30 °C Athens, GR
15/08/2022

Τελευταια Νέα
Βέρμιο-Καστανιά : Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Κυρά του Πόντου, Παναγία Σουμελά – Adologala.gr Tα Προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ναύπακτο – Adologala.gr Τα προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ηράκλειο Αττικής – Adologala.gr Μήνυμα για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο – Adologala.gr Αίγυπτος: 40 νεκροί και 45 τραυματίες από φωτιά σε εκκλησία στην Γκίζα Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η εορτή της Παναγίας αφορμή να θυμηθούμε τις μητέρες μας και να τους πούμε «ευχαριστώ» – Adologala.gr Τι αλλάζει από τις 20 Αυγούστου για την ελληνική οικονομία Μήνυμα του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερωνύμου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 – Adologala.gr Ιερές Παρακλήσεις του Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικου πρίν την εορτή της Παναγίας 2022 – Adologala.gr Αφιέρωμα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς – Adologala.gr

Κουρά νέας Μοναχής στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου – Adologala.gr

Κουρά νέας Μοναχής στη Λέρο - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 / 7 / 2022 , 2:01 από news_room

Κουρά νέας Μοναχής στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου – Adologala.gr

Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου

Σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης, στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, το πρωΐ της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επ’ ευκαιρία συμπληρώσεως του 21ου έτους από την ανακομιδή των λειψάνων της γεροντίσσης Γαβριηλίας Παπαγιάννη και την κουρά της νέας μοναχής Ταξιαρχίας Κανάρη.

Τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Παΐσιο τόσο στην Θεία Λειτουργία όσο και στην Ακολουθία της κουράς, πλαισίωσαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος εν Λέρω Πρωτ. Νικόδημος Φωκάς  ο πρωτ. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο Προιστάμενος του Καθεδρικού Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου π. Νικόλαος Ταχλιαμπούρης. Το Ιερό αναλόγιο διηκόνισαν ο κ. Ισίδωρος Λιβανός και ο κ. Πορφύριος Σοφικίτης.

Κατά την Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία της κουράς παρέστη ο Δήμαρχος Λέρου αξιότιμος κ. Μιχάλης Κόλιας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου κ. Γεράσιμος Αποστολάτος και πλήθος πιστών από το νησί.

Η κουρά ετελέσθη κατά την μοναχική τάξη βάσει του τυπικού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και στην μοναχή εδόθη το όνομα Ταξιαρχία. Παρισταμένη στην κουρά της νέας μοναχής, συμμετείχε και η αδελφή Ευλογία, μοναχή της Ιεράς Μονής Αγίων Αγγέλων Λέρου.

Στο τέλος ετελέσθη κατά τα ειωθότα, δέηση υπέρ της μακαριστής μοναχής Γαβριηλίας Παπαγιάννη επί τη συμπληρώσει του 21ου έτους από της ανακομιδής των Ιερών της Λειψάνων και ευλογία των κολύβων.

Ο σεβ. Μητροπολίτης κ. Παϊσιος ανεφέρθη δι’ ολίγον στο πρόσωπο της μοναχής Γαβριηλίας, η οποία εν Αγίω Πνεύματι εμφορούμενη διήλθε γη και θάλασσα ανά την οικουμένη προκειμένου να προσφέρει την κατά Χριστόν αγάπη της, όλως ιδιαιτέρως στους εν ασθενεία, ψυχή τε και σώματι κατακοιμένους, τους οποίους και εδρόσιζε με την αγάπη του Χριστού ως Χριστοφόρα και Θεοφόρα, και με το θεϊκό χάρισμα της αφής των χειρών της έδιδε ανακούφιση στον πόνο των ασθενούντων ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας, διότι πίστευε ότι, ο Άνθρωπος, είναι εικόνα Θεού και αδελφός του Μεγάλου Αδελφού Ιησού Χριστού.

Στην πατρική του προσλαλιά ο κ. Παΐσιος εδόξασε το όνομα του Παναγίου Θεού και της Κυρίας Θεοτόκου, που αξιωθήκαμε να ζήσουμε ένα ακόμα πνευματικό γεγονός στη Μητρόπολή μας στην κουρά της μοναχής Ταξιαρχίας, και απευθυνόμενος στη νέα μοναχή της ετόνισε την ακράδαντη πίστη προς το αγγελικό σχήμα και την περαιτέρω πνευματική της πορεία, και εξήρε τον πόθο της να εισέλθει στις τάξεις των μοναζουσών δια της κουράς.

Φανερά συγκινημένη η νέα μοναχή ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη, τον Θεοφιλέστατο, τους Πατέρες, τις Αρχές και όλο το εκκλησίασμα, οι οποίοι προσευχήθηκαν όπως Κύριος ο Θεός την ενισχύει στο νέο αγώνα και φανεί αξία της μακαριστής γεροντίσσης Γαβριηλίας.

Τέλος η νέα μοναχή δεξιώθηκε τον Σεβασμιώτατο, τον Θεοφιλέστατο, τον Ιερό Κλήρο, τις αρχές και τους πιστούς στο Αρχονταρίκι της Ι. Μονής της Παναγίας του Κάστρου.

Κουρά νέας Μοναχής στη Λέρο - Adologala.gr Κουρά νέας Μοναχής στη Λέρο - Adologala.gr Κουρά νέας Μοναχής στη Λέρο - Adologala.gr Κουρά νέας Μοναχής στη Λέρο - Adologala.gr Κουρά νέας Μοναχής στη Λέρο - Adologala.gr Κουρά νέας Μοναχής στη Λέρο - Adologala.gr Κουρά νέας Μοναχής στη Λέρο - Adologala.gr Κουρά νέας Μοναχής στη Λέρο - Adologala.gr Κουρά νέας Μοναχής στη Λέρο - Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 3 / 2021 , 11:15 από news_room Για όλον τον Χριστιανικό κόσμο και ειδικώς για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς το ιερότερο και σεβαστότερο ανθρώπινο πρόσωπο είναι η Παναγία. Σεβόμαστε, τιμούμε και καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία συνέβαλε στην πραγμάτωση της Θείας Ενανθρωπήσεως […]

Ένας ακόμα ενοριακός Ιερός Ναός ανεγείρετε στη Πάτρα

Ένας ακόμα ενοριακός Ιερός Ναός ανεγείρετε στη Πάτρα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 11 / 2021 , 1:24 από news_room Στήν περιοχή τῆς Φιλοθέης Πατρῶν, ἀνεγείρεται περικαλής Ἱερός Ναός πρός τιμήν τοῦ Ἁγίου Ἀλεξίου τοῦ Ἀνθρώπου τοῦ Θεοῦ, πού θά ἀποτελέσῃ τόν Ναό τῆς νέας ἐνορίας τῆς περιοχῆς Φιλοθέης. Ὁ Ἱερός Ναός ἐθεμελιώθη ὑπό τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν κ.κ. […]

Pin It on Pinterest