16 °C Athens, GR
29/02/2024

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Μία κυβέρνηση σε υπερπροσπάθεια, αλλά δεν λύνονται όλα τα προβλήματα σε μία μέρα Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Οι κατασκηνώσεις μας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νέους να αναπτύξουν την πίστη τους» Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Οι υποψήφιοι, στην ευθεία για τις Αμερικανικές εκλογές του 2024 Απόψεις: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Κέντρο της Αθήνας Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου, συνεδριάσεως 27ης Φεβρουαρίου Αμερικανικές Εκλογές: Νίκη του Τζό Μπαϊντεν στις προκριματικές εκλογές στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ Επαρχιακή Σύνοδος και χωρεπίσκοποι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Συνάντηση με τη νέα πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά είχε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος 57 φορές θα χτυπήσουν οι καμπάνες στην Ι.Μ. Ηλείας στις 10:00 σήμερα το πρωί Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς Επίτιμος Διδάκτορας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων αναγορεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Να καλλιεργήσουμε τον ενθουσιασμό των παιδιών»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Να καλλιεργήσουμε τον ενθουσιασμό των παιδιών»

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 9 / 2022 , 23:41 από news_room

«Να καλλιεργήσουμε τον ενθουσιασμό των παιδιών και να τους δώσουμε ευκαιρίες να δημιουργήσουν» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου: «Sports Cardiology 2022».

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου και στην έναρξή του την Παρασκευή το βράδυ παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος ανέπτυξε την ομιλία: «Η ηθική πλευρά του αθέμιτου πρωταθλητισμού», ο υπουργός υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, πολιτικοί, ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, ακαδημαϊκοί, γιατροί και φοιτητές, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Στο συνέδριο, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, αναπτύσσονται σημαντικά θέματα που απασχολούν όχι μόνο τους καρδιολόγους, αλλά και όσους ασχολούνται με τον Αθλητισμό επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά. Συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι ειδικοί, οι οποίοι θα συζητήσουν μεταξύ άλλων και για τα όρια της άσκησης στους καρδιοπαθείς, τον ρόλο της διατροφής και την χρήση αναβολικών από τους αθλητές. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, ακόμη, διεθνείς προσωπικότητες του αθλητισμού. Πρόεδρος είναι ο επεμβατικός καρδιολόγος Σπύρος Παπαϊωάννου, διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αθλητικής Καρδιολογίας.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τον πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Παπαϊωάννου για την πρόσκληση και σημείωσε ότι «σε αυτόν τον χώρο, σε αυτό το συνέδριο συναντώνται δύο κόσμοι. Οι νέοι και η επιστήμη». Μιλώντας για τους νέους και τον ενθουσιασμό τους, τους παρομοίασε με τα νερά του Παρνασσού που τρέχουν στις πεδιάδες. «Όταν αυτά τα νερά τρέχουν έτσι, δεν δίνουν καρπό και πολλές φορές κάνουν ζημιές» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και αναρωτήθηκε τι κάνουν οι μεγαλύτεροι. «Θα εμποδίσουμε αυτόν τον ενθουσιασμό; Δεν μπορούμε. Αλλά και αν μπορούσαμε δε μας συμφέρει, διότι σε αυτόν τον ενθουσιασμό κρύβεται το μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του λέγοντας: «Αυτό που χρειάζεται, λοιπόν, είναι να κάνουμε κανάλια, ώστε αυτός ο ενθουσιασμός να διοχετεύεται εκεί που πρέπει. Να καλλιεργήσουμε τον ενθουσιασμό των παιδιών και να τους δώσουμε ευκαιρίες να δημιουργήσουν».

Νωρίτερα, στο «στρογγυλό τραπέζι» με θέμα τους αθέμιτους τρόπους πρωταθλητισμού, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ανέπτυξε την ηθική πλευρά του ζητήματος. «Ο αθλητισμός παραπέμπει στην προσπάθεια, στην άσκηση, στον αγώνα. Ο πρωταθλητισμός παραπέμπει στην προσπάθεια για την πρωτιά, για την νίκη, για την διάκριση, για την επιτυχία, για την κατάκτηση της κορυφής. Θεμιτός είναι ο πρωταθλητισμός που είναι δίκαιος και αξιοκρατικός, που βασίζεται σε κανόνες, σε αρχές και σε κώδικα δεοντολογίας. Θεμιτός πρωταθλητισμός είναι αυτός, ο οποίος κινείται αποκλειστικά και μόνο εντός αθλητικών πλαισίων. Αθέμιτος πρωταθλητισμός είναι αυτός που κινείται και εκτός αθλητικών πλαισίων και χρησιμοποιεί και εξωαγωνιστικά μέσα για την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος και συμπλήρωσε: «Αν σκεφτούμε ότι για την ορθόδοξη πνευματικότητα όλη η ζωή του ανθρώπου είναι αθλητισμός, είναι διαρκής ασκητική, αγώνας και προσπάθεια όχι απλώς για την πρωτιά, ούτε για κάποια νίκη, αλλά για την τελειότητα: “μέχρις ὅτου φθάσωμεν …εἰς ἄνδρα τέλειον, εἰς ἄνδρα τέλειον, εἰς μέτρον ἡλικίας τοῦ πληρώματος τοῦ Χριστοῦ” (Ἐφεσ. 4,13), τότε εύκολα διαπιστώνουμε ότι ο λόγος της Εκκλησίας του Χριστού μπορεί να συμβάλλει καίρια στην προβληματική, την οποία εξετάζουμε». Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε την ερμηνεία του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, στο σχετικό του υπόμνημα στην Β´ Τιμόθεον Επιστολή, που αποτελεί την βάση του ευ αγωνίζεσθαι, του θεμιτού πρωταθλητισμού. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε: «Η βασική και εν τέλει καθοριστική αρχή του θεμιτού πρωταθλητισμού έχει δοθεί από τον ίδιο τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Όποιος την θυμάται καλά, την έχει εγκολπωθεί, την έχει κάνει κτήμα του υπαρξιακό και δεν απομακρύνεται από αυτήν, δεν κινδυνεύει ποτέ να πέσει θύμα του αθέμιτου πρωταθλητισμού, δηλαδή του ίδιου του του κακού εαυτού: ” Ἔσονται οἱ ἔσχατοι πρῶτοι καὶ οἱ πρῶτοι ἔσχατοι· πολλοὶ γάρ εἰσι κλητοί, ὀλίγοι δὲ ἐκλεκτοί”. (Ματθ. 20, 16). Όποιος έχει συνειδητοποιήσει ότι από πρώτος μπορεί να βρεθεί τελευταίος και από τελευταίος μπορεί να βρεθεί πρώτος, τότε αυτός είναι ο εκλεκτός του θεμιτού πρωταθλητισμού».

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Να καλλιεργήσουμε τον ενθουσιασμό των παιδιών» Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Να καλλιεργήσουμε τον ενθουσιασμό των παιδιών» Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Να καλλιεργήσουμε τον ενθουσιασμό των παιδιών» Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Να καλλιεργήσουμε τον ενθουσιασμό των παιδιών» Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Να καλλιεργήσουμε τον ενθουσιασμό των παιδιών»

Σχετικά Άρθρα

To Saracakis Portal κέρδισε 2 Bronze Βραβεία στα e-volution Awards 2022

To Saracakis Portal κέρδισε 2 Bronze Βραβεία στα e-volution Awards 2022

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 12 / 2021 , 0:26 από news_room Tο portal.saracakis.gr του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη διακρίθηκε στα επιχειρηματικά βραβεία e-volution Awards 2022 αποσπώντας 2 BRONZE βραβεία στις κατηγορίες: 1.1 Best in Auto, Moto & Parts και 1.4 Best in B2B. Το portal, που αποτελεί μία custom B2B πλατφόρμα, σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση IT […]

Για την Ιταλία αναχώρησε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος – Το πρόγραμμα του

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 5 / 2023 , 16:12 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε σήμερα, Τρίτη, 2 Μαΐου 2023, από την έδρα του, για επίσημη επίσκεψη στην Φλωρεντία και το Σαλέρνο, ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις των εκεί ΡΚαθολικών Εκκλησιαστικών Αρχών, ενώ κατά την τελευταία ημέρα του ταξιδιού του στην […]