16 °C Athens, GR
05/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πλήθος εκδηλώσεων για την Αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Μητρόπολη Λέρου Η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη Γεωργία Καρασιώτου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Με επιτυχία η παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ. Παντοκράτορος στην Αθήνα Τελέστηκε η κηδεία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αντρέα Στυλιανού Το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να αποφασίσει τη Δευτέρα εάν ο Τραμπ μπορεί να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του 2024 Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Χειροτονία Επισκόπου Ιππώνος Στεφάνου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Καϊρο της Αιγύπτου Χειροτονία νέου Διακόνου Δημητρίου Λεονταράκη στον Άγιο Βασίλειο Πειραιώς Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών o Μητροπολίτης Κηφισίας Ιερατική Σύναξη κληρικών Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως

Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 9 / 9 / 2022 , 22:50 από news_room

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΟΛΙΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης έφτασε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Το μεγάλο ενδιαφέρον του Πατριάρχη Θεοδώρου για την ιεραποστολή είναι δεδομένο και αυτό φαίνεται από τις πολλές ποιμαντικές του περιοδείες σε ολόκληρη την Αφρική. Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται τη Μαδαγασκάρη και πρώτη φορά την επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

Στο αεροδρόμιο της Τολιάρας στις 12:00 υποδέχτηκαν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη ο επιχώριος επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, οι αρχές του τόπου, ο Γενικός Αρχιερατικός και οι Αρχιερατικοί Επίτροποι των τριών Αρχιερατικών περιφερειών. Κατά την άφιξη του Μακαριωτάτου άγημα 100 ατόμων από τον στρατό και την αστυνομία και την τοπική Ζαρτάν απέδωσαν τιμές.

Επιπλέον η φιλαρμονική της πόλεως Τολιάρα παιάνισε τον ελληνικό εθνικό ύμνο, – αυτό συμβαίνει όχι λόγω μιας αποικιοκρατικής αντίληψης στην ιεραποστολή, άλλωστε η Ορθόδοξη ιεραποστολή καυχάται για την μη ανάμειξή της σε αυτό που λέγεται αποικιοκρατία, αλλά γιατί με βάση το πρωτόκολλο του κράτους της Μαδαγασκάρης ο εθνικός ύμνος της χώρας ακούγεται επίσημα μόνο κατά την παρουσία του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών.

Επίσης μια μεγάλη ομάδα νέων από τις τοπικές εκκλησιαστικές κοινότητες επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο και όπως ήταν αναμενόμενο εκείνος δεν έμεινε ασυγκίνητος δείχνοντας για ακόμα μία φορά την ιδιαίτερη αγάπη που έχει για τα παιδιά και τους νέους της Αφρικής.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια ενθουσιώδης υποδοχή από τον ορθόδοξο λαό στον πνευματικό τους πατέρα και Δοξολογία στο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Ο επίσκοπος Τολιάρας κ. Πρόδρομος με λόγια από καρδιάς και αισθήματα αληθινής αγάπης καλωσόρισε τον ιεραπόστολο Πατριάρχη και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη του στη νέα αυτή επισκοπή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας , που όπως τόνισε είναι δημιούργημα της καρδίας του.

Ο Πατριάρχης απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης, αναφερόμενος για ακόμα μια φορά στο όραμα του για την πορεία της ιεραποστολής και της Ορθοδοξίας στην Αφρική ειδικότερα για την περιοχή αυτή και τη νέα επισκοπή .

Κατακλείοντας αφιέρωσε την επίσκεψη του αυτή στα παιδία της Μαδαγασκάρης, στην ελπίδα της Μαδαγασκάρης, το αύριο της ανθρωπότητας, στην Ήπειρο του μέλλοντος την Αφρική και την Μαδαγασκάρη.

Τέλος μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης ευλόγησε τους παρισταμένους ιθαγενείς κληρικούς και λαϊκούς και αναχώρησε ώστε αύριο να συνεχίσει την ποιμαντική ιεραποστολική περιοδεία του.

Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην πόλη Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Σχετικά Άρθρα

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Αγιοταφίτης & Ηγούμενος της Ι.Μ. Γαλιλαίων Όρους Ελαιών Άνθιμος Θεοχαράκης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 9 / 2021 , 20:00 από news_room Τήν προμεσονύκτιον ὥραν τῆς Πέμπτης, 20ῆς Αὐγούστου / 2ας Σεπτεμβρίου 2021, ἐξεδήμησε πρός Κύριον μετά γεροντικήν ἀσθένειαν τῶν τελευταίων μηνῶν, ὁ πολιός Ἀρχιμανδρίτης Ἄνθιμος Θεοχαράκης, ἡγούμενος τῆς ἐπί τοῦ Ὄρους τῶν Ἐλαιῶν Ἱερᾶς Πατριαρχικῆς Μονῆς τῶν Γαλιλαίων Ἀνδρῶν εἰς ἡλικίαν ἐνενήκοντα (90) ἐτῶν. Ἡ […]

Η Ιερά Μνήμη του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Ραδοβισδίου στην Μητρόπολη Άρτης - Adologala.gr

Η Ιερά Μνήμη του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Ραδοβισδίου στην Μητρόπολη Άρτης – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 7 / 2022 , 22:35 από news_room Η Ιερά Μνήμη του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Ραδοβισδίου στην Μητρόπολη Άρτης – Adologala.gr Την  Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, το πρωί, στην ενορία Βελεντζικού Άρτης, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Ιερείς και ευσεβείς Χριστιανοί έλαβαν μέρος στην Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου […]