37 °C Athens, GR
17/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 11 / 2022 , 18:44 από news_room

Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Την μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου τίμησε η Ιερά Μητρόπολή μας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Ανδρέου Κτήματος Συγγρού Αμαρουσίου.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, τον λόγο για τον οποίο ονομάζεται Πρωτόκλητος, καθώς επίσης και τους λόγους για τους οποίους ο τιμώμενος Άγιος, επέλεξε να ακολουθήσει τον Κύριο, μέσα από τα κείμενα του Ιερού Χρυσοστόμου. Τόνισε επίσης τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η ανάγνωση της Αγίας Γραφής, στην πνευματική ζωή των Χριστιανών.

Τέλος ευχήθηκε στον εφημέριο του Ιερού Παρεκκλησίου, Αιδεσ. Πρωτ. π. Δημήτριο Λινό, καλή δύναμη στο έργο του, τόσο το πνευματικό, όσο και το Ακαδημαϊκό.

Μέσα σε πανηγυρικό και εόρτιο κλίμα η τοπική εκκλησία της Σκάλας του Ωρωπού τίμησε τον πολιούχο της Άγιο ένδοξο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο με επίκεντρο της λαμπράς πανηγύρεως τον φερώνυμον Ιερό Ναό της Σκάλας του Ωρωπού όπου την παραμονή της εορτής 29 Νοεμβρίου 2022 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρ Καραγιάννης Ιεροκήρυξ της Ιερας Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος, ο οποίος κύρηξε και τον θείο λόγο, με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πεύκης-Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστρατίου Δελατόλα και χορείας ιερέων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής χοροστάτησε του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος πλαισιούμενος απο τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εκάλης-Ερυθραίας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Ντέτσικα, , ιερείς της περιοχής και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ωρωπού-Καπανδριτίου Αιδεσ. Πρωτ. π. Αντώνιο Παπαχαραλάμπους(εφημέριο του Ναού). Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη μας, ο οποίος με οδηγό τον ιερό Χρυσόστομο αναφέρθηκε στην αποστολική κλήση που έλαβε απο τον Χριστό ο Απόστολος Ανδρέας και αναδείχθηκε Πρωτόκλητος των Αποστόλων, καθώς και στα χαρακτηριστικά της κλήσεως των Χριστιανών.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Ωρωπού κ. Γεώργιος Γιασημάκης και Τανάγρας – Δερβενοχωρίων κ. Βασίλειος Περγάλιας τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ενώ παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήμτος και του Λιμεναρχείου Ωρωπού, τοπικοί φορείς καθώς και μέλη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κρητών του Δήμου Ωρωπού και του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Νέων Παλατίων Ωρωπού και αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων του Δήμου Ωρωπού.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε πέριξ του ιερού ναού σύντομος λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ανδρέου.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το υπό ανέγερσιν Ιερό Ησυχαστήριο Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού Ωρωπού, με αφορμή την επικείμενη πανήγυρη αλλά και τα ονομαστήρια του κτήτορος και Καθηγουμένου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιωάννου Κωστώφ, ενώ τον ενθάρρυνε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το έργο του.

Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Σχετικά Άρθρα

Πατριαρχείο Σερβίας: Χριστούγεννα στο Βελιγράδι

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 1 / 2022 , 14:59 από news_room 7 Ιανουαρίου 2022| Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τέλεσε ανήμερα της Γεννήσεως του Κυρίου και του Σωτήρος Ημών Ιησού Χριστού τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στην περιοχή Βράτσαρ, στο Βελιγράδι. Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σέρβου Πατριάρχη και όλων των […]

Μοζαμβίκη: Ο απολογισμός των νεκρών από τον κυκλώνα Φρέντι ξεπέρασε τους 300

Μοζαμβίκη: Ο απολογισμός των νεκρών από τον κυκλώνα Φρέντι ξεπέρασε τους 300

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 3 / 2023 , 10:04 από news_room Ο απολογισμός των νεκρών από τον τροπικό κυκλώνα Φρέντι ξεπέρασε τους 300, καθώς ο αριθμός των πτωμάτων που εντοπίζονται συνεχίζει να αυξάνεται, με τις αρχές της Μοζαμβίκης να χρειάζονται αρκετές μέρες για να αξιολογήσουν την έκταση των ζημιών που προκάλεσε και να καταμετρήσουν τους […]