37 °C Athens, GR
17/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος – Επισκέφθηκε τα γραφεία της Ι.Α.Α.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκεται ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Επισκέφθηκε τα γραφεία της Ι.Α.Α.

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 10 / 2022 , 9:09 από news_room

Χθές Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 σηματοδότησε την πρώτη ολοήμερη αποστολική επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχη και Πάπα Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρωί ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο της Νέας Υόρκης Timothy Cardinal Dolan και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Borys Gudziak της Ουκρανικής Καθολικής Αρχιεπισκοπής Φιλαδέλφειας. Τον Πατριάρχη Θεόδωρο συνόδευαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γουινέας Γεώργιος και Μέμφιδος Νικόδημος και ο Υποδιάκονος Μωυσής Kariuki Maina. Σε ένα οικείο πρωινό στην κατοικία του Καρδιναλίου, συζήτησαν για οικουμενικές και διαθρησκειακές σχέσεις μεταξύ των δύο παραδόσεων και εντός των αντίστοιχων δικαιοδοσιών τους, καθώς και για την κατάσταση της Ορθοδοξίας στην Αφρική.

Μετά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου πριν πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής για δοξολογία. Τον υποδέχθηκαν θερμά ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο Β. Αιδ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Ονυεκακέγια, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος και ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Καζαριάν.

Κατά τη διάρκεια της χαρμόσυνης λειτουργίας, το Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου γέμισε με κληρικούς και τις οικογένειές τους, Αρχιεπισκοπικό προσωπικό και ηγέτες από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα, την Ελληνική Ορθόδοξη Εταιρεία Κυριών Φιλόπτωχου και το Leadership 100. Μεταξύ αυτών ήταν ο Εθνικός Αρχών Δρ. Αντώνης Λιμπεράκης και ο Αντιδιοικητής κ.κ. Β. Θεόδωρος Μποζονέλης, Εκτελεστική Διευθύντρια του Leadership 100, Πωλέτ Πούλος, και Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Arlene Siavelis Kehl και Αντιπρόεδρος Anita Kartalopoulos. Παρόντες ήταν επίσης ο Σεβασμιώτατος Πρέσβης Ανδρέας Χαδισάνθου, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, και ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Μετά τη λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος απηύθυνε χαιρετισμό στον Μακαριώτατο, λέγοντας: «Αυτή η Αποστολική Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες –πρώτη για την έδρα του Αγίου Ευαγγελιστή Μάρκου– αποτελεί τεράστια τιμή για την Μητρόπολη μας της Μητέρας Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και για το πολυαγαπημένο Τάγμα του Αγίου Ανδρέα, Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Προσευχόμαστε η παραμονή της Μακαριότητάς σας στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι ικανοποιητική, γεμάτη σκοπό και πνευματική ικανοποίηση. Όλοι εμείς εδώ στην Αρχιεπισκοπή και σε όλη την Ομογένεια είμαστε στη διάθεσή σας για να κάνουμε αυτή την Πρώτη Αποστολική Επίσκεψη – που συμπίπτει με την Επέτειο της Εκλογής του Μακαριωτάτου – όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτήν την Αποστολική Επίσκεψη και για τις πολλές ευκαιρίες να ακούσουμε τον Μακαριώτατο. Σας καλωσορίζουμε με ανοιχτές αγκάλες και ανοιχτές καρδιές. Με απόλυτο σεβασμό και βαθύτατη ευλάβεια. Και με χαρμόσυνη προσμονή να λάβω την Αποστολική Σας Ευλογία», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, απονέμοντας στον Μακαριώτατο ειδική Αρχιεπισκοπική Εκατονταετηρίδα του Σπορέα. (Πλήρες παρατηρήσεις)

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο: «Άνοιξες την πόρτα της καρδιάς σου και με δέχθηκες σήμερα»δήλωσε. Παρέδωσε επίσης στον Σεβασμιώτατο αντίγραφο του καθεδρικού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο, το «όνειρο της ζωής μου» και ένα παράλληλο με τον ομώνυμο καθεδρικό ναό στο Φανάρι.

Στη συνέχεια, γυρίζοντας προς τους πιστούς, ο Μακαριώτατος είπε: «Θα έχω περισσότερη δύναμη γιατί θα θυμάμαι τα πρόσωπά σας, όλους αυτούς τους ευλογημένους ανθρώπους που είναι εδώ σήμερα. την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος; Σεβασμιότατε. οι Άρχων Πρεσβευτές; και όλες αυτές οι αναμνήσεις θα μου δώσουν δύναμη να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά του ιεραποστολικού μου έργου στην Αφρική».

Στη συνέχεια, πλήθος διορθοδόξων, οικουμενιστών και διαθρησκειακών ηγετών —πολλοί από τους οποίους παρευρέθηκαν και στη Δοξολογία— τίμησαν τον Πατριάρχη Θεόδωρο σε ειδικό γεύμα στην Αρχιεπισκοπή. Μεταξύ αυτών ήταν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Gabriele G. Caccia (Εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας στον ΟΗΕ), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Zachariah Mar Nicholovos (Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία της Μαλανκάρας), ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Anoushavan Tanielian (Αρμενική Ορθόδοξη Εκκλησία-Ιερά Έδρα Κιλικίας), Ο Σεβ. Επίσκοπος Paul Egensteiner (Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία στην Αμερική), ο Αιδ. Κύριλλος Αντώνιος (Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία), ο V. Rev. Fr. Gabriel Adde (Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία), και πλήθος εκπροσώπων από τη Συνέλευση των Επισκόπων, συμπεριλαμβανομένου του Παναγιωτάτου Επισκόπου Irinej.

Οι Ραβίνοι Joseph Potasnik και Diana Gerson (Συμβούλιο Ραβίνων της Νέας Υόρκης) και ο ραβίνος Noam Marans (AJC), καθώς και ο αιδεσιμότατος Mark Fowler (Κέντρο Διαθρησκειακής Κατανόησης Tanenbaum), η Αιδ. Chloe Breyer (Διαθρησκευτική Νέα Υόρκη) και ο σεβ. Παρευρέθηκε επίσης το Doyeon Park (Won Buddhist Manhattan).

Σήμερα, 7 Οκτωβρίου 2022, ο Μακαριώτατος αναμένεται να συναντηθεί με μέλη της Ομογένειας, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Φιλοπτώχου Εταιρείας Κυριών και των μαθητών και ενοριτών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Ο Μακαριώτατος θα παραστεί επίσης στην τελετή και το συμπόσιο του Βραβείου Νικολάου Ι. Μπούρα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκεται ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Επισκέφθηκε τα γραφεία της Ι.Α.Α.

Σχετικά Άρθρα

Ο 4ος κύκλος του “The Digital Gate IV: The Airport Innovation Challenge” ξεκινά!

Ο 4ος κύκλος του “The Digital Gate IV: The Airport Innovation Challenge” ξεκινά!

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 6 / 2022 , 3:29 από news_room Το πρόγραμμα «Ανοικτής Καινοτομίας» “THE DIGITAL GATE IV: The Airport Innovation Challenge” του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ξεκινά για τέταρτη φορά, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), αναζητώντας τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες […]

Τελέστηκε η κηδεία του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 2:30 από news_room Το «ύστατο χαίρε» στον Κωνσταντίνο Μίχαλο πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, ο οποίος έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή την Παρασκευή 6 Αυγούστου σε ηλικία 61 ετών, απηύθυναν σήμερα στην Αθήνα σύσσωμος ο επιμελητηριακός και επιχειρηματικός κόσμος, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου […]