22 °C Athens, GR
26/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Λαμπρά τα Ονομαστήρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Μην χάνουμε το θάρρος και την υπομονή μας» SuperFoods Festival: Το πιο “υγιεινό φεστιβάλ” της πόλης ανοίγει τις πύλες του στο Ζάππειο Νεαρές γυναίκες αφηγούνται και στέλνουν μηνύματα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης Το μνημείο-σύμβολο του Τορίνο φωτίστηκε με τη γαλανόλευκη Η 25η Μαρτίου στη Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας Εθνική ανάταση και υπερηφάνεια στην κορύφωση των εορτασμών για την Ελληνική Παλιγγενεσία στο Σύδνεϋ Θεσσαλονίκη: Στις Ιερές Ακολουθίες για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ο Σταύρος Καλαφάτης Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος δέχθηκε τον αρχηγό του PP GERB Μπόικο Μπορίσοφ Δέσμευση Καναδά για αύξηση δαπανών για το νερό στις Μεγάλες Λίμνες μετά τις συνομιλίες Τριντό-Μπάιντεν

Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπης του Θεού»

Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 / 9 / 2022 , 18:17 από news_room

Με μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευφροσύνης, εορτάσθηκε λειτουργικώς η εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα και περικαλλέστατο ομώνυμο ιερό Ναό της πόλεως Σερρών.

Αφ’ εσπέρας της εορτής, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον ως είρηται εορτάζοντα ιερό Ναό χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ναζαρέτ κ. Κυριακού και του οικείου Ποιμενάρχου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. Τον θ. λόγο εκήρυξε ο χοροστατών Σεβ. Ιόππης, ο οποίος αναφέρθηκε με θεολογικό και γλαφυρό τρόπο στην αγιαστική και σωστική παρουσία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην ζωή και τον πνευματικό αγώνα των πιστών.

Σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό συλλείτουργο συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ναζαρέτ κ. Κυριακού, Ιόππης κ. Δαμασκηνού και Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, με την συμπροσευχητική παρουσία των Βουλευτών Σερρών κ. κ. Φ. Αραμπατζή και Θ. Λεονταρίδη, του Αντιπεριφερειάρχου Σερρών κ. Π. Σπυροπούλου, του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Σερρών κ. Β. Κατιρτζόγλου και μεγάλου πλήθους ευσεβών χριστιανών, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη και την ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Προ της απολύσεως της θ. Μυσταγωγίας τελέσθηκε η ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, σύμφωνα με το εκκλησιαστικό τυπικό, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, αφού ευχαρίστησε τους Σεβ. Μητροπολίτες, Ναζαρέτ κ. Κυριακό και Ιόππης κ. Δαμασκηνό για την όλως τιμητική παρουσία τους στον εφετεινό εορτασμό του Τιμίου Σταυρού καθώς και τον Μακ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και σύμπασα την Αγιοταφιτική Αδελφότητα για την μεγίστη ψυχοστηρικτική ευλογία της μεταφοράς προς προσκύνηση στον ιερό Ναό Τιμ. Σταυρού Σερρών, από του παρελθόντος Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2022,  του αγιωτάτου αποτμήματος εκ του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού από την αγία πόλη των Ιεροσολύμων, ομίλησε δι’ ολίγων στο πολυπληθές εκκλησίασμα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η Εκκλησία μας σήμερον προβάλλει ενώπιόν μας τον Τίμιον Σταυρόν του Κυρίου και μας καλεί να φωτισθούμε από τις μαρμαρυγές της θείας δόξης Του. Από τον Σταυρό του Χριστού, που σήμερα με κατάνυξη, αλλά και ελπίδα αναστάσεως υψώνει η αγία Εκκλησία μας, πρωτίστως διδασκόμεθα την δύναμη και το εύρος της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο! Μίας αγάπης που είναι δοτική, θυσιαστική, ευγενική, αρχοντική, δημιουργική και γόνιμη. Γνωρίζει να συγχωρεί, να ταπεινώνεται, να αγκαλιάζει τον άνθρωπο.

Τέλος, απευθυνόμενος ο Σεβ. κ. Θεολόγος προς την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, τους ηρωϊκούς φύλακες του Παναγίου Τάφου, έστειλε εγκάρδιο μήνυμα συμπαραστάσεως, στηρίξεως και ευγνωμοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι ορθόδοξοι Έλληνες τιμούν και σέβονται υπερβαλλόντως τον Πανάγιο Τάφο και τους πολυσέβαστους Έλληνες πατέρες, που με πολλούς κινδύνους και αντιξοότητες τον υπηρετούν.

«Σήμερον, που ενώπιόν μας υψώνεται ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας, ετόνισε ο Σεβ., νοερώς και με βαθειά συγκίνηση στρέφουμε το νουν και την καρδίαν μας στα άγια Ιεροσόλυμα, την πόλη του παμβασιλέως Χριστού, όπου τελεσιουργήθηκε από τον Δεσπότη Χριστό η διά του Σταυρού και της Αναστάσεώς Του σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Εκεί στα άγια Ιεροσόλυμα, όπου κτυπά δυνατά η καρδιά του κάθε ορθοδόξου χριστιανού διακονεί θυσιαστικώς, αιώνες τώρα η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, το ιερό τάγμα των Σπουδαίων, που διαφυλάσσουν τα πάνσεπτα προσκυνήματα των αγίων Τόπων με κόπους, αγωνίες, κινδύνους και θυσίες.

Οι Αγιοταφίτες πατέρες, με πρώτον τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, καθώς ζουν καθημερινώς το θειότατο μυστήριο του Σταυρού και γνωρίζουν εμπειρικώς την ακαταγώνιστη δύναμη της Αναστάσεως του Χριστού, δεν κλονίζονται από τις μεθοδείες του πειραστού, αλλά παραμένουν κατά Θεόν κραταιοί με αντοχές και υπομονές στις επάλξεις του χρέους, υπό την προστασία του ζωομυρίστου Σταυρού του Κυρίου μας».

Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού»Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού»Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού» Σερρών Θεολόγος: «Από τον Σταυρό του Χριστού μαθαίνουμε την δύναμη της αγάπη του Θεού»

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τους Κτηνοτρόφους – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 9 / 7 / 2021 , 23:16 από news_room Η Τράπεζα Πειραιώς, με την ολοκληρωμένη προσέγγισή της στην αγροτική οικονομία, αναγνωρίζοντας και την εποχική διάσταση και τη σημασία των παρεμβάσεών της, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη χρηματοδότηση της κτηνοτροφίας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με την προσφορά […]

Επικήδειος Γερόντισας Γαλακτίας Μοναχής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 21 / 5 / 2021 , 15:50 από news_room Τά ξημερώματα τῆς χθεσινῆς ἡμέρας, μία μεγάλη ὁσιακή μορφή τῆς Κρήτης καί συμπάσης τῆς Ὀρθοδοξίας, ἀπεξεδύθη το ἀραχνῶδες χοϊκό της περίβλημα, τό φθαρτό της πολύαθλο σῶμα, τό σῶμα πού ἰσοβίως σταυρώθηκε ἀπό τά ἀλγεινά τοῦ βίου καί τά παλαίσματα […]

Pin It on Pinterest