17 °C Athens, GR
22/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής O Μπάιντεν αφήνει ξανά να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιος το 2024 Στις ράγες ξανά τρένα και προαστιακός Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λιθουανία Να κτυπήσουν πάλι ελεύθερα οι καμπάνες των εκκλησιών μας στα κατεχόμενα Σεισμός 4,6 βαθμών βόρεια-βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας Με επιτυχία η εκδήλωση της νεότητας για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στη Μητρόπολη Πειραιώς Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαρίσης Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ Παρακολούθηση της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών από μαθητές της Νέας Αλικαρνασσού Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, εν μέσω επιχείρησης κατά της διαφθοράς

Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδoς – Adologala.gr

trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2)

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 7 / 2022 , 1:39 από news_room

Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδoς – Adologala.gr

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ του ιαματικού στις 18 και 19 Ιουλίου 2022, ημέρα της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του, στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος.

Προσκεκλημένος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου στην πανήγυρη του Ιερού Ησυχαστηρίου, ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και ανήμερα της πανηγύρεως στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα κόλλυβα προς τιμήν του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ, τα οποία φιλοτέχνησαν οι πατέρες του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μητρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος μαζί με τον σεπτό Ποιμενάρχη μας Μητρ. Φωκίδος κ. Θεόκτιστο πορεύθηκαν προς το μνήμα της μακαριστής Γερόντισσας Παϊσίας όπου ετέλεσαν τρισάγιο. Το 40μερο μνημόσυνο της γερόντισσας θα τελεσθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 το πρωί μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το δεύτερο χαρμόσυνο γεγονός για το Ιερό Ησυχαστήριό μας, ήταν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας όπου έγινε η χειροθεσία σε Αρχιμανδρίτη του ιερομονάχου της αδελφότητός μας π. Σάββα Κουρή από τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας.

Το τρίτο χαρμόσυνο γεγονός έγινε μετά την ακολουθία του Εσπερινού, όπου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και εγκαινίασε τη νέα βιβλιοθήκη του Ιερού Ησυχαστηρίου μας, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 10.000 βιβλία. Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, του Αντιπεριφεριάρχη του Νομού Φωκίδος κ. Γεωργίου Δελμούζου, του Δημάρχου Δωρίδος κ. Γεωργίου Καπεντζώνη καθώς και του κόσμου που παρευρέθηκε για την εορτή του Αγίου Σεραφείμ.

Η φιλοξενία του Καθηγουμένου Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη και των πατέρων του Ιερού Ησυχαστηρίου μας και τις δυο ημέρες ήταν πλούσια προς όλους τους πιστούς που προσήλθαν από διάφορες περιοχές για να τιμήσουν τον Όσιο Σεραφείμ του Σάρωφ τον θαυματουργό, όπου και τις δυο ημέρες προσφέρθηκε πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα.

trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2)

trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2) trikorfo_fokidos_agios_serafeim_sarof_monastiri_anakomidi_ieron_leipsanon_2022_eorti (2)

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Οσίου Θεοδοσίου στους Αγίους Τόπους

Η εορτή του Οσίου Θεοδοσίου στους Αγίους Τόπους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 1 / 2023 , 15:40 από news_room Τήν Τρίτην, 11ην / 24ην Ἰανουαρίου 2023, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τοῦ ὁσίου Πατρός ἡμῶν Θεοδοσίου τοῦ Κοινοβιάρχου εἰς τήν Ἱεράν αὐτοῦ Μονήν, τήν κειμένην εἰς περιοχήν μεταξύ τοῦ Χωρίου τῶν Ποιμένων καί τῆς Ἱερᾶς Λαύρας τοῦ […]

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αγνοούμενου δύτη στη θαλάσσια περιοχή Φάρου Περβολιών

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αγνοούμενου δύτη στη θαλάσσια περιοχή Φάρου Περβολιών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 3 / 2021 , 22:43 από news_room Στις 20 Μαρτίου 2021 και ώρα 15:48, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε αγνοούμενο δύτη (35χρονο Κύπριο πολίτη) στη θαλάσσια περιοχή Φάρου Περβολιών. Το Κέντρο ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», […]

Pin It on Pinterest