22 °C Athens, GR
01/10/2022

Τελευταια Νέα
Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό» εδάφους του ΝΑΤΟ Φθιώτιδος Συμεών: «Η μουσική παράδοση είναι πρώτιστα ασκητική παράδοση» Την Τρίτη ξεκινά εργασίες η Ιερά Σύνοδος – Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι Εκλογές νέων Μητροπολιτών O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σεμινάριο του Ι.Π.Ε. για την Κυβερνοασφάλεια στους εκκλησιαστικούς οργανισμούς Πρόσκληση για συμμετοχή σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ Την πρώτη του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πραγματοποιήσει ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Κοινή Δήλωση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Μουσείου της Βίβλου Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Πέρθη Τον αγιασμό έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος

Για τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών στην ΔΕΘ

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 8 / 2022 , 17:35 από news_room

Ακούμε και ξανά ακούμε τις εξαγγελίες που θα ανακουφίσουν του Έλληνες και τις Ελληνίδες, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και οι οποίες θα έρθουν στην ΔΕΘ, ωστόσο, αυτές οι προγραμματικές ανακοινώσεις και κυρίως οι αποφάσεις φαίνεται θα αργήσουν και μάλιστα πολύ.

Είναι σαν να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και ακούμε την δημόσια πολιτική της κυβέρνησης για το θέμα που απασχολεί όλη την Ελλάδα φέτος να αναπαράγεται ξανά και ξανά και που δεν είναι άλλο από την πληγή στην ενέργεια, τον πόλεμο στην Ουκρανία που φέρνει δυσκολίες και ίσως υποσιτισμό στην ήδη πονεμένη και φτωχοποιημένη Ελλάδα.

Αυτά που ακούς είναι σαν τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας που ανακοινώνονται π.χ. φέτος και για 9-10 μήνες διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε στα ενημερωτικά μέσα ότι θα ξεκινήσει, ότι υπογράφηκε, ότι δημοσιεύθηκε και ότι ξεκινάει, και το ξεκινάει ειδικότερα καλά κρατά αφού μπορεί για αυτό το ξεκίνημα οι πολίτες να διαβάζουν την είδηση και δύο και τρείς φορές την εβδομάδα για κάποιους μήνες!.

Αποφασίζουμε λοιπόν για μέτρα ανακούφισης και παρεμβάσεις στην ΔΕΘ και τα ανακοινώνουμε σαν «μάννα εξ΄ουράνου» που πρέπει να ακούγονται ξανά και ξανά ενώ αυτά μπορεί και να μην έρθουν.

Επιταγή ακρίβειας ονομάστηκε το έξτρα εφάπαξ βοήθημα σε χαμηλοσυνταξιούχους, σε άτομα με αναπηρικές συντάξεις κλπ, ωστόσο το ακούμε, το διαβάζουμε εμείς αλλά και πολύ περισσότερο αυτοί που το χρειάζονται και που έπρεπε να το έχουν λάβει από τον Ιούνιο και αν όχι τον Ιούνιο σίγουρα τον Ιούλιο.

Με άλλα λόγια η αντιπολίτευση το 2017-2018 είχε εξαγγείλει δάνεια σε ανέργους χωρίς εγγυήσεις, ενώ είχε ακουστεί και από την κυβέρνηση της ΝΔ ότι έχει σκοπό να το ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσω ασφαλιστικών εταιριών κλπ, αλλά, αντί να το δούμε,  και αντί οι νέοι που μαστίζονται από την ανεργία και την αδικία που βρήκαν την χώρα τους όταν ενηλικιώθηκαν βλέποντας  οικονομική κρίση, και κοινωνική δυσπραγία, να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις και να κάνουν το δικό τους ξεκίνημα εμείς, και όλοι οι άλλοι αναμένουν τις αποφάσεις στην ΔΕΘ.

Όλα τα μέτρα και οι ενέργειες που αποφασίστηκαν για την ΔΕΘ θα βγούν στο προσκήνιο τώρα, σύμφωνα με τα έσοδα του Τουρισμού; – τώρα αποφασίστηκαν; – το κυβερνητικό επιτελείο τώρα πληροφορήθηκε την ανάγκη; φυσικά όχι γιατί η κυβέρνηση είχε μήνες πρίν καταλάβει και ξεκινήσει να λαμβάνει άμεσα μέτρα για τους πολίτες της χώρας όμως ενόψει καλοκαιριού και για να πούμε τα πράγματα όπως πρέπει μετά την καλοκαιρινή χαλάρωση, για να τα δούμε αυτά τα μέτρα θα πρέπει να περάσει αν όχι καιρός, σίγουρα η κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή ενώ ακόμα δεν έχουμε δεί την κατάργηση του φόρου στο κρασί, τις μπύρες και τον καφέ που έβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση (σσ ΣΥΡΙΖΑ) όταν ο τουρισμός ξεπέρναγε το 100% πληρότητας και η επισκέψεις έφθαναν ψηλά, ίσως και πιο ψηλά από τις φετινές προσδοκίες.

Χ.Ρ. στο Adologala.gr

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η ακολουθία της Τρίτης Στάσης των Χαιρετισμών στο Πατριαρχείο Αντιοχείας – Συλλογή

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 4 / 2021 , 21:06 από news_room Η ακολουθία της Τρίτης Στάσης των Χαιρετισμών στο Πατριαρχείο Αντιοχείας. Ο μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης παραστάθηκε στην τρίτη στάση των χαιρετισμών στην υπεραγία Θεοτόκο που τελέστηκαν στον καθεδρικό Ιερό Ναό της Δαμασκού. Τον μακαριώτατο πλαισίωσαν ιερείς του πατριαρχείο […]

Ο Ελληνισμός του Σύδνεϋ υποκλίθηκε στους Ήρωες του ΄40

Ο Ελληνισμός του Σύδνεϋ υποκλίθηκε στους Ήρωες του ΄40

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 1 / 11 / 2021 , 18:01 από news_room Την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 τίμησε με σεβασμό η ελληνική Ομογένεια του Σύδνεϋ, υποκλινόμενη στους Ήρωες προγόνους μας που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους, για τα ιδανικά της Πίστεως και την ελευθερία […]

Pin It on Pinterest