18 °C Athens, GR
02/04/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Τo άγημα των Ευζώνων στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Άγιο Θωμά του Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης Αφγανιστάν: Τρεις Βρετανοί κρατούνται από τους Ταλιμπάν Mε λαμπρότητα τα θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής στη νήσο Κω O Ακάθιστος Ύμνος στη Λάρισα Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι 20 ερωτήσεις & απαντήσεις Σερρών Θεολόγος: «Οι ιερές εικόνες μας μυσταγωγούν στο κάλλος της εν Χριστώ κτίσεως» «Τα Κλήματα» : Το ιδιαίτερο έθιμο του Πάσχα στη Λέρο Ο Ακάθιστος Ύμνος στους Αγίους Τόπους Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 στη Λευκωσία Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος

Συμβουλές για σωστές αγορές σε περιόδους εκπτώσεων

Συμβουλές για σωστές αγορές σε περιόδους εκπτώσεων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 7 / 2022 , 1:58 από news_room

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, και Βιομηχανίας, ενόψει της περιόδου εκπτώσεων, συμβουλεύει τους καταναλωτές όπως ακολουθήσουν τις πιο κάτω απλές συμβουλές:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν προϊόντα σε τιμή έκπτωσης και να συλλέγουν βασικές πληροφορίες προτού λάβουν απόφαση συναλλαγής.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν ότι τα καταστήματα μπορούν να πραγματοποιούν εκπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να αγοράζουν υπό πίεση.

Έχουν αρκετό χρόνο για να κάνουν έρευνα αγοράς και σύγκριση τιμών και ποιότητας προτού αποφασίσουν ποια είναι η πλέον συμφέρουσα για αυτούς επιλογή.

Σε περιόδους εκπτώσεων τα καταστήματα είναι υποχρεωμένα διά νόμου να αναγράφουν στα προς πώληση προϊόντα τόσο την προηγούμενη τιμή πώλησης όσο και την τρέχουσα τιμή πώλησης ή το κλάσμα/ποσοστό μείωσης της αμέσως προηγούμενης τιμής, για να μπορούν με ευκολία οι καταναλωτές να συγκρίνουν τιμές.

Εναπόκειται στην πολιτική του κάθε καταστήματος κατά πόσον αποδέχεται επιστροφές αγορών. Σε περιόδους εκπτώσεων κάποια καταστήματα αναρτούν πινακίδες με την ένδειξη ότι δεν γίνονται αλλαγές. Γι’ αυτό καλό θα ήταν, προτού αγοράσουν, να ζητούν ενημέρωση για την πολιτική επιστροφών του καταστήματος.

Πάντα να ζητούν απόδειξη αγοράς γιατί, σε περίπτωση που το προϊόν αποδειχθεί ελαττωματικό, η προσκόμιση της απόδειξης είναι απαραίτητη για την εγγύηση.

Τέλος η ΥΠΚ επιθυμεί να πληροφορήσει ότι διενεργεί ολόχρονα ελέγχους σχετικά με τις προσφερόμενες εκπτώσεις στα καταστήματα. Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν σε περίπτωση ελέγχου, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πούτιν

Πούτιν: Λανθασμένη η απόφαση των ΗΠΑ να μποϋκοτάρουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 12 / 2021 , 3:17 από news_room Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε το διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο το 2022, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ως λάθος, αποδίδοντάς το στην επιθυμία τους να περιοριστεί η ανάπτυξη […]

Ο Κερκύρας Νεκτάριος στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 / 9 / 2021 , 18:42 από news_room Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και με την ευκαιρία του μνημοσύνου των ιδρυτών, ευεργετών και μουσικών της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας, λειτούργησε στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου […]

Pin It on Pinterest