16 °C Athens, GR
20/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στα Ασπρόγεια της Ι.Μ. Καστορίας Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία

Επιμορφωτικό πρόγραμμα κληρικών και συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

Επιμορφωτικό πρόγραμμα κληρικών και συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 / 12 / 2022 , 6:36 από news_room

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε σήμερα 13η Δεκεμβρίου 2022 το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ», που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Η έναρξη του προγράμματος επισφραγίστηκε με την τελετή του αγιασμού που έλαβε χώρα στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Δωρίδος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο, ο οποίος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος. Παράλληλα ευχαριστίες απεύθυνε και προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., τονίζοντας την σπουδαιότητα της ύπαρξης του Ι.Π.Ε. και την αναγκαιότητα αυτού στην επιμορφωτική πορεία των κληρικών.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του ευχήθηκε το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί με επιτυχία και οι γνώσεις που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες της Ι. Μητροπόλεως, να συμβάλλουν στην πιο αποτελεσματική οργάνωση της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και την ουσιαστικότερη μέριμνα και φροντίδα προς το κοινωνικό σύνολο της επαρχίας μας.

Στη συνέχεια, με λόγο μεστό και παραστατικό, μίλησε ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Παν. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Ιεράρχη κ. Θεόκτιστο, για την ευγενική πρόσκληση συμμετοχής, μετέφερε προς όλους τους συμμετέχοντες (κληρικούς, μοναχούς και μοναχές, αλλά και λαϊκούς) λόγους πατρικούς και ευχές εγκάρδιες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Προέδρου του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

Η ομιλία του π. Θεολόγου στηρίχθηκε στο περιεχόμενο, τους στόχους του προγράμματος και την εισαγωγή του σε αυτό. Τα οφέλη πολλά και ποικίλα για τους εμπλεκόμενους και την ίδια την τοπική κοινωνία, συνέχισε στην ομιλία του ο π. Θεολόγος, εάν αναλογιστεί κανείς την ενορία ως κύτταρο και τις δράσεις αυτής ως καρπούς μιας συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συλλογικών πολιτιστικών οργάνων πάντα με το σκεπτικό της προσφοράς και της διακονίας στον άνθρωπο.

Εν κατακλείδι, ο π. Θεολόγος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα με την απαρχή αυτών να βρίσκεται στο πρόσωπο του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγουμένου του Ιερού Ησυχαστηρίου Παν. Αρχιμ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος. Επιπλέον, ξεχωριστή αναφορά επεφύλαξε και στον Συντονιστή Αρχιμ. Λεόντιο Γερανίου, ο οποίος έφερε εις πέρας κάθε πτυχή συντονισμού του εν λόγω επιμορφωτικού προγράμματος.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα κληρικών και συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

Σχετικά Άρθρα

Μπλίνκεν

Μπλίνκεν: Ολα δείχνουν ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 2 / 2022 , 21:14 από news_room Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι ό,τι συμβαίνει επί του πεδίου στην Ουκρανία, ακόμη και η ανακοίνωση της παράτασης των στρατιωτικών ασκήσεων από τη Ρωσία και την Λευκορωσία, υποδηλώνει ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Μιλώντας […]

Πάνω από 17.500 οι νεκροί σε Τουρκία - Συρία - 130 τόνοι βοήθεια από την Ελλάδα στην Τουρκία

Πάνω από 17.500 οι νεκροί σε Τουρκία – Συρία – 130 τόνοι βοήθεια από την Ελλάδα στην Τουρκία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 2 / 2023 , 18:14 από news_room Τέσσερις πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια έχει αποστείλει τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα στην Τουρκία ενώ αναμένονται άλλες δυο. Η ανθρωπιστική βοήθεια ανέρχεται συνολικά σε 90 τόνους. Πέντε από τους 58 ζωντανούς που ανέσυραν οι ξένες ομάδες στην Τουρκία ήταν της ελληνικής αποστολής Σημειώνεται ότι […]