Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνελήφθησαν 4 άτομα που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα Πεντηκοστή με τα μέλη της διεθνούς θεολογικής επιτροπής διαλόγου στην Αλεξάνδρεια Ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Ρουμανίας Δανιήλ: Οι δεσμοί με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρούνται εδώ και αιώνες «Η μάνα μας η Ορθόδοξος Εκκλησία» Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στους Αγίους Τόπους Η εορτή της Πεντηκοστής στην «πόλη των εκκλησιών» ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Απόψεις: Έκλεισαν τα καφενεία για τους μεσήλικες και χάθηκαν οι προεκλογικές συζητήσεις – Freddo Espresso και στα 90! Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο Ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο – Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης

Το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου – 8 Σεπτεμβρίου

Το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 9 / 2022 , 11:49 από news_room

Σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Σήμερα γεννάται η δόξα και το κήρυγμα των Προφητών. Με τη γέννησή της η Μαριάμ ανατρέπει την κατάρα της στειρότητας. Η πρώην άγονη χώρα και η πρώην στείρα Άννα τίκτει θαυματουργικά την καρποφόρα γη, τη θεόπαιδα και τροφό της ζωής μας. Τα σπλάχνα της Θεοτόκου δέχονται τον ουράνιο Άρτο, το Λυτρωτή και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Η εορτή της Γεννήσεως της Παναγίας έχει ιδιαίτερη θέση στο εορτολόγιο της Εκκλησίας μας. Αν η πρώτη γυναίκα, η Εύα, με την ανυπακοή της, μαζί με τον Αδάμ οδήγησαν την ανθρωπότητα εκτός του Παραδείσου και στο θάνατο, η υπακοή της Παναγίας μας στο θέλημα του Θεού, μάς ανακάλεσε από τη δουλεία και μας οδήγησε στην Ανάσταση της ανθρωπίνης φύσεως στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού και κατά συνέπεια οδήγησε στη σωτηρία ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Οι ενάρετοι Ιωακείμ και Άννα προσεύχονταν καθημερινά να αποκτήσουν ένα παιδί. Ο Θεός εισάκουσε τις προσευχές τους και έκανε πραγματικότητα το αίτημά τους: τους αξίωσε να φέρουν στον κόσμο την Υπεραγία Θεοτόκο, τη γυναίκα που έμελλε να γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου.

Μαζί με τους δίκαιους Ιωακείμ και Άννα χαίρονται και όλοι οι πιστοί. Και τούτο διότι η Μητέρα της ζωής, καθαρισθείσα δια του Αγίου Πνεύματος από το προπατορικό αμάρτημα, το οποίο κληρονόμησε από τους γονείς της, με τον Άχραντο τόκο της, έφερε τη χαρά, έλυσε την κατάρα και το σκοτάδι τής αμαρτίας και απάλλαξε από τη φθορά το ανθρώπινο γένος, λυτρώνοντάς το από το θάνατο.

«Σήμερον τῆς παγκοσμίου χαρᾶς τὰ προοίμια· σήμερον ἔπνευσαν αὖραι, σωτηρίας προάγγελοι· ἡ τῆς φύσεως ἡμῶν διαλέλυται στείρωσις· ἡ γὰρ στεῖρα μήτηρ δείκνυται, τῆς παρθενευούσης μετὰ τόκον τοῦ κτίσαντος, ἐξ ἧς τὸ ἀλλότριον οἰκειοῦται ὁ φύσει Θεός, καὶ τοῖς πλανηθεῖσι διὰ σαρκὸς σωτηρίαν ἀπεργάζεται, Χριστὸς ὁ φιλάνθρωπος, καὶ λυτρωτὴς τῶν ψυχῶν ἡμῶν» (Ἰδιόμελα τῆς Θεοτόκου, Στεφάνου Ἁγιοπολίτου. Ἦχος πλ. β’).

Αυτή τη λύτρωση ευχόμαστε να απολαύσει και το πολύπαθο νησί μας, σε συνθήκες ελευθερίας και ειρήνης, που σε κάθε περιοχή τιμά το γενέθλιο της Θεοτόκου, με κορυφή την πανηγυρίζουσα Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας του Κύκκου.

Η σκέψη σήμερα φτερουγίζει στις κατεχόμενες εκκλησίες μας στον Τράχωνα, το Γερόλακκο, το Τραχώνι της Κυθρέας, τα Γέναγρα και σε όλους τους ναούς μας όπου τιμάται ιδιαίτερα το Γενέσιον της Θεοτόκου.

Προσευχή μας η Παναγία μας να μας θωρακίζει, μαζί με τη συμμετοχή μας στα Άχραντα Μυστήρια, τη μετάληψη του Αναστημένου Σώματος και Αίματος του Υιού της και Θεού μας, από θλίψεις και ασθένειες, συμβουλευόμενοι, με σύνεση και νου, των επιστημόνων μας ιατρών.

Σχετικά Άρθρα

Επίσκοπος Χαριουπόλεως εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης π. Πρόχορος Αναστασιάδης – Το Βιογραφικό του

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 8 / 2021 , 14:14 από news_room Το σώμα της Ιεράς και Αγίας Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη π.Πρόχορο Αναστασιάδη επίσκοπο Χαριουπόλεως. Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος: Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος (κατά κόσμον, Παναγιώτης Αναστασιάδης) γεννήθηκε στο Σύδνεϋ το έτος […]

Εγκαινιάστηκε η 6η Freskon από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά

Εγκαινιάστηκε η 6η Freskon από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 5 / 2022 , 13:25 από news_room Επανεκκίνηση για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών Την ουσιαστική στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών Freskon εξέφρασε απόψε από το βήμα των εγκαινίων της έκθεσης ο υπουργός, κ. […]

Pin It on Pinterest