοντας ειδική μνεία στο αθόρυβο αλλά εξαιρετικό έργο που επιτελεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος ως προϊστάμενος και καθοδηγητής επί ποιμαντικών και πνευματικών θεμάτων στις δομές της «Βασιλειάδας» στο Σύδνεϋ.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος επικέντρωσε τον λόγο του στην προσωπικότητα και το έργο του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, υπενθυμίζοντας πως, παρά το σύντομο της επίγειας ζωής του, επιτέλεσε σπουδαίο έργο για την Εκκλησία του Χριστού και για τον λαό του Θεού. Αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο του Αγίου, με την ίδρυση του συγκροτήματος ευαγών ιδρυμάτων «Βασιλειάδα», για τη φροντίδα των φτωχών, των ασθενών και των ηλικιωμένων, καθώς και στο πλούσιο κι ανεκτίμητο θεολογικό του έργο.

Καταληκτικά, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ευχήθηκε το καινούργιο έτος να είναι για όλους καλύτερο από το απερχόμενο 2022. Καλύτερο όχι κατ’ ανάγκην σε υλικά αγαθά, αλλά κυρίως σε πνευματικότητα και αγιότητα, όπως επισήμανε. «Η πνευματικότητα και η αγιότητα είναι αυτά τα οποία απουσιάζουν από τον σύγχρονο κόσμο και τον σύγχρονο άνθρωπο», παρατήρησε μεταξύ άλλων και κατέκλεισε με την πατρική παρότρυνση: «Να προσπαθήσουμε όλοι μας να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, πνευματικότεροι άνθρωποι, αγιότεροι άνθρωποι.

Γιατί ο καθένας μας είναι ένα μέρος αυτού του κόσμου και, αν βελτιώνουμε τον εαυτό μας, τότε βελτιώνουμε ταυτόχρονα ένα κομμάτι του κόσμου».

Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022 Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022 Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022 Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022 Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022 Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022 Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022 Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022 Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022 Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022 Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022 Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022 Ηλικιωμένους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος την τελευταία ημέρα του 2022

Σχετικά Άρθρα

Εξαπλώνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Περού

Εξαπλώνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Περού

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 21 / 1 / 2023 , 13:06 από news_room Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή σε διάφορες περιοχές του Περού, την επομένη μιας μεγάλης συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα Λίμα. Βίαια επεισόδια εκτυλίχθηκαν στην Αρεκίπα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες κατά των δυνάμεων ασφαλείας και άναψαν φωτιές κοντά σε γέφυρα, […]

Ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου της Πα.Δ.Ε.Ε. στην Αθήνα – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 7 / 2021 , 14:18 από news_room Αθήνα.- Ξεκίνησαν σήμερα στην Αθήνα οι εργασίες της Γενική Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτική Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) και κατά την οποία θα διεξαχθούν και οι ανά διετία εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Όπως είπε ο Πρόεδρος της Πα. Δ.Ε.Ε. Λεωνίδας Ραπτάκης, στην Panhellenic Post, θα […]