33 °C Athens, GR
19/08/2022

Τελευταια Νέα

Η Αντιπολίτευση συνεχίζει τον αγώνα της χωρίς ουσιαστική Δημόσια Πολιτική -Με Μοντέλο Λύσεων τύπου Public Management συνεχίζει η Κυβέρνηση της ΝΔ

δημοσια πολιτικη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 7 / 2022 , 6:06 από news_room

Η Αντιπολίτευση συνεχίζει τον αγώνα της χωρίς ουσιαστική Δημόσια Πολιτική -Με Μοντέλο Λύσεων τύπου Public Management συνεχίζει η Κυβέρνηση της ΝΔ

Πλησιάζουν τα γενέθλια του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κου Αλέξη Τσίπρα. Μόλις λίγες ημέρες έμειναν δηλαδή ο κος Τσίπρας να προσθέσει ακόμα ένα κεράκι στην τούρτα των γενεθλίων του. Το κεράκι όμως αυτό μαζί με όλα τα άλλα που σβήνει κάθε χρόνο δεν τον έκαναν σοφότερο αφού η αξιωματική αντιπολίτευση ακόμα και τώρα που ζητά συνεχώς εκλογές από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμα και αυτή την ώρα δεν έχει ένα ουσιαστικό πρόγραμμα με δράσεις απέναντι στην λαίλαπα της φτώχιας της ανεργίας και της ενεργειακής κρίσης που μαστίζουν την χώρα.

Μην ξεχνάμε, ο φόρος στον καφέ και το κρασί-μπίρες “ήρθε” επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ενώ η μείωση της ανεργίας ήταν σε ανεπαίσθητους βαθμούς που ίσως καν να μην την λογιστούμε.

Αν δεν υπάρξει πρόγραμμα ουσιαστικό ώστε να καταλάβει ο πολίτης τι θα δεί από την “δεύτερη φορά αριστερά” θα δυσκολευθεί να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές ακόμα και αν αυτές διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2022.

Η ενεργειακή κρίση, η μεγάλη φτωχοποίηση και οι μεγαλύτερες ακόμα τιμές που φουσκώνουν τις τιμές και μειώνουν τα χρήματα στο πορτοφόλι των καταναλωτών είναι προβλήματα που η Κυβέρνηση της ΝΔ καταφέρνει με τον έναν και τον άλλον τρόπο να τα επιλύει ενώ την ώρα που οι εκλογές φαντάζουν για κάποιους διέξοδο το Public Management της Κυβέρνησης Μητσοτάκη έρχεται και πρωτοπορεί φέρνοντας στο τραπέζι άμεσα μέτρα για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Μακάρι να βλέπαμε αυτό το Public Management και σε λύσεις φύλαξης επισήμων με ανάθεση έργων σε ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών υψίστης ασφαλείας Στρατιωτικού Τύπου και την περαιτέρω διάθεση έργων σε ιδιώτες μέσω των συμπράξεων όπως αυτές της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Η Κυβέρνηση αυτή αφουγκράζεται τα προβλήματα άμεσα και με στοχευμένες δράσεις ακόμα και για τους πιό αδύναμους (σσ. Η Κυβερνήσεις της ΝΔ ανέκαθεν στήριζαν μειονότητες, και αδύναμους ή οικονομικά ασθενέστερους) στοχεύει στην ρίζα του προβλημάτων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι επί 3 χρόνια τώρα επί Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν πραγματοποιηθεί τα λιγότερα συλλαλητήρια και πορείες ενάντια στην πολιτική που έχει ενώ αυξάνουν συνεχώς και τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Ας μην γελιόμαστε ο κος Μητσοτάκης είναι άξιος συνεχιστής του αείμνηστου πατρός του και ένας πολύ καλός συνεχιστής της πολιτικής υπέρ του τόπου του, της χώρας του και όλων του των συμπολιτών – συμπατριωτών του.

Οι συνθήκες που περιβάλλουν το πολιτικό σκηνικό αυτή την στιγμή στην χώρα δεν είναι για εντάσεις και “προεκλογικές διαμάχες” αλλά για αναστοχασμό για τον λόγο αποτυχίας της πρώτης φοράς Αριστερά στη χώρα.

Ωστόσο, πρέπει να ανησυχούμε,  επειδή οι διεθνείς καταστάσεις πιέζουν και η κρίση ολοένα και αυξάνεται αφού οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, να μην μας εκπλήξει αν θα δούμε άνοδο όπως αυτή που είχε δεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το 4%, της άκρας πλέον Αριστεράς ήτοι του ΚΚΕ αφού μετά από 12 χρόνια οικονομικής εξουθένωσης και «αποτυχίας» της πρώτης φοράς Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες με τις συνθήκες που επικρατούν και την ακραία φτώχεια να αυξάνεται θα αναζητήσουν άλλες πολιτικές λύσεις, περισσότερο κοινωνικής λαϊκής βούλησης και αυτό γιατί με τις τιμές σε καύσιμα, ενέργεια και ειδικά τις τιμές στο Σούπερ Μάρκετ να ξεπερνούν κάθε δεδομένο οι πολίτες θα φτάσουν όχι απλά να υποσιτίζονται, αυτό το έκαναν χρόνια, αλλά να πεθαίνουν της πείνας από ασιτία και απουσία των βασικών όπως του κρέατος από το τραπέζι τους.

Πηγή: E.K. Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 11 / 2020 , 16:16 από Με την ευκαιρία της ανάπαυσης του Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην εκκλησία μνήμης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, στο Βελιγράδι, ενώ εκεί βρισκότανε  η σορός του Πατριάρχη Ειρηναίου. Η σορός του είχε τοποθετηθεί στο κέντρο της […]

Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής – 26 Μαΐου 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 5 / 2021 , 1:02 από news_room Σήμερα, Τετάρτη μετά την Κυριακή του Παραλύτου, εορτάζεται η Μεσοπεντηκοστή, δηλαδή το μέσον της εκκλησιαστικής περιόδου από το Πάσχα προς τη μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής. Η Μεσοπεντηκοστή είναι Δεσποτική εορτή και αναφέρεται στην του Θεού Σοφία, δηλ. τον Κύριο […]

Pin It on Pinterest