31 °C Athens, GR
19/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος O Μητροπολίτης Λέρου στο 2ο Σχολείο Χώρας Καλύμνου Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει το “Κοινό Ανακοινωθέν για ένα Πλαίσιο Ειρήνης” για την Ουκρανία Προβολή συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου: Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi – Δωρεάν Είσοδος Penny Marathon: Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα Ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσφέρει σε ορισμένους μετανάστες έναν νέο δρόμο για την ιθαγένεια στις ΗΠΑ Έκκληση του πατριάρχη Ιεροσολύμων και του αρχιεπισκόπου Αθηνών να σταματήσει ο πόλεμος Η πανήγυρις των 318 Πατέρων στο Σρούσμπερυ της Αγγλίας Eπετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Υποδοχή Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Δαμάστας στο Ηράκλειο Αττικής

Εκδήλωση της ΝΔ στη Βέροια με θέμα : «Η ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα Παραγωγής και η αναβάθμισή του στην ψηφιακή εποχή»

Εκδήλωση της ΝΔ στη Βέροια με θέμα «Η ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα Παραγωγής και η αναβάθμισή του στην ψηφιακή εποχή»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 / 9 / 2022 , 16:35 από news_room

Το διπλό στόχο να αυξηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια η ποσότητα των προϊόντων που διακινούνται μέσα από συνεργατικά σχήματα και να ενισχυθεί η αγροτική εκπαίδευση, έθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς σε ομιλία του στη Βέροια. Την εκδήλωση οργάνωσε η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της ΝΔ με θέμα «Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η μετάβασή τους την ψηφιακή εποχή».

Σε ό,τι αφορά την ανάγκη συνεργατισμού επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια επανεκκίνησής του στηρίζοντας τα φυσικά πρόσωπα που μετέχουν σε αυτά, κυρίως με φορολογικά κίνητρα.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς η διακίνηση προϊόντων μέσα από συνεργατικά σχήματα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της πρωτογενούς παραγωγής και επισήμανε ότι στην Ευρώπη μέσω των συνεργατικών σχημάτων διακινείται το 65% των προϊόντων ενώ στην Ελλάδα μόνο το 18%. Κάλεσε τους αγρότες να συνεργασθούν μεταξύ τους και τόνισε ότι τα προϊόντα μας θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά στην Ευρώπη και μέσα από συμπράξεις συνεργατικών σχημάτων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διακίνησή τους στις διεθνείς αγορές.

«Δεν μπορεί ο Έλληνας αγρότης να μείνει στη νοοτροπία του μοναχικού καβαλάρη. Πρέπει να θωρακιστεί μέσα από τη συμμετοχή του στα συνεργατικά σχήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της αγροτικής εκπαίδευσης σημειώνοντας ότι η χώρα μας υστερεί στον συγκεκριμένο τομέα αφού στην Ελλάδα μόνο το 6,8% των αγροτών έχει εξειδικευμένη εκπαίδευση στον πρωτογενή τομέα, τη στιγμή που ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 25%.

Παράλληλα τις κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται στους τομείς της οικονομίας και ανέλυσε στη δική του ομιλία ο Αναπληρωτής Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ το πάνελ των ομιλητών συμπλήρωσαν οι Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος ΕΛΓΟ – Δήμητρα, κ. Σταυρούλα Πετρή, ο Γραμματέας Ψηφιακού Μετασχηματισμού της ΝΔ, κ. Κώστας Μαμουλής και η Συντονίστρια Κοινοτικών Πόρων και Αγροτικής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας της ΝΔ, κ. Καλλιόπη Σεμερτζίδου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για θέματα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι επίσης Βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσης Σταμενίτης, ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ημαθίας κ. Σταύρος Γιαβαβαρτζής και η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ κ. Μαρία Νάτσιου. Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων του κόμματος κ. Ανδρέας Καρασαρίνης ο οποίος και μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης δήλωσε: «Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων μετά την πανδημία και η συγκλονιστική παρουσία 300 παρευρισκόμενων δείχνει 3 πράγματα. Την διαφορά αντιμετώπισης του πρωτογενή τομέα από εμάς και το από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ότι ο κόσμος στηρίζει τις κορυφαίες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής καθώς και ότι όλοι μαζι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτακη. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση ήταν παρών ο Βουλευτης Πέλλας Λακης Βασιλειαδης . Οι 3 αναπληρωτές γραμματείς ΓΑΦ Γιαννακκακης Χρηστος , Χατζιδης Δημητρης , Θωμαίδης Νικος, σύσσωμη η Γραμματεια αγροτικών φορέων , τα μέλη της ΠΕ της ΝΔ Μακης Δημητριαδης και Αθανάσιος Γιδάρης , αρκετά μέλη του εκτελεστικού και της κεντρικής επιτροπής, μέλη της ΟΝΝΕΔ , πλήθος δημοτικών συμβούλων καθώς και πρόεδροι συνεταιρισμών των νόμων της κεντρικής Μακεδονίας.

Εκδήλωση της Γραμματείας Προγράμματος και της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Έργα που αλλάζουν την εικόνα της Μακεδονίας»

Τα έργα που αλλάζουν την εικόνα της Μακεδονίας ήταν το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Γραμματεία προγράμματος και η Γραμματεία στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμέμης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ. «Η Θεσσαλονίκη αφήνει πίσω της ένα χθες, γεμάτο γκρίνια για τα ελλείμματα σε έργα υποδομής, και πλέον σημαντικά έργα γίνονται πράξη» υπογράμμισε ο Υπουργός υποδομών και μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Και συνέχισε λέγοντας « σήμερα, λοιπόν, εμείς δε μιλάμε με λόγια του αέρα. Αυτά που έχουμε ανακοινώσει γίνονται πράξη. Και γίνονται πράξη πολύ σημαντικά έργα, όπως είναι το μετρό, όπως είναι το fly over, όπως είναι η σύνδεση του έκτου προβλήτα, έτσι ώστε η πόλη της Θεσσαλονίκης να γίνει αυτό που δεκαετίες οραματιζόμαστε, η πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Αυτά είναι έργα που δε βρίσκονται στη φαντασία μας, αλλά είναι έργα σε φάση υλοποίησης. Η Θεσσαλονίκη, αν θέλουμε να είναι μία πολύ υπόδειγμα για την Βαλκανική, τι χρειάζεται; Χρειάζεται αξιόπιστα μέσα μεταφοράς, ένα μετρό, ένα λιμάνι που να το έχουμε συνδέσει οδικώς και σιδηροδρομικώς. Αυτά όλα γίνονται» κατέληξε ο υπουργός υποδομών και μεταφορών.

Εκδήλωση της ΝΔ στη Βέροια με θέμα «Η ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα Παραγωγής και η αναβάθμισή του στην ψηφιακή εποχή» Εκδήλωση της ΝΔ στη Βέροια με θέμα «Η ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα Παραγωγής και η αναβάθμισή του στην ψηφιακή εποχή»

«Η Ελλάδα αλλάζει, Η Θεσσαλονίκη με 30 + έργα και παρεμβάσεις θα διαμορφώσει μια διαφορετική εικόνα το 2030» δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. Ο Υφυπουργός υποδομών Γιώργος Καραγιάννης αναφέρθηκε στο έλλειμμα αξιοπιστίας που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια για έργα υποδομής, το οποίο ήταν κολλημένα στην γραφειοκρατία, χωρίς πρόοδο, χωρίς μελέτες, χωρίς πόρους χρηματοδότησης. «Σήμερα», όπως σημείωσε, «τα μεγάλα αυτά έργα είτε υλοποιούνται, είτε δρομολογούνται ενώ κατασκευάστηκαν και έχουν παραδοθεί και μικρότερα έργα τα οποία δεν είχαν υλοποιηθεί εδώ και 15 χρόνια».

Ο γραμματέας προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης, επισήμανε ότι «η Μακεδονία και η Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα τα τελευταία τρία χρόνια διανύει μία φάση εκρηκτικής ανάπτυξης καθώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιεί δημόσια έργα στοχεύοντας στην ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων» ενώ υπογράμμισε ότι «το Α και το Ω της δικής μας πολιτικής πρακτικής είναι η φράση το «είπαμε το κάνουμε». Και αυτό θα συνεχίσουμε μεχρι να παραδώσουμε στους Έλληνες την Ελλάδα που ονειρεύονται, την Ελλάδα που τους αξίζει».

Χαιρέτησαν επίσης ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντίπεριφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς , ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α Θεσσαλονίκης Θοδωρής Μήτρακας. Την εκδήλωση συντόνισε ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας ενώ την παρακολούθησαν βουλευτές, στελέχη, εκπρόσωποι της νεολαίας και κάτοικοι της περιοχής.

Εκδήλωση της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, στην Κοζάνη, με θέμα «Επεν-Δυτική Μακεδονία: Περιφερειακή Ανάπτυξη, Νέα Οικονομία».

Τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην περιοχή με στόχο, την ανάπτυξή της αλλά και την αναζήτηση νέων βιώσιμων παραγωγικών τομέων ανέλυσαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε στο ιστορικό κτήριο της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ. Κατά τη διάρκειά της ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης αλλά και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου ανέλυσαν Κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους τα κυβερνητικά στελέχη αναφέρθηκαν στο σύνολο των πολιτικών που εφαρμόστηκαν αλλά και που αναμένεται να εφαρμοστούν και που θέτουν τα θεμέλια μιας σειράς αναπτυξιακών αλλαγών για την περιοχή. Εισαγωγική προσφώνηση έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι Βουλευτές του νομού κ.κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου και Γιώργος Αμανατίδης, ο Βουλευτής Καστοριάς κ. Τζηγκαλάγιας και η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου. Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας ο οποίος και διέθεσε την αίθουσα για την φιλοξενία της ενώ εισαγωγική προσφώνηση έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Γιάννης Μητλιάγκας. Τον συντονισμό έκανε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και Υπεύθυνη για τα περιφερειακά ΜΜΕ κ, Έλενα Σώκου.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε το κομμάτι της εκδήλωσης που ήταν σε μορφή συζήτησης μεταξύ των κ. Χρυσόστομου Βαρλάμη από το ΑΠΘ, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Δ/ντα Συμβούλου της KEYVOTO, Στάθη Πασχάλη από την εταιρεία PROUD FARM, Αναστασία Καραλιοπούλου, Πρόεδρο Δ.Σ. της SOLERGON, Α.Ε. και Παναγιώτη Σαρηγιαννίδη, ιδρυτή της ΜETAMIND INNOVATIONS και Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας. Το συντονισμό του πάνελ έκανε η αναπληρώτρια Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, κ. Έρη Τόκα.

Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, κ Άκης Μπάφας, δήλωσε: «Η λέξη κλειδί στη σημερινή πολιτική κατάσταση είναι η λέξη εμπιστοσύνη. Τη Νέα Δημοκρατία την εμπιστεύονται οι πολίτες, οι ξένοι ηγέτες και η επενδυτική κοινότητα, ενώ το μεγάλωμα της οικονομίας γενικότερα είναι ο βασικός μας στόχος και επιβεβαιώνεται καθημερινά η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου που θα φέρει πλούτο και ευημερία σε ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία».

Νωρίτερα κλιμάκιο της ΝΔ υπό τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων κ. Άκη Μπάφα και με τη συμμετοχή του Συντονιστή του Διαγραμματειακού κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του Αναπληρωτή της Γραμματείας κ. Γιάννη Ρούκα, του Διευθυντή της Γραμματείας κ. Γιάννης Τριανταφύλλου και με την παρουσία του Α΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Αντώνη Πουγαρίδη, επισκέφθηκαν μεταποιητικές και εμπορικές μονάδες στις περιοχές της Εορδαίας και της Πτολεμαϊδας.

Σχετικά Άρθρα

Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο, επίσημα η Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη

Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο, επίσημα η Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 3 / 10 / 2023 , 15:41 από news_room Το Οικουμενικό Πατριαρχείο σήμερα 3 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αποφάσισε την επίσημη αγιοκατάταξη της Γερόντισσας Γαβριήλιας η οποία έζησε και στη νήσο Λέρο των Δωδεκανήσων όπου και εξεδήμησεν προς Κύριον στις 28 Μαρτίου του 1992. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη Λέρο σήμερα […]

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της – Τίθεται τέλος στις άναρχες Δομές

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 1 / 10 / 2021 , 17:19 από news_room «Η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της να κλείσει οριστικά την προηγούμενη “δομή της ντροπής” και να εγκανιάσει την καινούργια δομή φιλοξενίας προσφύγων», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στον χώρο του πρώην Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου. […]