23 °C Athens, GR
28/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τζορτζ Τσούνης: Επισκέφθηκε το Άγιον Όρος μαζί με στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ Οι “Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου” στην Αθήνα – Τα μηνύματα για Ορθοδοξία, Τουρκία και Ουκρανία Αρμενία: Ο αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν, αποποιήθηκε τα ιερατικά καθήκοντά του για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως: «Προσδίδοντας κύρος σε ένα Κράτος-αρωγό, προάγουμε το κοινωνικό μας μοντέλο» Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Ορθοδοξία καλείται σήμερα να λειτουργήσει ως θετική πρόκληση στον σύγχρονο κόσμο» Εξαιρετικά ενδιαφέρον webinar από την VHL Family Alliance Greece για τον Σποραδικό και κληρονομούμενο καρκίνο του νεφρού Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. κ. Μακαρίου για την Εβδομάδα Εθνικής Συμφιλιώσεως Την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αποστόλου Ανδρέα Windsor επισκέφτηκε o Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό των Αθηνών

Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Νεομαρτύρων

Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 30 / 10 / 2022 , 18:00 από news_room

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου των εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Ναό τους που δεσπόζει στο κέντρο της πόλεως Ρεθύμνης, όπου και φυλάσσονται, ως ο πολυτιμότερος θησαυρός της τοπικής μας Εκκλησίας, οι Τίμιες Κάρες τους.

Το εσπέρας της Τετάρτης 26ης Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος τέλεσε τον προεόρτιο Εσπερινό μετά του Παρακλητικού Κανόνος προς τους Αγίους Τέσσερις Νεομάρτυρες.

Το εσπέρας της παραμονής της Εορτής, Πέμπτης 27ης Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος, μετά πλήθους κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πλήθους του λαού, υπεδέχθη το πρώτον από της νέας αυτού θέσεως τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής των Αγίων.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προσεφώνησε με θερμούς λόγους αγάπης και σεβασμού τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, τον επί δωδεκαετίαν όλην αρχιερατεύσαντα στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, και ευχήθηκε οι Άγιοι Τέσσερις Μάρτυρες να παραμένουν εσαεί προστάτες, έφοροι και πρεσβευτές υπέρ αυτού και της εκκλησιαστικής αυτού διακονίας στο έργο της Αγίας μας Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος στην αντιφώνησή του εξέφρασε τη χαρά του, διότι ευρίσκεται, για μία ακόμη φορά, σε τόπο γνώριμο, μαζί με πρόσωπα οικεία, και ευχαρίστησε τον Θεόν για όλες τις δωρεές και τις ευεργεσίες Του, προτρέποντας και παρακαλώντας όλους τους ανθρώπους να είναι συνδεδεμένοι με τους Αγίους Τέσσερις Νεομάρτυρες, οι οποίοι είναι ανύστακτοι πρεσβευτές στο Θρόνο του Θεού για όλους. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την πρόσκληση να παρίσταται εφέτος στην Πανήγυρι από της θέσεως της νέας εκκλησιαστικής του διακονίας και του ευχήθηκε πολύκαρπη και καλλίκαρπη Αρχιερατεία εις δόξαν Θεού και έπαινον της Εκκλησίας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, Παρασκευής 28ης Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και ακολούθως τέλεσε την Θεία Λειτουργία της Πανηγύρεως, πλαισιούμενος υπό πλήθους κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στις Ιερές Ακολουθίες μετείχε και ο νέος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νήφων Βασιλάκης, τον οποίο ο Μητροπολίτης μας καλωσόρισε με θερμούς λόγους, μνημονεύοντας την πολυετή συνεργασία τους στα Συνοδικά Σέκρετα της Εκκλησίας Κρήτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων τελέσθηκε η Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου της πόλεως Ρεθύμνης και στη συνέχεια η καθιερωμένη Παρέλαση με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Στις ανωτέρω τελετές παρέστησαν ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, εξοχώτατος κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι Βουλευτές Ρεθύμνου κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης και κ. Ανδρέας Ξανθός, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι επικεφαλής των τοπικών Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γεώργιος Κοντάκης, Αντιπρυτάνεις και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων του τόπου.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και η καθιερωμένη Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων στους δρόμους της πόλεως Ρεθύμνης. Κατά τον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ενώ στη Λιτάνευση έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος.

Μετά το πέρας της Λιτανεύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, από τα προπύλαια του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών της Κρήτης, τους τοπικούς Άρχοντες, τους παραδοσιακούς συλλόγους και τοπικούς φορείς και εν γένει προς όλους όσοι συμμετείχαν στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Πανηγύρεως, εκφράζοντας έτσι την τιμή προς τους Αγίους μας, αλλά και προς τον τόπο μας και τους ευγενείς και αρχοντικούς ανθρώπους του.

Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη των Ρεθυμνιωτών Μαρτύρων στη Κρήτη

Σχετικά Άρθρα

Το έθιμο της Άγιοβασιλόπιτας

Το έθιμο της Άγιοβασιλόπιτας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 1 / 2023 , 14:22 από news_room Κείμενο του σεβ. Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ για το έθιμο της Αγιοβασιλόπιτας Ἀγαπητοί μου, Ἕνα ἀπό τά πιό ἀγαπητά ἔθιμα τοῦ χρόνου εἶναι ἡ κοπή τῆς Βασιλόπιτας, τῆς Ἁγιοβασιλόπιτας, ὅπως πρέπει νά τήν ἀποκαλοῦμε, ἡ ὁποία συνδέεται ἄμεσα μέ τή μεγάλη μορφή […]

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και δέκα αγνοούμενοι σε ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε Κουβανούς μετανάστες

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 5 / 2021 , 1:29 από news_room Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε το πλοιάριο που μετέφερε Κουβανούς μετανάστες στα ανοιχτά της Φλόριντας και η αμερικανική ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό δέκα αγνοουμένων, ανέφεραν οι αρχές. «Η ακτοφυλακή διέσωσε οκτώ ανθρώπους και ανέσυρε δύο πτώματα από τη […]