3 °C Athens, GR
06/02/2023

Τελευταια Νέα
Νάουσα: Θυρανοίξια πρώτου Παρεκκλησίου Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου Αθηνών Ιερώνυμος: «Η προσπάθεια του Κέντρου Έρευνας & Μελέτης Βοιωτίας είναι ακόμα στην αρχή» Κορίνθου Διονύσιος: Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ώστε με την χάρη του Θεού να κατορθώσουμε να «θεοποιηθούμε» Οικουμενικός Πατριάρχης: Μόνο μέσω του διαλόγου θα τερματιστούν οι πράξεις βίας και τρόμου Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο Έρευνα: Πιθανότητα αύξησης των καταστροφικών πλημμυρών στην Ελλάδα Η Μόνικα Μπελούτσι επισκέφθηκε το προξενείο μας στη Νέα Υόρκη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία & Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών Επίσκεψη του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου σε Αεροπορία & Αστυνομία «Ιερός πόλεμος» για το Κοράνι Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Τον Μητροπολίτη Ζάχλε Αντώνιο δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ιερά Λείψανα των Αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Θησείου Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Σύναξη Ιεροψαλτών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Να έχουμε έγνοια για την κατεχόμενη και την ελεύθερη Κύπρο Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Κανονικά έκλεισαν οι κάλπες στις 18.00, αρχίζει η καταμέτρηση Επιμνημόσυνη δέηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον μακαριστό Ιεράρχη Περγάμου Ιωάννη Η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης Ψήφισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Όποιος και να βγεί, να εγκύψει στα προβλήματα του τόπου» Yπ. Δικαιοσύνης : Η εκλογική διαδικασία προχωρεί ομαλά – Δύο χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός Αναπροσαρμογή λειτουργίας του Δημοσίου λόγω κακοκαιρίας – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών Θεία Λειτουργία στο Σικάγο των ΗΠΑ προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου Εισαγωγή στο Άγιο Τριώδιο Προεδρικές Εκλογές: Κούρσα για 1+2 Κίνα κατά ΗΠΑ: «Σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών» η κατάρριψη του μπαλονιού

Αυστραλίας Μακάριος: «Παρακαλώ να δεχθείτε την επιστροφή του Χριστού στον κόσμο και στη ζωή σας»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 12 / 2022 , 22:25 από news_room

ΜΑΚΑΡΙΟΣ
ελέω Θεού Αρχιεπίσκοπος της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ωκεανίας, τοις Θεοφιλεστάτοις Επισκόποις, τω ευαγεί κλήρω, ταις μοναστικαίς αδελφότησι, τοις Προέδροις των εντίμων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων, τοις διδάσκουσι και τοις διδασκομένοις εν τοις Σχολείοις, τοις εργαζομένοις εν τοις φιλανθρωπικοίς καθιδρύμασι και παντί τω χριστεπωνύμω πληρώματι της εν Αυστραλία Ορθοδόξου Εκκλησίας, χάρις είη και ειρήνη παρά του εν Βηθλεέμ τεχθέντος Σωτήρος Χριστού.

Τιμιώτατοι Αδελφοί συνεπίσκοποι και αγαπητά μου παιδιά,

Οι περισσότεροι που αναφέρονται στην εορτή των Χριστουγέννων, εστιάζουν την προσοχή τους στο ότι ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να κάμει τον άνθρωπο Θεό. Βασική προϋπόθεση για την προαγωγή του ανθρώπου στη θέωση είναι η μετάνοια, που σημαίνει επιστροφή στον Θεό, τον οποίο αρνηθήκαμε επιλέγοντας, με τις πράξεις μας, να απομακρυνθούμε από Αυτόν.

Η Γέννηση του Χριστού όμως, φέρνει στη σκέψη μας και μιάν άλλη πραγματικότητα. Δεν καλείται μόνο ο άνθρωπος σε επιστροφή και μετάνοια αλλά σηματοδοτείται πλέον και η επιστροφή του Θεού στον κόσμο. Ο Θεός επιστρέφει στη ζωή της ανθρωπότητας με τρόπο αιφνιδιαστικό και παράδοξο, διότι είναι γεγονός ότι εμείς οι άνθρωποι Τόν είχαμε διώξει, Τόν είχαμε εξορίσει από τη ζωή μας. Ο Θεός ήταν ο μεγάλος ξενιτεμένος. Δεν Του δίναμε περιθώριο να είναι παρών.

Με αφορμή τη σημερινή όμορφη ημέρα της Γεννήσεώς Του, σάς παρακαλώ να δεχθείτε την επιστροφή του Χριστού στον κόσμο και στη ζωή σας. Η Ορθόδοξη πίστη μας δεν είναι μία ιδεολογία, μια κουλτούρα ή ένα απλό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας που δε βασίζεται στην παρουσία του Γεννηθέντος, Σταυρωθέντος και Αναστηθέντος Χριστού. Μην πέσετε στην παγίδα του κόσμου τούτου που έχει δημιουργήσει θρησκείες γεμάτες ιδέες και πολιτισμικά στοιχεία αλλά απαλλαγμένες από την παρουσία του Θεού. Εμείς έχουμε ζωντανή πίστη και ζωντανό Θεό. Τον Θεό θέλουμε στη ζωή μας, Αυτόν ποθούμε, Αυτόν πιστεύουμε και σέ Αυτόν ελπίζουμε.

Αν λοιπόν βιώνεις κάποιες δοκιμασίες, αν έχεις θλίψεις και δυσκολίες, πίστεψε στη δύναμη του Χριστού που είναι ανυπολόγιστη. Και μη ζητιανεύεις την ευτυχία χτυπώντας λάθος πόρτες. Μη στηρίζεσαι σέ λάθος ανθρώπους. Πίστεψε στον Χριστό. Επίτρεψέ Του να κατοικήσει στην καρδιά σου. Και τότε εσύ με τον Χριστό μαζί, μόνοι σας, θα πραγματοποιήσετε το μεγάλο θαύμα της αλλαγής της ζωής σου.

Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια πολλά!

Εν Σύδνεϋ, τη 25η Δεκεμβρίου 2022,
Ο Αρχιεπίσκοπός σας

† Ο Αυστραλίας ΜΑΚΑΡΙΟΣ

Παρακολουθήστε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου: 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αναλυτικά οι επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Ιανουάριο

Αναλυτικά οι επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Ιανουάριο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 1 / 2022 , 17:33 από news_room Νέα μέτρα στήριξης συνολικού ύψους 395 εκατ. ευρώ που αφορούν το μήνα Ιανουάριο, απευθύνονται στο σύνολο των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και έχουν στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας […]

Ο ομογενής Κρις Σπύρου στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 21 / 8 / 2020 , 17:09 από ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ Ένας δικός μας, ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης Κρις Σπύρου, στενός φίλος και συνεργάτης εδώ και πολλά χρόνια, του Τζο Μπάιντεν, βρίσκεται πάλι στο πλευρό του, στον αγώνα που δίνει ο λαβών το χρίσμα του Δημοκρατικού Υποψήφιου για την […]

Pin It on Pinterest