16 °C Athens, GR
05/12/2022

Τελευταια Νέα
Πυρετώδεις οι διεργασίες ενόψει Αρχιεπισκοπικών – Την Δευτέρα οι εκλογικοί προκαταρκτικοί κατάλογοι σε ενορίες & κοινότητες Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στην Κωνσταντινούπολη Αθήνα: Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Συντάγματος (Φωτογραφίες) Νέα Υόρκη: Ο ανεπανάληπτος χριστουγεννιάτικος στολισμός του Dyker Heights (Φωτογραφίες) Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών (Φωτορεπορτάζ) Ο πρώην Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος στο Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στη Μελβούρνη, από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Αρχιεπισκοπικές Εκλογές: Ενημέρωση εκλογέων για τους προκαταρκτικούς καταλόγους Μεθέορτος Εσπερινός & Ιερά Λιτάνευση της προστάτιδος του Πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη (Φωτορεπορτάζ) Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης για την Εορτή της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγ. Βαρβάρας Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην Δάφνη Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην Καλογραίζα Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις φημολογίες περί ανάμιξης του στις Αρχιεπισκοπικές της Εκκλησίας της Κύπρου Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Τριήμερο εθνικό πένθος στη ΛΔ του Κονγκό μετά τη σφαγή αμάχων Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Σταμάτης Κόκοτας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 10 / 2022 , 23:24 από news_room

Απεβίωσε τα ξημερώματα ο μεγάλος τραγουδιστής – Νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία

Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικία 85 ετών.

Ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ασκπληπιείο της Βούλας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο σήμερα τα ξημερώματα κατέληξε έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Γεννήθηκε το 1937 ενώ στα 60’s και τα 70’s είχε σημαντική παρουσία στην ελληνική δισκογραφία καθώς συνεργάστηκε με σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Ο Σταμάτης Κόκοτας άφησε πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη με τα τραγούδια του. Το «Όνειρο απατηλό» και το «γιε μου» που έγραψε για τον Αλέξανδρο Ωνάση, είναι μερικά από τα σπουδαία του τραγούδια που αγαπήθηκαν από γενιές ολόκληρες Ελλήνων και Ελληνίδων.

Ο Σταμάτης Κόκοτας στην Καθημερινή είχε δηλώσει για τα πρώτα του μουσικά βήματα ότι η πορεία στο τραγούδι άρχισε για εκείνον στο Παρίσι όπου πήγε να σπουδάσει ιατρική όπως ήθελε η οικογένειά του, αλλά κατέληξε να τραγουδά σε καμπαρέ. Χαρακτηριστικά είπε πώς: «Ο πατέρας ήταν γιατρός και η μητέρα τραπεζικός. Εμένα με κέρδισε το τραγούδι». Ακολούθησε η τηλεόραση, όμως ο Σταύρος Ξαρχάκος είχε άλλα σχέδια για εκείνον και τον έπεισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Εκανα και πολλή τηλεόραση. Δίπλα σε μεγάλους σαν τον Αζναβούρ, τον Ζιλμπέρ Μπεκό κ.ά. Αλλά και στην Ιταλία με τον Τζιάνι Μοράντι. Ελειψα οκτώ χρόνια. Η δουλειά πήγαινε πολύ καλά, ήμουν πανευτυχής, ήθελα να μείνω. Αλλά ο Σταύρος Ξαρχάκος, στον οποίο οφείλω πολλά, με είδε εκεί και μου πρότεινε να γυρίσω στην Ελλάδα. Στη Γαλλία βρήκα και τον Μίκη. Επειτα στην Ελλάδα ήταν να τραγουδήσω ένα έργο του, τελικά το είπε μια άλλη κυρία. Το μπαμ έγινε πράγματι το 1966 με τον Σταύρο και το “Ενα μεσημέρι”. Επειτα το “Ονειρο απατηλό” του Καλδάρα και πόσα ακόμη».

Η λατρεία του Σταμάτη Κόκοτα για τα αυτοκίνητα:

Πέρα από το τραγούδι ο Σταμάτης Κόκοτας είχε μεγάλη αδυναμία και στα γρήγορα και πολυτελή αυτοκίνητα και οι φωτογραφίες του ως οδηγού αγώνων φιγουράριζαν στα πρωτοσέλιδα. «Μου άρεσε το αυτοκίνητο, η ταχύτητα, έπαιξα όσο ήθελα, τώρα ούτε το καβαλάω». Είχε, όντως, και Ρολς Ρόις; «Βέβαια είχα, την έδωσα. Και άλογα είχα. Εγώ και ο Μπάρλος. Ο Στράτος (σ.σ. Διονυσίου) ακολούθησε πολύ αργότερα. Είχε κάτι λίγα». Εμεινε κάτι απ’ όλα αυτά, αποταμίευσε; «Εντάξει καλά είμαστε, υπάρχουν χειρότερα για να μην αναφέρω τα κατώτατα».

Η λατρεία του Σταμάτη Κόκοτα για τα αυτοκίνητα

Η δισκογραφία του Σταμάτη Κόκοτα: 

1966 – Ένα μεσημέρι (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1967 – Όνειρο απατηλό
1968 – Κόκοτας
1968 – Κάποιο Καλοκαίρι (μουσική Δήμος Μούτσης)
1968 – Επιλογή
1968 – Χρώματα (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1969 – Ένα Χαμόγελο (μουσική Δήμος Μούτσης)
1969 – Κόσμε Αγάπη Μου (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1969 – Μαζί με τον Σταμάτη
1970 – Ξαρχάκος + Κόκοτας (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1971 – Χαλάλι σου ζωή (μουσική Λυκούργος Μαρκέας)
1971 – Σταμάτης Κόκοτας
1972 – Μικρές ώρες (μουσική Γιώργος Κατσαρός)
1972 – 4-5-3 (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
1972 – 12 Φύλλα της καρδιάς
1973 – Μέρες αγάπης (μουσική Γιάννης Σπανός)
1973 – Διαδρομή (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
1973 – Νο 4
1973 – Τα ωραία του Τσιτσάνη (μουσική Βασίλης Τσιτσάνης)
1973 – Παλιά μεράκια
1974 – Νο 5 – Εγώ και ο έρωτας
1974 – Συναναστροφές (μουσική Αντώνης Κατινάρης)
1975 – Μια ζωγραφιά (μουσική Χάρης Λυμπερόπουλος)
1975 – Θα συναντηθούμε (μουσική Βαγγέλης Πιτσιλαδής)
1977 – Τελευταία νύχτα (μουσική Απόστολος Καλδάρας)
1978 – Θα σου χρωστώ (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
1979 – Με αγάπη Σταμάτης
1980 – Το διάταγμα… και άλλα (μουσική Γιώργος Ζαμπέτας)
1980 – Ο Σταμάτης Κόκοτας τραγούδα για όλους Απόστολο Καλδάρα
1983 – Για πάντα
1984 – Καρδιά παραπονιάρα
1985 – Τσιτσάνης-Θεοδωράκης-Κόκοτας– Ανέκδοτα τραγούδια
1987 – Κάθε τραγούδι μου για σένα
1988 – Ένας καλεσμένος
1989 – Ευτυχώς υπάρχουν και τα όνειρα
1990 – Θα μείνει η αγάπη μας
1993 – Οι διπλοπενιές
1994 – Για σας τα διάλεξα
2002 – Αυτά που ήθελα να πω
2002 – Μια ζωή…(μουσική Ανδρέας Καραγιαννόπουλος)
2003 – Τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη
2003 – Τραγουδά Γιώργο Μητσάκη
2019- Όλα για μένα είσαι εσύ

Συλλυπητήριο μήνυμα της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού:

Πληροφορούμενη την είδηση της απώλειας του Σταμάτη Κόκοτα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα της φωνής του, την ευγένεια και τον επαγγελματισμό του, ο Σταμάτης Κόκοτας αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο στην ελληνική μουσική, καθώς ερμήνευσε όλους τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς. Η δισκογραφία του αποτελεί ανθολογία της ελληνικής μουσικής του 20ού αιώνα, καθώς περιλαμβάνει τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Ξαρχάκου, Σπανού, Καλδάρα, Χατζηνάσιου και πολλών ακόμη σημαντικών συνθετών. Έκανε μια σπουδαία καριέρα και ήταν ίσως ο πρώτος Έλληνας τραγουδιστής, που με το έργο του, τη σταθερή του πορεία, την αναγνώριση από τους συναδέλφους του και την αγάπη του κόσμου, έδειξε ότι η καλή μουσική είναι μία, χωρίς διαφορετικά είδη. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως είχε πει και ο ίδιος, ο Σταμάτης Κόκοτας κυνήγησε την αγάπη του κόσμου και την κέρδισε. “ Το μυστικό της επιτυχίας μου ήταν ότι έδινα την ψυχή μου στο τραγούδι. Όπου πήγα, άφησα τη σφραγίδα μου: την ερμηνεία”, είχε πει, και όντως ο Σταμάτης Κόκοτας, με τη χαρακτηριστική φωνή και την ιδιαίτερη ερμηνευτική του προσέγγιση έγραψε ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Μέσα από τις συνεργασίες του με τον Ξαρχάκο, τον Μούτση, τον Ζαμπέτα, τον Καλδάρα, τον Θεοδωράκη και πολλούς άλλους, συντρόφευσε με τα τραγούδια του γενιές Ελλήνων και αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της νυχτερινής Αθήνας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μόρφου Νεόφυτος: «Ο Προφητάναξ Δαβίδ και ἡ δύναμις του Ψαλτηρίου»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 31 / 1 / 2021 , 13:27 από news_room Παρακολουθήστε την ΙΓ΄ Πνευματικὴ σύναξη διαλόγου μὲ τὸν Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο «Ἀνάβοντας τὸν ἀναπτήρα τῶν ἁγίων», ποὺ πραγματοποιήθηκε στὶς 27 Ἰανουαρίου, 2021 στὸ ἱερὸ παρεκκλήσιο τοῦ Ἁγίου Νικηφόρου τοῦ Λεπροῦ  τῆς κοινότητος Περιστερώνας τῆς μητροπολιτικῆς περιφερείας Μόρφου. […]

Λαμπρός ο Εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ναυκράτιδος - Adologala.gr

Λαμπρός ο Εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ναυκράτιδος – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 7 / 2022 , 16:03 από news_room Λαμπρός ο Εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ναυκράτιδος – Adologala.gr Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυκράτιδος, στην συνοικία Camp Cesar της Αλεξανδρείας, τελέσθηκε το πρωί της 27ης Ιουλίου 2022, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί […]

Pin It on Pinterest