25 °C Athens, GR
25/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες της εποχής ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026

Αντιμέτωπα με τον οξύ υποσιτισμό πάνω από μισό εκατομμύριο μικρά παιδιά στη Σομαλία

Αντιμέτωπα με τον οξύ υποσιτισμό πάνω από μισό εκατομμύριο μικρά παιδιά στη Σομαλία

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 9 / 2022 , 21:13 από news_room

Ο αριθμός των μικρών παιδιών στη Σομαλία που αντιμετωπίζουν σοβαρό οξύ υποσιτισμό έχει αυξηθεί ξεπερνώντας το μισό εκατομμύριο-ένα επίπεδο υψηλότερο σε σχέση με εκείνο του λιμού του 2011 στη διάρκεια του οποίου δεκάδες χιλιάδες παιδιά πέθαναν-ανακοίνωσαν σήμερα υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών.

“Έχουμε πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά αντιμέτωπα με θάνατο που μπορεί να προληφθεί. Είναι ένας εφιάλτης σε αναμονή”, είπε ο Τζέιμς Έλντερ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά, της UNICEF, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη προσθέτοντας ότι ο αριθμός αυτός δεν έχει καταγραφεί σε καμία χώρα αυτό τον αιώνα.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει ότι τμήματα της Σομαλίας θα πληγούν από λιμό μέσα στους επόμενους μήνες καθώς η περιοχή του Κέρατος της Αφρικής αντιμετωπίζει για πέμπτη συναπτή χρονιά ξηρασία.

Το 2011 ο λιμός στη Σομαλία είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 250.000 ανθρώπους, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά ήταν παιδιά.

Υπάρχουν πάνω από 513.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών που αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσουν σοβαρό οξύ υποσιτισμό, είπε ο Έλντερ, που σημαίνει ότι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ασθένειες όπως ιλαρά, ελονοσία και χολέρα οι οποίες εξαπλώνονται στη χώρα.

Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 33% στον αριθμό των παιδιών που κινδυνεύουν από τον Ιούνιο.

Η UNICEF δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι περισσότερα από 700 παιδιά έχουν πεθάνει σε κέντρα σίτισης όλης της χώρας.

Όπως είπε ο Έλντερ, πολλά από αυτά τα κέντρα βρίσκονται στο μέγιστο της χωρητικότητάς τους και βρέφη λαμβάνουν θεραπεία στο πάτωμα.

“Υπάρχουν παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς θεραπεία, που κινδυνεύουν να πεθάνουν μέσα σε λίγες ώρες”, προειδοποίησε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, ο Πέτερ Μάουρερ, έκανε σήμερα έκκληση για ταχύτερη δράση από την διεθνή κοινότητα επισημαίνοντας ότι μέχρι να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον υποσιτισμό στη Σομαλία θα έχουν ήδη πεθάνει υπερβολικά πολλοί άνθρωποι.

Ο Φραντσέσκο Ρόκο, ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου απηχεί τις ανησυχίες του Μάουρερ προειδοποιώντας ότι περί τις 24 χώρες της Αφρικής αντιμετωπίζουν την σοβαρότερη κρίση υποστιτισμού εδώ και δεκαετίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Όμιλος Vodafone αναγνωρίστηκε από το CDP για την επίδοση του στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην εταιρική διαφάνεια

Όμιλος Vodafone αναγνωρίστηκε από το CDP για την επίδοση του στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην εταιρική διαφάνεια

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 31 / 1 / 2026 , 14:23 από news_room Ο Όμιλος Vodafone αναγνωρίστηκε για ακόμη μία χρονιά από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό CDP για την ηγετική του επίδοση στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην εταιρική διαφάνεια, λαμβάνοντας βαθμολογία ‘A’. Η διάκριση αυτή κατατάσσει τη Vodafone στην ετήσια “A List” του CDP, που […]

Κύπρος: Παραλήφθηκαν τα ειδικά ψυγεία για την αποθήκευση των εμβολίων της Pfizer-BioNTech

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 12 / 2020 , 4:28 από news_room Παραλήφθηκαν και τοποθετήθηκαν σήμερα τα ειδικά ψυγεία για την αποθήκευση των εμβολίων της Pfizer-BioNTech. Λόγω των ειδικών συνθηκών φύλαξης των εμβολίων στους -75°C, το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την παρασκευάστρια εταιρεία, προχώρησε στην αγορά δύο […]