37 °C Athens, GR
17/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Αφίχθη στην Ρουάντα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄

patriarxis_alexandrias_rouanta_africa_theodoros_adologala_news_nea_enimerosi_orthodoxia_ekklisia (1)

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 30 / 10 / 2022 , 9:10 από news_room

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, η Ρουάντα υποδέχτηκε για πρώτη φορά τον Πνευματικό της Πατέρα Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο τον Β’.

Ο Μακαριώτατος αφίχθη στο διεθνές Αεροδρόμιο του Κιγκάλι, πρωτεύουσα της Ρουάντα νωρίς το μεσημέρι.

Στο αεροδρόμιο τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης, Μπουρούντι και Ρουάντας, κ. Ιννοκέντιος, η Εξοχοτάτη Πρέσβης της Αιγύπτου κ.Rania El Banna, η Ερίτιμος Πρόξενος της Αιγύπτου κ.Madona Magdy Mikhail καθώς και διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών εκπροσωπώντας τον Προέδρο της Δημοκρατίας της Ρουάντας κ.Paul Kagame.

Επίσης στην υποδοχή παρευρέθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Καμπάλας, κ. Ιερώνυμος και Κανάγκας, κ. Χαρίτων και οι Θεοφ. Επαρχιούχοι Επίσκοποι Νιέρι, κ.Νεόφυτος, Τζίντας, κ. Σιλβεστρος και Γκούλου, κ. Νεκτάριος, ο κλήρος και ο πιστός λαός του Θεού που επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο.

Ο Μακαριώτατος συγκινημένος, αναφέρθηκε στο σημαντικό γεγονός της πρώτης επισήμου επισκέψεως Αλεξανδρινού προκαθήμενου, στην Ρουάντα και για την χαρά να βρεθεί ανάμεσα στα πνευματικά του αναστήματα που είναι οι Αφρικανοί Αρχιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Το βράδυ παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε η Εξοχοτάτη κ. Πρέσβης της Αιγύπτου συνοδεία των Αρχιερέων του Θρόνου στην Πρεσβευτική κατoικία.

patriarxis_alexandrias_rouanta_africa_theodoros_adologala_news_nea_enimerosi_orthodoxia_ekklisia (1) patriarxis_alexandrias_rouanta_africa_theodoros_adologala_news_nea_enimerosi_orthodoxia_ekklisia (1) patriarxis_alexandrias_rouanta_africa_theodoros_adologala_news_nea_enimerosi_orthodoxia_ekklisia (1) patriarxis_alexandrias_rouanta_africa_theodoros_adologala_news_nea_enimerosi_orthodoxia_ekklisia (1) patriarxis_alexandrias_rouanta_africa_theodoros_adologala_news_nea_enimerosi_orthodoxia_ekklisia (1)

Σχετικά Άρθρα

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΝ ΣΧΟΛΗΝ

Η Εορτή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Πατριαρχική Σχολή της Αγίας Σιών – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 10 / 2021 , 15:56 από news_room Η Εορτή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Πατριαρχική Σχολή της Αγίας Σιών – Adologala.gr Τό ἀπόγευμα τῆς Πέμπτης, 15ης /28ης Ὀκτωβρίου 2021, ἔλαβε χώραν σχολική τελετή εἰς μνήμην καί τιμήν τῆς ἐθνικῆς ἐπετείου τῆς 28ης Ὀκτωβρίου 1940 εἰς τήν Πατριαρχικήν Σχολήν τῆς Ἁγίας Σιών. […]

Υπογραφή μνημονίου συναντίληψης Κύπρου-Ελλάδας υπέγραψαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό

Υπογραφή μνημονίου συναντίληψης Κύπρου-Ελλάδας υπέγραψαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 6 / 2022 , 12:33 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας με τον οποίον υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου – Ελλάδας Στις εξαίρετες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι […]