32 °C Athens, GR
23/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό Αστυνομικός σωματοφύλακας κατηγορείται για απάτη, ψευδείς δηλώσεις και σχέση με τη δήμαρχο της Νέας Ορλεάνης Οι εκτοπισμένοι του Έξω Μετοχίου τίμησαν τους ήρωες της 20ης Ιουλίου 1974 Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου & Ακολουθία του Μ. Μηνύματος των νέων Χωρεπισκόπων Καϊρο: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση ηρωϊκώς αγωνισαμένων και πεσόντων Κυπρίων Συγχαρητήριες ευχές του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου προς τον Νεοεκλεγέντα Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Δανιήλ Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στο Άγιον Όρος Oι Θαυματουργές Εικόνες της Παναγίας Πορταϊτίσσης και του Οσίου Ανθίμου επιστρέφουν στην Αστυπάλαια Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο συμπλήρωσης πενήντα ετών Αρχιερατικής διακονίας Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Ανθίμου

Ψηφιοποιείται μέσω ΕΣΠΑ το χαρτοφυλάκιο της Ι.Α.Α. & 20 Μητροπόλεων για περίπου 25.500 ακίνητα – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 7 / 2022 , 20:28 από news_room

Ψηφιοποιείται μέσω ΕΣΠΑ το χαρτοφυλάκιο της Ι.Α.Α. & 20 Μητροπόλεων για περίπου 25.500 ακίνητα – Adologala.gr

Η διαδικασία αφορά την ψηφιοποίηση και τη διασύνδεση του αρχείου και για πρώτη φορά θα παρέχεται ψηφιακά, πλήρης και ενιαία εικόνα του συνόλου των εγγράφων ενός εκκλησιαστικού ακινήτου. Το προς καταγραφή χαρτοφυλάκιο των 20 Ιερών Μητροπόλεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έως σήμερα για να συμμετάσχουν στο έργο εκτιμάται σε περίπου 25.500 ακίνητα.

Η πλήρης καταγραφή των ακινήτων και η αποδελτίωση των στοιχείων τους στο πληροφοριακό σύστημα θα επιτρέψει την αξιολόγηση των καταγεγραμμένων ακινήτων με σκοπό την ανάδειξη των 1.000 σημαντικότερων ακινήτων.

Τοέργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» και πιο αναλυτικά, στην απόφαση που υπογράφει η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), Δανδόλου Νίκη αναφέρεται ότι: «η διαδικασία της καταγραφής της ακίνητης περιουσίας αφορά στην προετοιμασία και οργάνωση του προς ψηφιοποίηση αρχείου ανά ακίνητο, την ψηφιοποίηση του αρχείου και στη συνέχεια την δημιουργία των ακινήτων στο σύστημα όπου θα αποδελτιωθούν τα στοιχεία του κάθε ακινήτου και θα διασυνδεθούν τα ψηφιοποιημένα έγγραφα και σχέδια.

Το προς καταγραφή χαρτοφυλάκιο των 20 Ιερών Μητροπόλεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έως σήμερα για να συμμετάσχουν στο έργο εκτιμάται σε περίπου 25.500 ακίνητα. Η πλήρης καταγραφή των ακινήτων και η αποδελτίωση των στοιχείων τους στο πληροφοριακό σύστημα θα επιτρέψει την αξιολόγηση των καταγεγραμμένων ακινήτων με σκοπό την ανάδειξη των 1.000 σημαντικότερων ακινήτων».

Αναλυτικότερα στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθεί η δράση που αφορά στην καταγραφή μέρους της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με σκοπό τη διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση των εμπλεκόμενων εκκλησιαστικών φορέων για την αύξηση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητάς τους στον τομέα της διαχείρισης της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας. Η δημιουργία ολοκληρωμένων ψηφιακών φακέλων με το σύνολο των εγγράφων – σχεδίων κλπ του χαρτοφυλακίου των Ι.Μ. και των διακριτών εκκλησιαστικών οντοτήτων (ενορίες, μονές, κλπ) που εμπίπτουν στην χωρική και ποιμαντική δικαιοδοσία αυτών, αποτελεί σημαντική μεταρρύθμιση στον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσής τους, καθώς η εν λόγω εσωτερική αναδιοργάνωση όχι μόνο απλοποιεί και επιταχύνει το σύνολο των καθημερινών διαδικασιών που σχετίζονται με τα ακίνητα, αλλά εξασφαλίζει και την φερεγγυότητα στα αποτελέσματα δεδομένου ότι για πρώτη φορά θα παρέχεται ψηφιακά, πλήρης και ενιαία εικόνα του συνόλου των εγγράφων ενός εκκλησιαστικού ακινήτου. Επιπλέον, θα συμβάλει στην καλύτερη αξιολόγηση των ακινήτων για την ανάδειξη των καταλληλότερων ακινήτων προς αξιοποίηση και τον πλήρη νομοτεχνικό έλεγχο αυτών για την προδιαγραφή του βέλτιστου τρόπου αξιοποίησης προς όφελος των κοινωνικοπρονοιακών δράσεων και του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η δράση αφορά στην καταγραφή και αξιολόγηση της ακίνητης περιουσίας Ιερών Μητροπόλεων, τα ακίνητα των οποίων δεν είχαν καταγραφεί στο πλαίσιο της Πράξης «Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε κύριους τομείς Εκκλησιαστικής Διοίκησης» (MIS 372942) και της πράξης «Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε κύριους τομείς εκκλησιαστικής διοίκησης – Β ́Φάση» (MIS: 5003934) καθώς και των πράξεων «Διοικητική και Γεωχωρική Τεκμηρίωση Εκκλησιαστικών Ακινήτων που τηρούνται στο Υποσύστημα Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας της Ι.Α.Α.» (MIS 5070755) και «Αθωνικό Ψηφιακό Κτηματογραφικό Αποθετήριο Μετοχίων Αγίου Όρους» (MIS 5130719). Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει αρχικά τις απαιτούμενες ενέργειες ωρίμανσης (όπως ανάπτυξη νέου λογισμικού – συστήματος καταγραφής και διαχείρισης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσία, που θα είναι συμβατό με τις απαιτήσεις του G-Cloud, άδειες χρήσης κ.α.) προκειμένου να μπορούν να φιλοξενηθούν τα ακίνητα των Ι.Μ., μαζί με τους ψηφιοποιημένους φακέλους τους στο G-Cloud. Παράλληλα θα υποστηριχθεί η αρχική λειτουργία του συστήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της Πράξης προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του. Επιπροσθέτως, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καταγραφής της ακίνητης περιουσίας που αφορούν στην προετοιμασία και οργάνωση του προς ψηφιοποίηση αρχείου ανά ακίνητο, την ψηφιοποίηση του αρχείου και στη συνέχεια την δημιουργία των ακινήτων στο σύστημα όπου θα αποδελτιωθούν τα στοιχεία του κάθε ακινήτου και θα διασυνδεθούν τα ψηφιοποιημένα έγγραφα και σχέδια. Το προς καταγραφή χαρτοφυλάκιο των 20 Ιερών Μητροπόλεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έως σήμερα για να συμμετάσχουν στο έργο εκτιμάται σε περίπου 25.500 ακίνητα. Η πλήρης καταγραφή των ακινήτων και η αποδελτίωση των στοιχείων τους στο πληροφοριακό σύστημα θα επιτρέψει την αξιολόγηση των καταγεγραμμένων ακινήτων με σκοπό την ανάδειξη των 1.000 σημαντικότερων ακινήτων.

Βασικοί χρήστες του συστήματος θα είναι οι Ιερές Μητροπόλεις όπως έχουν καταγραφεί στο ΤΕΠ του δυνητικού δικαιούχου και είναι οι ακόλουθες:

1) Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών,

2) Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως,

3) Ι. Μ. Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως,

4) Ι. Μ. Γρεβενών,

5) Ι. Μ. Διδυμότειχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου,

6) Ι. Μ. Ελασσώνος,

7) Ι. Μ. Ηλείας,

8) I. M. Θηβών και Λεβαδειάς,

9) Ι. Μ. Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου,

10) Ι. Μ. Ιωαννίνων,

11) Ι. Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας,

12) Ι. Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας,

13) Ι. Μ. Καρπενησίου,

14) Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας,

15) Ι. Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής,

16) Ι. Μ. Μεσσηνίας,

17) Ι. Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης,

18) Ι. Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης,

19) Ι. Μ. Τριφυλίας και Ολυμπίας και

20) Ι. Μ. Φωκίδος.

Το εν λόγω έργο δύναται να ενταχθεί στο ΕΠ ΜΔΤ ως phasing (κατάσταση 3 του Σχεδίου Δράσης) που δεν ολοκληρώνεται εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και προτείνεται η ολοκλήρωσή του στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 στο Ε.Π. «Ψηφιακός Μετασχηματισμός». Το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο της πράξης που αντιστοιχεί σε συγχρηματοδότηση από το Ε.Π. ΜΔΤ αφορά στο τμήμα εκείνο που ολοκληρώνεται έως 31.12.2023.

Η συγχρηματοδοτούμενη (όπου συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη είναι η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη από το επιχειρησιακό πρόγραμμα για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ) δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 2.392.727,58 ευρώ και κατανέμεται ενδεικτικά ανά πεδίο παρέμβασης δράση και κατηγορία περιφέρειας. Η μη επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 6.614.632,42 ευρώ και αποτελέσει έργο phasing στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 9.007.360 ευρώ.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://logon.ops.gr/από την 15.07.2022 έως την 29.07.2022».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Ρωσικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα - Adologala.gr

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Ρωσικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 6 / 2022 , 3:25 από news_room Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Ρωσικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα – Adologala.gr Ἡ Δευτέρα 31η Μαΐου,/ 13η Ἰουνίου 2022, ἑωρτάσθη ὡς Δευτέρα τοῦ Ἁγίου Πνεύματος μετ’ ἰδιαιτέρας τιμῆς καί λατρείας πρός τό πρόσωπον τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καί εἰς […]

makarios_sydney_Archbishop_archdiocese_ieratiki_synaxi_eidiseis_nea_ekklisia_adologala_adolo_gala (1)

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Σύδνεϋ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 10 / 2022 , 4:17 από news_room Με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επισφραγίστηκε η ιστορική πρώτη Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη Η Α’ Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη πέρασε στην ιστορία ως ένα βαρυσήμαντο γεγονός στη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της πέμπτης ηπείρου, καθώς μέσα από τις εμπνευσμένες θεολογικές διαλέξεις και τον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, […]