19 °C Athens, GR
02/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Στην ορκωμοσία του Μητροπολιτικού Συμβουλίου του Νιου Τζέρσεϋ ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Στην ορκωμοσία του Μητροπολιτικού Συμβουλίου του Νιου Τζέρσεϋ ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 10 / 2022 , 20:54 από news_room

Στην ορκωμοσία του Μητροπολιτικού Συμβουλίου του Νιου Τζέρσεϋ ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Ως Πατριαρχικός Εφημέριος eίμαι στην ευχάριστη θέση να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να χορηγήσω τον Όρκο της Επιβεβαίωσης για την υπηρεσία σας στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο. Πριν κάνουμε τη διαβεβαίωση και τη δέσμευσή μας να υπηρετήσετε σε αυτό το Συμβούλιο, επιτρέψτε μου μια σύντομη προτροπή με αυτά τα πρώτα λόγια του σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου ξεκίνησε η ορκωμοσία του νέου Μητροπολιτικού Συμβουλίου του NJ.

Συνεχίζοντας ο σεβασμιώτατος είπε: Η Εκκλησία μας εδώ στην Αμερική αντιμετωπίζει τεράστιες ευκαιρίες και προκλήσεις. Αυτό το Συμβούλιο χρησιμεύει ως ένα όργανο οραματισμού για τη Μητρόπολη – ένα όργανο που κοιτάζει τον ιστό των ενοριών και των υπουργείων από την οπτική γωνία του πουλιού. Δηλαδή, εσείς είστε αυτοί που εμπιστεύονται να έχετε τη μεγάλη εικόνα για τη Μητρόπολη, καθώς και μια προοπτική που κοιτάζει προς το μέλλον που προετοιμάζεται για τα επόμενα χρόνια. Θυμηθείτε ότι σε αυτή την εκατονταετή χρονιά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας ως ηγετικής Μητρόπολης μας Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, τονίσαμε την Κληρονομιά , την Ανανέωση και κυρίως την Ενότητα . Κάθε μία από αυτές τις πτυχές έχει προκλήσεις και ευκαιρίες.

Η κληρονομιά αυτής της Μητρόπολης περιέχεται σε πολύ περισσότερα από τα όμορφα εκκλησιαστικά οικοδομήματα και εγκαταστάσεις που έχουν αποκτήσει οι κοινότητές μας. Η κληρονομιά βρίσκει την καρδιά της που χτυπά στις εκπαιδευτικές παραδόσεις της πίστης, της γλώσσας και του πολιτισμού, που μας διακρίνουν ως Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς. Ως εκ τούτου, θα προσβλέπω σε εσάς –το Μητροπολιτικό Συμβούλιο– για δημιουργικούς και καινοτόμους τρόπους για να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι μας – αυτοί που θα κληρονομήσουν τους κόπους των προγόνων τους – στηρίζονται στην πίστη μας, στον πολιτισμό μας και, ελπίζω, στη γλώσσα μας. Γιατί η γλώσσα μας είναι η Γλώσσα της Καινής Διαθήκης, η γλώσσα των Πατέρων, η γλώσσα της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας και η γλώσσα που μπορεί να τους συνδέσει με τις ρίζες τους πέρα ​​από τον ωκεανό. Η εκπαιδευτική αριστεία είναι μια πρόκληση, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τη ζωή τους και να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας.

Η ανανέωση σε όλη τη Μητρόπολη συνεπάγεται τις συντονισμένες προσπάθειες για να ζωντανέψει τη λειτουργική ρουτίνα των ενοριών μας. Ακούμε συχνά τη λέξη «ρουτίνα» και νομίζουμε ότι είναι κατά κάποιο τρόπο αρνητική. Αλλά η ρουτίνα δίνει βεβαιότητα, επιβεβαίωση και την ελευθερία να εξερευνήσει κανείς την πίστη του με έναν πολύ προσωπικό τρόπο. Καθώς ανανεώνουμε τις λατρευτικές μας εμπειρίες, σίγουρα θα αποκτήσουμε περισσότερους αναζητητές από την ευρύτερη κοινωνία, φιλέλληνες και φιλορθόδοξους, που αναζητούν τη Μεγάλη Χριστιανική Παράδοση της Αγίας Ορθοδόξου Πίστεώς μας. Ως μέλη του Συμβουλίου, παρακαλώ τον καθένα από εσάς να αφιερώσει τον χρόνο και την ενέργειά σας σε αυτήν την ανανέωση, για χάρη της Μητροπόλεως, της Αρχιεπισκοπής και, μάλιστα, του Πανοσιολογιωτού Οικουμενικού Πατριαρχείου μας.

Τέλος, αυτό το Συμβούλιο είναι ένα ορατό σύμβολο της Ενότητας αυτής της Μητροπόλεως – τόσο μέσα ως εκκλησιαστική οντότητα για τον εαυτό της, όσο και ως συνδετικός ιστός στην Αρχιεπισκοπή εθνικά, και μέσω της Αρχιεπισκοπής, στη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης. Η πιστότητα στην υπόθεση ολόκληρης της Εκκλησίας είναι απαραίτητη για την υπηρεσία σας σε αυτό το Συμβούλιο.

Γι’ αυτό, σας προσκαλώ τώρα να κάνετε τη διαβεβαίωσή σας, με τα χέρια σας στο Ιερό Ευαγγέλιο, και να δεσμευτείτε για τις υψηλότερες αξίες της πίστης μας και τη δόξα του Υψίστου Θεού μας.

Σχετικά Άρθρα

Στο Τζέρμιστον της Νότιας Αφρικής εόρτασε τα 67α γενέθλια του ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Στο Τζέρμιστον της Νότιας Αφρικής εόρτασε τα 67α γενέθλια του ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 11 / 2021 , 18:18 από news_room Ξεχωριστή η σημερινή ημέρα για την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρο Β΄, καθώς σήμερα εορτάζει την γενέθλιο επέτειό του. Ήταν 25 Νοεμβρίου του 1954, όταν ο κατά κόσμον Νικόλαος, ο μετέπειτα Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Θεόδωρος Β΄, αντίκρισε […]

Θάνος Μικρούτσικος «Τους προβολείς στήσε» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Θάνος Μικρούτσικος: «Τους προβολείς στήσε» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 11 / 2023 , 11:46 από news_room Μουσικές και τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που έχουν γραφτεί για το θέατρο θα πλημμυρίσουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 8:00 το βράδυ, σε μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα υπό τον τίτλο «Τους προβολείς στήσε». Μια ξεχωριστή βραδιά με μουσικές και τραγούδια του […]