Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 11 / 2022 , 1:47 από news_room
Εκπρόσωπος Μητροπολίτη Μόρφου – Πέτρος Λαζάρου: «Ας αφήσουμε τις ψιθυρολογίες, αρχιεπίσκοπο θα αναδείξει η σύνοδος αλλά και ο Θεός»
Ζωντανά στο στούντιο του ΡΙΚ βρέθηκε ο εκπρόσωπος του πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου, κ. Πέτρος Λαζάρου για να απαντήσει σχετικά με τις αρχιεπισκοπικές εκλογές και φυσικά για τις θέσεις του Μητροπολίτη Νεοφύτου. Σχετικά ο κ. Λαζάρου λαμβάνοντας τον λόγο σημείωσε ότι: «Ο μητροπολίτης Μόρφου είναι ένας Επίσκοπος όπου έχει άμεση επαφή με τον κόσμο της Κύπρου ένας επίσκοπος που συχνά λέει πως είναι Ρωμιός Επίσκοπος δηλαδή είναι ο επίσκοπος που μέσα του βαθιά κουβαλάει όλη την Ορθόδοξη πατερική παράδοση αλλά είναι και γόνος λαϊκής ευσέβειας της Κύπρου. Ο πανιερώτατος Μητροπολίτης μεγάλωσε σε μία περιοχή και σε ένα σπίτι με ανθρώπους λαϊκής ευσέβειας με την μητέρα του και τον πατέρα του, όλα αυτά τα έχει ενσωματώσει μέσα του αλλά έχει και το χάρισμα ο Μητροπολίτης, τον πατερικό λόγο, τον φόβο της εκκλησίας και την αγιοπνευματική εμπειρία της Ορθόδοξης εκκλησίας να την μεταφέρει στον κόσμο με πολύ απλό τρόπο. Αν ακούσατε κηρύγματα του Μητροπολίτη Μόρφου, μεταφέρει με κατανοητό τρόπο μεγάλες έννοιες και θεολογικές έννοιες που θέλουν πολύ μελέτη για να τις καταλάβει κάποιος».
Στην συνέχεια στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα που πραγματοποιηθεί εντός της Ιεράς Συνόδου απάντησε ότι: «Αυτή η ψιθυρολογία που υπάρχει για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές ποιός γνωρίζει αν είναι αλήθεια η αν είναι ψέματα;. Παρακολουθώντας κάποιες δημοσιογραφικές εκπομπές που φιλοξενούν πολύ συχνά κάποιους θεολόγους, να δημιουργήσουν ένα πολεμικό κλίμα, στα εκκλησιαστικά ρεπορτάζ νομίζεις ότι θα βγούν οι δεσποτάδες και οι οπαδοί τους και θα αρχίσει να χτυπά ο ένας τον άλλον. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά. Ας αφήσουμε τις ψιθυρολογίες και ας προχωρήσουμε στην ουσία των πραγμάτων» είπε ο κ. Λαζάρου.
Δείτε επίσης:
- Οι αρχιεπισκοπικές εκλογές το θέμα στην σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου
- Ψηφίστε στην δημοσκόπηση του ADOLOGALA.GR – Ποιός είναι καταλληλότερος για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου;
- Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο
- Στήριξη του Μητροπολίτη Αθανάσιου από 231 προσωπικότητες
- Ταμασού Ησαϊας: Το πολύκροτο Ουκρανικό ζήτημα έχει λήξει και δεν χωρεί οπισθοδρόμηση από τις αποφάσεις του Οικουμενικού Θρόνου
- Αρχιεπισκοπικές Εκλογές 2022: Υποβολή δηλώσεων για τη στελέχωση Εκλογικών Κέντρων, με Δημόσιους Υπαλλήλους
- Πάφου Γεώργιος: «Δεν πρέπει να φύγουμε από τη σταθερή υποστήριξη μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο»
- Γιάννης Χαριλάου – Αρχιεπισκοπικές : Τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη η ενημέρωση μέσω πλατφόρμας για τα εκλογικά κέντρα
Ερωτηθείς στην συνέχεια σχετικά με ομάδες που έχουν κάποιοι μητροπολίτες στην Ιερά Σύνοδο και την τινά απομόνωση του Μητροπολίτη Μόρφου ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νεοφύτου απάντησε πως: «Αυτή η σκακιέρα που γίνονται εκτιμήσεις για ποιόν θα αναδείξει η σύνοδος αρχιεπίσκοπο είναι όλα υποθέσεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αρχιεπίσκοπο θα αναδείξει η σύνοδος αλλά και ο Θεός. Οπότε υπάρχει και το Άγιο Πνεύμα στην σύνοδο. Έτσι όλοι οι συσχετισμοί που ακούγονται δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει. Στις προηγούμενες εκλογές πίστευε κανείς ότι θα έβγαινε αυτός (ο Χρυσόστομος Β΄) αρχιεπίσκοπος;. Το υπολόγιζε κανείς; . Νομίζω δεν το πίστευε κανείς».
Πηγή: Adologala.gr
Δείτε την συνέντευξη: