16 °C Athens, GR
05/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πλήθος εκδηλώσεων για την Αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Μητρόπολη Λέρου Η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη Γεωργία Καρασιώτου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Με επιτυχία η παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ. Παντοκράτορος στην Αθήνα Τελέστηκε η κηδεία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αντρέα Στυλιανού Το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να αποφασίσει τη Δευτέρα εάν ο Τραμπ μπορεί να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του 2024 Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Χειροτονία Επισκόπου Ιππώνος Στεφάνου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Καϊρο της Αιγύπτου Χειροτονία νέου Διακόνου Δημητρίου Λεονταράκη στον Άγιο Βασίλειο Πειραιώς Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών o Μητροπολίτης Κηφισίας Ιερατική Σύναξη κληρικών Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 10 / 2022 , 18:11 από news_room

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Ουάσινγκτον, DC – Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, συναντήθηκαν χθές στον Λευκό Οίκο με τον κ. Steven J. Ricchetti, Σύμβουλο του Προέδρου Μπάιντεν, και μέλη του επιτελείου του. Ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για το έργο του Πατριαρχείου στην Αφρική, καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην αντικανονική εισβολή του Πατριαρχείου Μόσχας στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Στη συνάντηση συμμετείχε αργότερα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Ο Μακαριώτατος του απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Μάρκου, ευχαριστώντας τον για τη συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, καθώς και προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μιλώντας στον Τύπο, στη συνέχεια, ο Πατριάρχης Θεόδωρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μπάιντεν στην πρώτη του Αποστολική Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκαλώντας τον «άνθρωπο της πίστης». «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω όχι μόνο την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και την «εισβολή» από άλλη Εκκλησία του ίδιου μου του Πατριαρχείου», είπε ο Μακαριώτατος.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι πολύ ευαίσθητος σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. Επανέλαβε την εμπιστοσύνη του Πατριάρχη στην ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να αντιμετωπίσουν τα εξελισσόμενα γεγονότα στο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα προπύργιο για τη θρησκευτική ελευθερία και τη δημοκρατία και υποστηρίζουν αυτές τις αξίες σε όλο τον κόσμο, είτε στην Ουκρανία είτε στην Αφρική. ”

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την ευλογία του στο ταξίδι και την ακλόνητη αγάπη προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. «Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχα την ευκαιρία να συναντήσω για πρώτη φορά τους Έλληνες της Διασποράς της Αμερικής και να μιλήσω μαζί τους για την «ήπειρο του μέλλοντος»: την Αφρική», είπε ο Μακαριώτατος, ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για την υποστήριξή του. και φιλοξενία.

Αργότερα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος επισκέφθηκε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Πρέσβη για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία Ρασάντ Χουσεΐν.

Παρών στη σύσκεψη του Λευκού Οίκου ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου αιδεσιμότατος Άλεξ Καρλούτσος. Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γουινέας Γεώργιος και Μέμφιδος Νικόδημος προσήλθαν στον Μακαριώτατο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν

Σχετικά Άρθρα

Ο Υπουργός Ιθαγένειας του Οντάριο Michael Ford στον Αρχιεπίσκοπο Καναδά Σωτήριο

Ο Υπουργός Ιθαγένειας του Οντάριο Michael Ford στον Αρχιεπίσκοπο Καναδά Σωτήριο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 5 / 4 / 2023 , 12:36 από news_room Την Τρίτη, 4 Απριλίου 2023, ο Εντιμ. Υπουργός Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμού του Οντάριο κ. Michael D. Ford επισκέφθηκε την έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά στο Τορόντο και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο. Παρόντες ήσαν επίσης ο Θεοφ. Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας και ο Άρχων […]

Ολοκληρώθηκαν οι υποβρύχιες εργασίες καθαρισμού και ψηφιακής αποτύπωσης του αρχαίου λιμανιού Αμαθούντας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 3 / 8 / 2021 , 21:48 από news_room Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι υποβρύχιες εργασίες καθαρισμούκαι ψηφιακής αποτύπωσης του αρχαίου λιμανιού Αμαθούντας που έγιναν στο πλαίσιο ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος με το ακρωνύμιο «ΑΝΔΙΚΑΤ». Το πρόγραμμα έχει στόχο την ανάδειξη και προβολή της υποβρύχιας αρχαιολογικής και […]