16 °C Athens, GR
05/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πλήθος εκδηλώσεων για την Αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Μητρόπολη Λέρου Η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη Γεωργία Καρασιώτου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Με επιτυχία η παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ. Παντοκράτορος στην Αθήνα Τελέστηκε η κηδεία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αντρέα Στυλιανού Το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να αποφασίσει τη Δευτέρα εάν ο Τραμπ μπορεί να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του 2024 Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Χειροτονία Επισκόπου Ιππώνος Στεφάνου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Καϊρο της Αιγύπτου Χειροτονία νέου Διακόνου Δημητρίου Λεονταράκη στον Άγιο Βασίλειο Πειραιώς Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών o Μητροπολίτης Κηφισίας Ιερατική Σύναξη κληρικών Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως

Συνεχίζεται η προσκυνηματική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων στην Πάφο

Συνεχίζεται η προσκυνηματική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων στην Πάφο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 9 / 2022 , 20:45 από news_room

Την Τρίτη, 27.09.2022, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας επισκέφθηκε τον ιστορικό Ναό της Αγίας Παρασκευής του 9ου αιώνα στη Γεροσκήπου και το παρακείμενο βυζαντινό μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου.

Κατόπιν, στην Πάφο τον Άγιο Θυατείρων υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Ακολούθησε επίσκεψη στη βιβλιοθήκη και το Συνοδικό της Μητροπόλεως. Ο Άγιος Πάφου παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και της συνοδείας του, στο οποίο παρακάθησε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

Το απόγευμα καθ’ οδόν για την Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου, ο Σεβασμιώτατος στάθμευσε με τη συνοδεία του στο πατρικό του Μακαριωτάτου στην Τάλα, όπου τον υποδέχθηκε η αδελφή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και τον ξενάγησε στο νέο Ναό του Σωτήρος Χριστού της κοινότητας.

Στη Μονή Αγίου Νεοφύτου, τον Άγιο Θυατείρων υποδέχθηκε ο καθηγούμενος, Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος με τα μέλη της Αδελφότητας. Μετά από ένα μοναστηρικό κέρασμα, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού, πλαισιωμένος από το Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, και τους Επισκόπους Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβο, Αρσινόης κ. Παγκράτιο, Χύτρων κ. Λεόντιο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Θεοφιλέστατος καθηγούμενος κ. Λεόντιος προσφωνώντας καλωσόρισε τον Άγιο Θυατείρων στην ιστορική Μονή του Αγίου Νεοφύτου και του ευχήθηκε μαζί με τη συνοδεία του να έχουν ευχάριστη παραμονή και τις υπόλοιπες μέρες του προσκυνηματικού προγράμματός τους στη νήσο μας. Ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας να εύχεται για τη σωτηρία της Κύπρου και την απελευθέρωση των εδώ και σχεδόν μισό αιώνα κατεχόμενων από τα τουρκικά στρατεύματα 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων ευχαρίστησε τον καθηγούμενο και την αδελφότητα της Μονής για την υποδοχή. Δεν παρέλειψε ακόμη μια φορά να ευχαριστήσει το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την πρόσκληση και τη φιλοξενία για μια εβδομάδα μαζί με τη συνοδεία του στα αγιασμένα χώματα της μακαρίας Νήσου Κύπρου, όπου έζησαν όσιοι και μάρτυρες της Πίστεως, μεταξύ των οποίων ένας μεγάλος Όσιος και εκκλησιαστικός συγγραφέας, ο Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος.

Συνεχίζοντας ο Άγιος Θυατείρων ανέφερε ότι ηρθε ως ευλαβής προσκυνητής, κάθε μέρα και περισσότερο βιώνει την πίστη και την παράδοση των Κυπρίων αδελφών, την οποία μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους στην ξενιτιά, στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ζουν, δημιουργούν και εργάζονται, διατηρώντας την πίστη στην Αγία μας Ορθόδοξο Εκκλησία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας. Επισήμανε ο Άγιος Θυατείρων ότι ήρθε να διδαχθεί από την υπομονή, την ταπείνωση και την προσευχητική ζωή του Οσίου Νεοφύτου του Εγκλείστου. Ευχήθηκε στους Ιεράρχες, τους άλλους κληρικούς, τους πατέρες της Μονής και σε όλους τους προσκυνητές να έχουν υγεία και έτη πολλά.

Κατόπιν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Μεταξύ άλλων, εκτός των Ιεραρχών και των άλλων κληρικών, παρακάθησαν στο δείπνο οι άρχοντες της Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ.κ. Πανίκος Ηροδότου και Παντελής Δημοσθένους.

Την επομένη, Τετάρτη, 28.09.2022, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην εορτάζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου, πλαισιωμένος από τον Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, τον Επίσκοπο Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβο, τον καθηγούμενο της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής, Επίσκοπο Χύτρων κ. Λεόντιο και τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, καθώς και από άλλους πατέρες της Μονής.

Συνεχίζεται η προσκυνηματική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων στην Πάφο

Συνεχίζεται η προσκυνηματική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων στην Πάφο
Συνεχίζεται η προσκυνηματική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων στην Πάφο

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για την πρόταση νόμου «Ψευδοθεραπείες μεταστροφής…»

Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για την πρόταση νόμου «Ψευδοθεραπείες μεταστροφής…»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 5 / 2023 , 17:39 από news_room Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε την, Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023, σὲ ἔκτακτη συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρία τῆς Α.Μ. τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου καὶ ἀσχολήθηκε μὲ τὴν πρόταση νόμου ποὺ τροποποιεῖ τὸν περὶ Ποινικοῦ Κώδικα Νόμο, μὲ τὴν προσθήκη νέου ἄρθρου […]

Λαμπρά εορτάστηκε ο πρώτος επίσκοπος της Εκκλησίας της Κρήτης, Άγιος Απόστολος Τίτος

Λαμπρά εορτάστηκε ο πρώτος επίσκοπος της Εκκλησίας της Κρήτης, Άγιος Απόστολος Τίτος

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 8 / 2023 , 2:52 από news_room Λαμπρά εορτάστηκε ο πρώτος επίσκοπος της Εκκλησίας της Κρήτης, Άγιος Απόστολος Τίτος Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα, η τοπική μας Εκκλησία πανηγύρισε τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου και Πάτρωνος της Εκκλησίας Κρήτης, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Του, στο […]