19 °C Athens, GR
30/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Εγκαινιάστηκε στη Νέα Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Π. Τσαπανίδου: Στις 21 Μαΐου έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής Αμαλιάδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – 5 συλλήψεις Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Ναός του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Λαμία για το 1ο πολυθεματικό Συνέδριο «Star Forum» Επετειακή εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821 Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ Επιστρέφει στη χώρα ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στον Λευκό Οίκο η επέτειος της 25ης Μαρτίου Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αλεξάνδρεια

Επιμορφωτικό πρόγραμμα κληρικών και συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

Επιμορφωτικό πρόγραμμα κληρικών και συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 / 12 / 2022 , 6:36 από news_room

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε σήμερα 13η Δεκεμβρίου 2022 το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ», που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Η έναρξη του προγράμματος επισφραγίστηκε με την τελετή του αγιασμού που έλαβε χώρα στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Δωρίδος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο, ο οποίος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος. Παράλληλα ευχαριστίες απεύθυνε και προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., τονίζοντας την σπουδαιότητα της ύπαρξης του Ι.Π.Ε. και την αναγκαιότητα αυτού στην επιμορφωτική πορεία των κληρικών.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του ευχήθηκε το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί με επιτυχία και οι γνώσεις που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες της Ι. Μητροπόλεως, να συμβάλλουν στην πιο αποτελεσματική οργάνωση της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και την ουσιαστικότερη μέριμνα και φροντίδα προς το κοινωνικό σύνολο της επαρχίας μας.

Στη συνέχεια, με λόγο μεστό και παραστατικό, μίλησε ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Παν. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Ιεράρχη κ. Θεόκτιστο, για την ευγενική πρόσκληση συμμετοχής, μετέφερε προς όλους τους συμμετέχοντες (κληρικούς, μοναχούς και μοναχές, αλλά και λαϊκούς) λόγους πατρικούς και ευχές εγκάρδιες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Προέδρου του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

Η ομιλία του π. Θεολόγου στηρίχθηκε στο περιεχόμενο, τους στόχους του προγράμματος και την εισαγωγή του σε αυτό. Τα οφέλη πολλά και ποικίλα για τους εμπλεκόμενους και την ίδια την τοπική κοινωνία, συνέχισε στην ομιλία του ο π. Θεολόγος, εάν αναλογιστεί κανείς την ενορία ως κύτταρο και τις δράσεις αυτής ως καρπούς μιας συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συλλογικών πολιτιστικών οργάνων πάντα με το σκεπτικό της προσφοράς και της διακονίας στον άνθρωπο.

Εν κατακλείδι, ο π. Θεολόγος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα με την απαρχή αυτών να βρίσκεται στο πρόσωπο του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγουμένου του Ιερού Ησυχαστηρίου Παν. Αρχιμ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος. Επιπλέον, ξεχωριστή αναφορά επεφύλαξε και στον Συντονιστή Αρχιμ. Λεόντιο Γερανίου, ο οποίος έφερε εις πέρας κάθε πτυχή συντονισμού του εν λόγω επιμορφωτικού προγράμματος.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα κληρικών και συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στον Βόλο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 8 / 2021 , 21:38 από news_room Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις της Μεταμορφώσεως στον εορτάζοντα Ναό του Βόλου, παρουσία ικανού αριθμού προσκυνητών, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, την φετινή πανήγυρη λαμπρύνουν με την παρουσία τους τα ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του […]

Άποψη της Μονάδας Μηχανικής Επεξεργασίας στη Μ.Ε.Α. Ηλείας (C) ΑΒΑΞ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ηλεία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 19 / 6 / 2021 , 3:54 από news_room Ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες τη δοκιμαστική του λειτουργία στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην περιοχή Τριανταφυλλιά, της Ηλείας,  ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα. Πρόκειται για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Περιφερειακής […]

Pin It on Pinterest