30 °C Athens, GR
02/10/2022

Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 9 / 9 / 2022 , 22:50 από news_room

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΟΛΙΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης έφτασε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Το μεγάλο ενδιαφέρον του Πατριάρχη Θεοδώρου για την ιεραποστολή είναι δεδομένο και αυτό φαίνεται από τις πολλές ποιμαντικές του περιοδείες σε ολόκληρη την Αφρική. Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται τη Μαδαγασκάρη και πρώτη φορά την επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

Στο αεροδρόμιο της Τολιάρας στις 12:00 υποδέχτηκαν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη ο επιχώριος επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, οι αρχές του τόπου, ο Γενικός Αρχιερατικός και οι Αρχιερατικοί Επίτροποι των τριών Αρχιερατικών περιφερειών. Κατά την άφιξη του Μακαριωτάτου άγημα 100 ατόμων από τον στρατό και την αστυνομία και την τοπική Ζαρτάν απέδωσαν τιμές.

Επιπλέον η φιλαρμονική της πόλεως Τολιάρα παιάνισε τον ελληνικό εθνικό ύμνο, – αυτό συμβαίνει όχι λόγω μιας αποικιοκρατικής αντίληψης στην ιεραποστολή, άλλωστε η Ορθόδοξη ιεραποστολή καυχάται για την μη ανάμειξή της σε αυτό που λέγεται αποικιοκρατία, αλλά γιατί με βάση το πρωτόκολλο του κράτους της Μαδαγασκάρης ο εθνικός ύμνος της χώρας ακούγεται επίσημα μόνο κατά την παρουσία του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών.

Επίσης μια μεγάλη ομάδα νέων από τις τοπικές εκκλησιαστικές κοινότητες επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο και όπως ήταν αναμενόμενο εκείνος δεν έμεινε ασυγκίνητος δείχνοντας για ακόμα μία φορά την ιδιαίτερη αγάπη που έχει για τα παιδιά και τους νέους της Αφρικής.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια ενθουσιώδης υποδοχή από τον ορθόδοξο λαό στον πνευματικό τους πατέρα και Δοξολογία στο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Ο επίσκοπος Τολιάρας κ. Πρόδρομος με λόγια από καρδιάς και αισθήματα αληθινής αγάπης καλωσόρισε τον ιεραπόστολο Πατριάρχη και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη του στη νέα αυτή επισκοπή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας , που όπως τόνισε είναι δημιούργημα της καρδίας του.

Ο Πατριάρχης απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης, αναφερόμενος για ακόμα μια φορά στο όραμα του για την πορεία της ιεραποστολής και της Ορθοδοξίας στην Αφρική ειδικότερα για την περιοχή αυτή και τη νέα επισκοπή .

Κατακλείοντας αφιέρωσε την επίσκεψη του αυτή στα παιδία της Μαδαγασκάρης, στην ελπίδα της Μαδαγασκάρης, το αύριο της ανθρωπότητας, στην Ήπειρο του μέλλοντος την Αφρική και την Μαδαγασκάρη.

Τέλος μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης ευλόγησε τους παρισταμένους ιθαγενείς κληρικούς και λαϊκούς και αναχώρησε ώστε αύριο να συνεχίσει την ποιμαντική ιεραποστολική περιοδεία του.

Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Το Πασχάλιο μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πύρινη λαίλαπα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 2:20 από news_room Τη σημασία της ενότητας και της συνεργασίας όλης της ανθρωπότητας στη μάχη για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες που πλήττονται από την πύρινη […]

Η Κυριακή των Βαΐων στο Σύδνεϋ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 4 / 2021 , 15:38 από news_room Η Κυριακή των Βαΐων στο Σύδνεϋ Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή των Βαΐων στο Σύδνεϋ και συγκεκριμένα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα βάια και ομίλησε […]

Pin It on Pinterest