28 °C Athens, GR
13/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την κατασκήνωση του Αγίου Παύλου Δήμος Αθηναίων: Τριήμερος δωρεάν δερματολογικός έλεγχος σε τρία Δημοτικά Ιατρεία Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Μητρόπολη Λέρου την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 Β. Σπανάκης: «Νέοι Πρότυποι Κανονισμοί Λειτουργίας για τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια» Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιρλανδίας στην Κύπρο Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην επετειακή εκδήλωση: «50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο» Στα ύψη ο υδράργυρος την ερχόμενη εβδομάδα – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εγκαινίασε τον πρώτο Ι. Ναό του Αγίου Παϊσίου στην πέμπτη ήπειρο

Η υπουργός Παιδείας για την ομογενειακή Παιδεία

Η υπουργός Παιδείας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 9 / 2022 , 1:03 από news_room

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την Γ.Σ. ΟΗΕ, παραχώρησε συνέντευξη στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» αναφερόμενη σε θέματα ομογενειακής Παιδείας. Όπως είπε η κυρία Κεραμέως, το Υπουργείο Παιδείας και η ελληνική κυβέρνηση έχουν την πρόθεση να στηρίξουν ακόμη πιο συντονισμένα την ελληνική εκπαίδευση στο εξωτερικό. Ειδική αναφορά έκανε στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας είναι η θέσπιση επιπλέον κινήτρων για απόσπαση στο εξωτερικό, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος ζωής και άλλες ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Υπουργός Παιδείας, τη δεδομένη χρονική στιγμή υπηρετούν στο εξωτερικό 70 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ενώ, ειδικά για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στις ΗΠΑ, τόνισε ότι παρέχεται πολύπλευρη στήριξη, είτε πρόκειται για σχολεία της Αρχιεπισκοπής, είτε για σχολεία Τσάρτερ, είτε για οποιαδήποτε άλλη μορφή.

«Εχουμε συνδράμει, είπε η κα Κεραμέως, με τρεις τρόπους στην ομογενειακή εκπαίδευση και δη στις ΗΠΑ:

*Ο πρώτος είναι μέσω του συντονιστικού γραφείου που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και έχει επίβλεψη σε όλη τη χώρα.

*Ο δεύτερος είναι το εκπαιδευτικό υλικό. Προσπαθούμε να συνδράμουμε με βιβλία εκπαιδευτικά για την Ελλάδα, που έχουν σκοπό τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και την περαιτέρω διάδοση των αξιών και του πολιτισμού μας.

*Ο τρίτος είναι η εκπαιδευτικοί.

Εχουμε, πρόσθεσε, περίπου 70 αποσπασμένους σε σχολεία ανά την Αμερική όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα. Θα ήθελα, δοθείσης ευκαιρίας, να ευχαριστήσω και όλους όσοι συνδράμουν σε αυτήν την καίριας σημασίας προσπάθεια, εκπαιδευτικούς, μέλη των κοινοτήτων, γονείς και μαθητές», είπε η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας πως, εκτός από τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, εξίσου βαρύνουσα σημασία για το υπουργείο έχει και η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Καταλήγοντας, η Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως, με το νέο νόμο που ψηφίστηκε πριν από ενάμιση μήνα, θα υπάρξει μια αποτελεσματική διασύνδεση των ελληνικών Πανεπιστημίων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, αλλά και ενεργοποίηση συνεργασίας τους με τα ξένα πανεπιστήμια..

Σχετικά Άρθρα

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε η Πρέσβης της Ολλανδίας στην Άγκυρα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 8 / 2021 , 10:38 από news_room Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκαν την Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021, η Εξοχ. κ. Marjanne de Kwaasteniet, Πρέσβης της Ολλανδίας στην Άγκυρα, μαζί με τον νέο Γενικό Πρόξενο στην Πόλη Εντιμ. κ. Arjen Uijterlinde και τον απερχόμενο, Εντιμ. κ. Bart van Bolhuis. Οι υψηλόβαθμοι […]

Μητρόπολη Λέρου Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Οσίας Γαβριηλίας

Μητρόπολη Λέρου: Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Οσίας Γαβριηλίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 10 / 2023 , 18:34 από news_room Με κατάνυξη τελέστηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την πρωΐαν της Τετάρτης 4-10-2023, προς τιμήν της Αγιοκατάταξης της Οσίας Γαβριηλίας, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Σωφρονίου στη Λέρο, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του αρχιμ. Γεδεών και του πρεσβυτέρου π. Δαμασκηνού, […]