15 °C Athens, GR
29/02/2024

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Μία κυβέρνηση σε υπερπροσπάθεια, αλλά δεν λύνονται όλα τα προβλήματα σε μία μέρα Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Οι κατασκηνώσεις μας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νέους να αναπτύξουν την πίστη τους» Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Οι υποψήφιοι, στην ευθεία για τις Αμερικανικές εκλογές του 2024 Απόψεις: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Κέντρο της Αθήνας Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου, συνεδριάσεως 27ης Φεβρουαρίου Αμερικανικές Εκλογές: Νίκη του Τζό Μπαϊντεν στις προκριματικές εκλογές στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ Επαρχιακή Σύνοδος και χωρεπίσκοποι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Συνάντηση με τη νέα πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά είχε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος 57 φορές θα χτυπήσουν οι καμπάνες στην Ι.Μ. Ηλείας στις 10:00 σήμερα το πρωί Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς Επίτιμος Διδάκτορας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων αναγορεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Εκπρόσωπος Μητροπολίτη Μόρφου – Πέτρος Λαζάρου: «Ας αφήσουμε τις ψιθυρολογίες, αρχιεπίσκοπο θα αναδείξει η σύνοδος αλλά και ο Θεός»

petros_lazarou_mitropolitis_morfou

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 11 / 2022 , 1:47 από news_room

Εκπρόσωπος Μητροπολίτη Μόρφου – Πέτρος Λαζάρου: «Ας αφήσουμε τις ψιθυρολογίες, αρχιεπίσκοπο θα αναδείξει η σύνοδος αλλά και ο Θεός»

Ζωντανά στο στούντιο του ΡΙΚ βρέθηκε ο εκπρόσωπος του πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου, κ. Πέτρος Λαζάρου για να απαντήσει σχετικά με τις αρχιεπισκοπικές εκλογές και φυσικά για τις θέσεις του Μητροπολίτη Νεοφύτου. Σχετικά ο κ. Λαζάρου λαμβάνοντας τον λόγο σημείωσε ότι: «Ο μητροπολίτης Μόρφου είναι ένας Επίσκοπος όπου έχει άμεση επαφή με τον κόσμο της Κύπρου ένας επίσκοπος που συχνά λέει πως είναι Ρωμιός Επίσκοπος δηλαδή είναι ο επίσκοπος που μέσα του βαθιά κουβαλάει όλη την Ορθόδοξη πατερική παράδοση  αλλά είναι και γόνος λαϊκής ευσέβειας της Κύπρου. Ο πανιερώτατος Μητροπολίτης μεγάλωσε σε μία περιοχή και σε ένα σπίτι με ανθρώπους λαϊκής ευσέβειας με την μητέρα του και τον πατέρα του, όλα αυτά τα έχει ενσωματώσει μέσα του αλλά έχει και το χάρισμα ο Μητροπολίτης, τον πατερικό λόγο, τον φόβο της εκκλησίας και την αγιοπνευματική εμπειρία της Ορθόδοξης εκκλησίας να την μεταφέρει στον κόσμο με πολύ απλό τρόπο. Αν ακούσατε κηρύγματα του Μητροπολίτη Μόρφου, μεταφέρει με κατανοητό τρόπο μεγάλες έννοιες και θεολογικές έννοιες που θέλουν πολύ μελέτη για να τις καταλάβει κάποιος».

Στην συνέχεια στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα που πραγματοποιηθεί εντός της Ιεράς Συνόδου απάντησε ότι: «Αυτή η ψιθυρολογία που υπάρχει για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές ποιός γνωρίζει αν είναι αλήθεια η αν είναι ψέματα;. Παρακολουθώντας κάποιες δημοσιογραφικές εκπομπές που φιλοξενούν πολύ συχνά κάποιους θεολόγους, να δημιουργήσουν ένα πολεμικό κλίμα, στα εκκλησιαστικά ρεπορτάζ νομίζεις ότι θα βγούν οι δεσποτάδες και οι οπαδοί τους και θα αρχίσει να χτυπά ο ένας τον άλλον. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά. Ας αφήσουμε τις ψιθυρολογίες και ας προχωρήσουμε στην ουσία των πραγμάτων» είπε ο κ. Λαζάρου.

Δείτε επίσης: 

Ερωτηθείς στην συνέχεια  σχετικά με ομάδες που έχουν κάποιοι μητροπολίτες στην Ιερά Σύνοδο και την τινά απομόνωση του Μητροπολίτη Μόρφου ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νεοφύτου απάντησε πως: «Αυτή η σκακιέρα που γίνονται εκτιμήσεις για ποιόν θα αναδείξει η σύνοδος αρχιεπίσκοπο είναι όλα υποθέσεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αρχιεπίσκοπο θα αναδείξει η σύνοδος αλλά και ο Θεός. Οπότε υπάρχει και το Άγιο Πνεύμα στην σύνοδο. Έτσι όλοι οι συσχετισμοί που ακούγονται δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει. Στις προηγούμενες εκλογές πίστευε κανείς ότι θα έβγαινε αυτός (ο Χρυσόστομος Β΄) αρχιεπίσκοπος;. Το υπολόγιζε κανείς; . Νομίζω δεν το πίστευε κανείς».

Πηγή: Adologala.gr 

Δείτε την συνέντευξη: 

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στους Αγίους Τόπους

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στους Αγίους Τόπους

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 28 / 3 / 2022 , 2:02 από news_room Τήν Κυριακήν, 14ην /27ην Μαρτίου 2022, Κυριακήν τῆς Σταυροπροσκυνήσεως, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς προσκυνήσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ εἰς τόν Πανίερον Ναόν τῆς Ἀναστάσεως. Ἡ ἑορτή αὐτή ἔχει καθιερωθῆ  ὑπό τῆς Ἐκκλησίας νά ἑορτάζηται εἰς τό μέσον τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς διά νά […]

Κοινοτάρχες στηρίζουν την υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη Τυχικού Βρυώνη

Κοινοτάρχες στηρίζουν την υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη Τυχικού Βρυώνη για Μητροπολίτη Πάφου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 / 1 / 2023 , 17:28 από news_room Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στους 18 κοινοτάρχες της επαρχίας Λεμεσού που υπάγονται στην εκκλησιαστική περιφέρεια Πάφου είναι οι κοινοτάρχες Δωράς, Αγίου Θωμά, Πλατανίτσας, Πάχνας, Φοινί, Όμοδους, Ανόγυρας, Πραστειού, Αυδήμου, Πισσούρι, Παραμάλι, Αλέκτορα, Αγ. Αμβρόσιου, Μαλιάς, Βάσας Κοιλανίου, Ποταμιού, Άρσος και Κισσούσας. Την υποψηφιότητα του […]