16 °C Athens, GR
05/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πλήθος εκδηλώσεων για την Αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Μητρόπολη Λέρου Η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη Γεωργία Καρασιώτου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Με επιτυχία η παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ. Παντοκράτορος στην Αθήνα Τελέστηκε η κηδεία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αντρέα Στυλιανού Το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να αποφασίσει τη Δευτέρα εάν ο Τραμπ μπορεί να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του 2024 Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Χειροτονία Επισκόπου Ιππώνος Στεφάνου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Καϊρο της Αιγύπτου Χειροτονία νέου Διακόνου Δημητρίου Λεονταράκη στον Άγιο Βασίλειο Πειραιώς Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών o Μητροπολίτης Κηφισίας Ιερατική Σύναξη κληρικών Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως

Κίνα: Εγκρίθηκε ένας νέος νόμος για την προστασία των γυναικών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 11 / 2022 , 0:50 από news_room

Η Κίνα ενέκρινε σήμερα έναν νόμο που αποσκοπεί να δώσει μεγαλύτερη προστασία στις γυναίκες απέναντι στις διακρίσεις λόγω φύλου και στη σεξουαλική παρενόχληση, μερικές ημέρες αφότου το νομοσχέδιο κατατέθηκε στο ανώτατο νομοθετικό σώμα της χώρας έπειτα από μια τρίτη αναθεώρηση και εκτεταμένη δημόσια συμμετοχή.

Ο νόμος έρχεται σε μια περίοδο όπου ακτιβιστές εκφράζουν ανησυχία σχετικά με την αυξανόμενη κυβερνητική ρητορική για την αξία των παραδοσιακών ρόλων των γυναικών και αυτό που ορισμένοι θεωρούν ως οπισθοδρόμηση για τα δικαιώματα των γυναικών και πιο περιοριστικές απόψεις για την άμβλωση.

Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιο βαθμό αυτές οι πιο συντηρητικές απόψεις θα αντανακλώνται στον νέο νόμο. Λεπτομέρειες για τον νόμο πέρα από την έγκρισή του δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια που αλλάζει ο νόμος για την προστασία των γυναικών. Με τίτλο “Νόμος για την Προστασία των Δικαιωμάτων και των Συμφερόντων των γυναικών” ο νόμος κατατέθηκε στη Μόνιμη Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC) την Πέμπτη. Το NPC ανακοίνωσε την έγκριση του νόμου στον ιστότοπό του.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν στείλει εισηγήσεις για το τι ήθελαν να δουν στη νομοθεσία, ανέφερε το NPC στον ιστότοπό του.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua δήλωσε την Πέμπτη πως ο νόμος “ενισχύει την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μη προνομιούχων ομάδων όπως οι φτωχές, οι ηλικιωμένες γυναίκες και οι γυναίκες με αναπηρία”.

Σύμφωνα με το Xinhua, οι εργοδότες θα είναι υπόλογοι αν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των γυναικών στην εργασία και στην κοινωνική ασφάλιση παραβιαστούν, ενώ η παρεμπόδιση της διάσωσης γυναικών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων ή απαγωγής θα ορίζεται ως αδίκημα.

Η ευθύνη των τοπικών αρχών για τη διάσωση γυναικών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων ή απαγωγής θα προσδιοριστεί επίσης, ανέφερε το Xinhua.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο νωρίτερα φέτος και δείχνουν μια γυναίκα δεμένη με αλυσίδες προκάλεσαν κατακραυγή και δημόσια συζήτηση για την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων, ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές όπου τέτοιες περιπτώσεις καταγράφονται εδώ και χρόνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Φωτογραφία: Αρχείο adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 11 / 2023 , 4:58 από news_room Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου 2023. H επίσημη υποδοχή της οποίας έτυχε αντανακλά την αναβάθμιση της συνεργασίας των χωρών μας στους τομείς άμυνας και ασφάλειας, καθώς και […]

France switches to the vaccination pass

Ακυρώνει την υποχρέωση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από τις 2 Φεβρουαρίου 2022 η Γαλλία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 1 / 2022 , 23:28 από news_room ΓΑΛΛΙΑ – Αντριέ Φιλόν | Στις 24 Ιανουαρίου – η Γαλλία αλλάζει μια για πάντα – από το δελτίο υγείας στο πάσο εμβολιασμού. Ενώ η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει υψηλά καθημερινά κρούσματα Covid-19, η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει το υγειονομικό πάσο για πρόσβαση σε […]