29 °C Athens, GR
02/10/2022

1,7 εκατομμύρια αδικημένοι με το Fuel Pass 2 – Έλαβαν 15€ λιγότερα

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 8 / 2022 , 22:45 από news_room

1,7 εκατομμύρια αδικημένοι με το Fuel Pass 2 – Έλαβαν 15€ λιγότερα

Ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες πολίτες ήταν αυτοί που αιτήθηκαν το Fuel Pass 2 και για το οποίο και αδικήθηκαν αφού έλαβαν 15 ευρώ λιγότερα από όσα κανονικά είχε αναφέρει η απόφαση της Κυβέρνησης.

Στα 3/4 των αιτήσεων δηλαδή οι πολίτες ζήτησαν τα χρήματα να πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αντί να κάνουν χρήση της “άυλης κάρτας”(NFC) για την αγορά απευθείας από το πρατήριο καυσίμων και αυτό όμως θέτει ένα ερώτημα.

Αφού η κυβέρνηση αποφάσισε και έθεσε ένα συγκεκριμένο ποσό για την ενίσχυση στην βενζίνη για όλους τους πολίτες της χώρας γιατί έθεσε δύο επιλογές; αφού η μία ήταν η άυλη κάρτα (NFC) και στην οποία ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών της δεν χρησιμοποιεί εφαρμογές στα κινητά λόγω ηλικίας έθεσε την αδικία σε τόσους πολλούς που ξεπέρασαν το ενάμιση εκατομμύριο.

Επίσης, υπάρχουν και πολλοί εξ αυτών που δεν γνωρίζουν ή που τα κινητά τους δεν υποστηρίζουν απομακρυσμένες πληρωμές NFC και αναγκάστηκαν να λάβουν την μειωμένη ενίσχυση, και για όλους αυτούς δεν υπήρξε μέριμνα.

Ακόμα αφού τα ποσά που αποφασίστηκαν γιατί δεν δόθηκαν με voucher στο συνολικό ποσό όπως αυτά που δίνουν επιχειρήσεις πρός πελάτες τους για αγορά καυσίμων και έπρεπε δηλαδή να πληροφορηθούμε ότι όλοι αυτοί που έλαβαν λιγότερα χρήματα από αυτά που η κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει ήταν 1,7 εκατομμύρια.

Τέλος, τα χρήματα αυτά που δεν δόθηκαν στους πολίτες για αγορά καυσίμων ενώ αποφασίστηκε  (σσ τα 15 έξτρα ευρώ) που θα διατεθούν;  Δεν είναι σωστό όταν κάτι αποφασίζεται για το κοινό καλό να δίνεται εξ ολοκλήρου στους ωφελούμενους;. Δεν πρέπει δηλαδή να θέτουμε η το ένα η το άλλο γιατί και αποφασίστηκαν να δοθούν και ο τρόπος δεν ωφελεί συγκεκριμένη μερίδα πολιτών για πολλούς λόγους μερικοί οι οποίοι αναφέρονται στο άρθρο παραπάνω.

Καλό θα είναι λοιπόν η κυβέρνηση αν αποφασίζει να δώσει 100 ευρώ να τα δίνει στο ακέραιο και όχι 85 στην τράπεζα και 100 στη κάνουλα. Μπορεί να βολεύει κάποιους το ποσό να το διαθέσουν  για άλλους σκοπούς και να ζητάνε να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό ωστόσο το δεδομένο αυτό είναι πολιτική που ακυρώνει την απόφαση του ποσού καθώς σημειωτέων τα 15 έξτρα ευρώ δεν είναι λίγα αλλά αν δεν έχεις κινητό με εφαρμογή NFC και ειδικά αν είσαι συνταξιούχος η υπερήλικας δεν γνωρίζεις πώς να κάνεις χρήση κάποιων τέτοιων ανέπαφων πληρωμών.

Χρ. Ρ. – Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου

Ι.Μ. Χαλκίδος : Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου – Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 11 / 2021 , 1:40 από news_room Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ Με την επιβαλλόμενη εκκλησιαστική τάξη και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας του πληθυσμού από την πανδημία του κορωνοϊού covid-19,τιμήθηκε στη Χαλκίδα η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του […]

Ιερά Μονὴ του Αββά Γερασίµου του Ιορδανίτου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 1:29 από news_room Μία ἐκ τῶν παλαιοτέρων Μονῶν τῆς Παλαιστίνης εἶναι ἡ Ἱερὰ Μονὴ τοῦ Ἁγίου Γερασίμου τοῦ Ἰορδανίτου, ἡ ὁποία ἐκτίσθη τὸ 455 ἀπὸ τὸν ἴδιον τὸν Ἅγιον Γεράσιμον. Ὁ Ἅγιος Γεράσιμος κατήγετο ἐκ τῶν Μύρων τῆς Λυκίας. Ὑπῆρξε σπουδαία μορφὴ […]

Pin It on Pinterest