27 °C Athens, GR
30/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού» Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που κατέπεσε

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 9 / 2022 , 14:04 από news_room

Αναγόρευση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (5/9/2022)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 στο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης «Γιάννης Καράλης», η τελετή αναγόρευσης του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά του στην επιστήμη, στην κοινωνία και στην ανθρωπότητα.

Κατά την τελετή αναγόρευσης η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου η αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα ενός ανθρώπου που έχει αφενός μεν τιμήσει την επιστήμη όντας μέχρι και σήμερα Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και έναν άνθρωπο που τόσο για την Ελλάδα, όσο για την ορθοδοξία, καθώς επίσης για την ομογένεια και την ανθρωπότητα, συμβάλλει διαρκώς με την πορεία, την προσωπικότητα και το έργο του, στην καταλλαγή και τη διευθέτηση πολιτικών, διαπροσωπικών, κοινωνικών και θρησκευτικών διαφορών. Κλείνοντας, καλωσόρισε το νέο μέλος στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο, όπως τόνισε, αποτελεί ένα πανεπιστήμιο αριστείας, καινοτομίας και παραγωγής νέας γνώσης, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και με ισχυρούς δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Καθηγητής Μιχαήλ Μπεκιάρης, αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, επισήμανε ότι η κορωνίδα ενός τμήματος είναι οι Επίτιμοι Διδάκτορές του, γιατί με το έργο τους εμπνέουν καθηγητές/τριες και φοιτητές/τριες κι ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τονίζοντας ότι η αναγόρευση σε Eπίτιμο Διδάκτορα είναι μια σχέση αμφίδρομη, αφού ο τιμώμενος όχι μόνο λαμβάνει αλλά και αποδίδει τιμή στο Τμήμα και στο Πανεπιστήμιο με την αποδοχή του.

Στην προσωπικότητα και στο έργο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, έκανε εκτενή αναφορά ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ΜΒΑ και τ. Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Καθηγητής Μανώλης Χριστοφάκης, επισημαίνοντας ότι ειδικά για την Ομογένεια της Αμερικής, την ηγέτιδα δύναμη της διασποράς και κυρίως των νέων, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αποτελεί τον φυσικό και πνευματικό ηγέτη. Αλλά και για τη μεγάλη και δραστήρια Χιακή Ομογένεια αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο, αφού βρίσκεται πάντα κοντά στους Χιώτες της Αμερικής, αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε τους δράση. Κλείνοντας ο κος Χριστοφάκης αναφέρθηκε με συγκίνηση στις ρίζες του Αρχιεπισκόπου από το χωριό Βίκι της Χίου.

Ο τιμώμενος, ευχαριστώντας όλους και όλες τους παρευρισκόμενους/ες, καθώς και το ποίμνιό του και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην ομιλία του ανέπτυξε ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο και σημαντικό στη σύγχρονη διοίκηση, τόσο σε επιστημονικό, όσο και σε εφαρμοσμένο επίπεδο, με τίτλο: «Διαχείριση κρίσεων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο». Ειδικότερα, επικεντρώθηκε στη διαχείριση πολλαπλών κρίσεων στη μακρόχρονη πορεία της Διοίκησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με αναφορά σε συγκεκριμένα ιστορικής σημασίας παραδείγματα, καθώς και στον αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισής τους, προς όφελος του Δικαίου και του Ανθρώπου.

Την ακαδημαϊκή εκδήλωση πλαισίωσε με συγκινητικές ερμηνείες το Μουσικό Σχολείο Χίου, αποσπώντας θερμότατο χειροκρότημα.

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Πηγή: adologala.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αγρυπνία για τον άγιο ιερομάρτυρα Φιλούμενο στο Τρίκορφο Φωκίδος

Αγρυπνία για τον Άγιο Ιερομάρτυρα Φιλούμενο στο Τρίκορφο Φωκίδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 11 / 2022 , 21:55 από news_room Με κατάνυξη κατά τη μοναστηριακή τάξη, τελέστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ η αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Φιλουμένου εκ του Φρέατος του Ιακώβ. Η αγρυπνία ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας 28 […]

ΕΛΤΑ: Προσοχή σε κακόβουλα μηνύματα που ζητούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 9 / 7 / 2021 , 20:31 από news_room Την προσοχή των πολιτών σε κακόβουλα μηνύματα που ζητούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών, εφιστούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Με αφορμή τη διακίνηση sms σε αδιευκρίνιστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν ότι δεν αποστέλλουν μηνύματα ηλεκτρονικού […]

Pin It on Pinterest